Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený podle knihy Nicka Hornbyho Fotbalová horečka. Jako malý chlapec se Ben s rozvedenou matkou přestěhoval do Bostonu, kde byl velice osamělý. A tak ho jednoho dne matka svěřila strýci Carlovi, který ho zavedl na baseballový zápas. Ten den se zrodila jeho obrovská láska ke klubu Red Sox, která trvá dodnes, kdy je Benovi třicet… Ben je povoláním učitel a jednoho dne jede s několika vybranými žáky na matematickou exkurzi. Během ní pozná půvabnou Lindsey, která se o ně stará. Mezi oběma mladými lidmi brzy vzniká milostné pouto. Je tu ale potíž: Ben má ještě po strýci předplacená místa na stadionu, kde nepromešká jediný zápas svého milovaného klubu. Lindsey je zase zapálená pro svou práci, v níž si vede velmi dobře a možná ji dokonce čeká povýšení. S Benem začne chodit na zápasy, ale jeho vášnivému nadšení pochopitelně tak zcela nepropadne. Pak nazraje čas, aby představila Bena rodičům. Právě v téže době se ale hrají velice důležité zápasy, na kterých Ben samozřejmě nemůže chybět. A tak odjíždí Lindsey do Baltimoru sama, zatímco Ben s kamarády, kteří jsou stejně jako on posedlí Red Sox, odjíždí na Floridu. Po návratu pokračují společně v návštěvách baseballových zápasů, kde se Lindsey seznamuje s dalšími nadšenci, kteří po léta zasedají na stejná místa na tribuně, aby horlivě povzbuzovali svůj klub, přestože jeho úspěchy nejsou právě nejoslnivější. Pak přijedou rodiče Lindsey do Bostonu a společně jdou všichni čtyři na večeři. Rodičům se sice zdá Ben poněkud divný – nechá si totiž u stolu zacpat uši, aby neslyšel z rádia, jak hraje jeho klub, protože si zápas nahrává – ale když pomůže otci Lindsey proniknout do velmi uzavřeného golfového klubu, vezmou ho na milost. Pak ale jednoho dne přichází Lindsey a nápadem: letí služebně do Paříže a chce, aby ji Ben doprovázel. Ovšem je tu zase stará známá potíž: právě v té době se hraje mimořádně důležitý zápas, na kterém by Ben nerad chyběl... (TV Prima)

(více)

Recenze (103)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Osm let po zdařilé ostrovní filmové adaptaci Hornbyho románu přichází americký remake od bratrů Farrellyových. Děj přesunutý od fotbalu k baseballu by se dal ještě pochopit. Ovšem to, že zmizelo veškeré kouzlo, nadsázka, pravdivost a trefný humor, tak to již ne. Ty tam je i originální "sportovně-deníčkové" vyprávění a sympatický hrdina. Místo toho je zde klasický mustr americké romantické komedie "obohacený" o jeden trapný pokus o humor vedle druhého. Ovšem nejhorší ze všeho je jak byl napsán hlavní hrdina. Místo sympatického učitele a jeho slabosti pro fotbal je tu regulérní ubohý magor, kterého byste k dětem do třídy raději ani nepustili. Místo sympatií vzbuzuje totiž přesný opak. Fanaticky zamilován by bylo neskutečné peklo i bez stínu vynikajícího originálu, v něm je to nepopsatelně špatný a především zcela zbytečný snímek. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, která od diváka nevyžaduje víc, než sama nabízí. Na motivy zdařilé knihy Nicka Hornbyho Fotbalová horečka natočili bratři Farellyové zcela nečekaně lidsky hřejivý film. Ač by se to u jejich předchozích počinů nabízelo, něčím lidsky hřejivým zde není míněno xxxxx ani nic podobného. Knižní láska k fotbalu (pro mne jakožto nefotbalistu nepochopitelná) zmutovala v lásku k baseballu (pro mne jakožto neameričana naprosto nepochopitelná), jemuž není třeba příliš rozumět, i když znalost historie týmu Boston Red Sox a všelijakých pojmů pravděpodobně vylepšuje výsledný zážitek. Linie paralelně plynoucí, snáze pochopitelná a v kontaktu s linií fanouškovskou vytvářející přiměřené množství humorných situací, čili linie romantická, není vůbec ničím výjimečná. Je jednoduše v pohodě. Celý film je v pohodě. Neřeší žádné složitosti a za zvuků pěkných songů a prostých, nikoliv hloupých vtipů, letí rychlostí na jistotu odpáleného baseballového míčku k výrazně vyznačené cílové metě. Ani nevýrazný, jinde otravný Jimmy Fallon nebyl po boku enormně „cute“ Drew Barrymore na odstřel. 70% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Jordan ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Craig Armstrong: 1. Dirty Water - The Standells [2:49] ,2. Tessie - Dropkick Murphys [4:17] ,3. Who Killed Tangerine - Tears for Fears [5:34] ,4. Sooner or Later - Popium [4:43] ,5. Thinking About You - Ivy [4:15] ,6. Northern Sky - Nick Drake [3:45] ,7. My Heart is the Bums on the Street - Marah [2:21] ,8. Second Best - Steve Wynn [3:42] ,9. Whammer Jammer - J. Geils Band [2:46] ,10. Fascination - Human League [3:46] ,11. Dance Dance Dance - Chic [3:45] ,12. Moonshot Manny - Joe Pernice [3:44] ,13. As We Walk to Fenway - Jonathan Richman [1:44] ,14. Window Pane - Mad Larry [3:44] ,15. O Babe What Would You Say - Hurricane Smith [3:28], ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je ve vnějším poli vlhká tráva?" Tak to je ta jediná správná otázka, když za vámi vyvolená statečně přeběhne při zápase MLB přes hřiště s udýchanými pořadateli v závěsu za svými kmitajícími nožičkami. Tedy pokud jste seriozní sportovní fanatik a právě se nejistě rozhodujete mezi láskou k ženě a láskou ke skupině propocených chlapů v dresech. Já jsem se přitom tedy pobavil poměrně slušně, ale fandou Red Sox jsem se nestal a ani záhadu obliby baseballu jsem opětovně nedokázal odhalit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Farrellyovci už viditeľne nemajú čím zaujať. Priezračne čistý humor sa im stráca z dosahu a tak si pomáhajú romantickými pletkami a konečne sa im zadarilo. Určite to nie je nijaký boom ani diera do sveta, no obajvuje sa tu umiernený scenár so znesiteľnými gagmi, s nádychom farrelyovského mentalizmu, a príjemne ladená dvojica. To všetko stačí, aby som si to celé v pohodičke vychutna a behom pár minút zabudol. Proste jednohubka, ktorá chutí, no nezasýti. 65%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nic víc, nic míň.. Komediální kuchyně bratří Farrellyů začíná nepříjemně hořknout. Pomalu, ale jistě se pohupují nad propastí filmového bahna. Servírují nám stále slabší kousky, s čímž ani stále stejně (rozuměj otravně) hrající Drew Barrymore nic nenadělá!! 50% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Podle mě se tento remake může rovnat s originálem. Nevím proč, ale líbilo se mi to. Příjemný romantický film, který má dobře vybranou titulní dvojici a k tomu Red Sox... :-) Takže na takový nudný večer? Proč ne! 3 a půl... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ti Farellyové? Skoro jsem je nenašla, na jejich zvyky je tato komedie až překvapivě krotká a možná proto i docela obyčejná. Drew a Fallon jsou docela fajn, film to také nebyl nejhorší, ale mně se přece jen o něco zájímavější a realističtější zdá původní verze s Firthem, v níž se film drží fotbalu (na ten amíci holt nejsou) a daleko více se soustředí na posedlost sportem, než na typickou romantiku... Ale což, na to, že mě sport nijak zvlášť nezajímá, mě obě verze Hornbyho horečky bavily poměrně dobře. 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +příjemná Drew Barrymore, Jimmy Fallon kupodivu překvapil, krásná romantická atmosféra, hezký a dojemný příběh, závěr -možná v průběhu filmu mohlo být víc emocí, takových jako v závěru filmu/// A to jsem se obával, že film o baseballu bude nezajímavý a nudný. Ale obával jsem se úplně zbytečně. Fanaticky zamilován je nádherný film, který se vám bude líbit. Hlavní hrdinové se chovají normálně, nic není přehnané, přitom je to zábavné a krásně romantické. Takové mám rád./// Celkem 84%/// ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Autobiografická predloha Nicka Hornbyho sa zaoberá veľa vecami; od detstva a jeho prvej návštevy štadiónu, cez úspechy aj neúspechy jeho tímu, až k postupnej posadnutosti. Vzťah, ktorému futbal tak trochu zabraňuje, je iba jednou z vedľajších dejových línií. Sama o sebe je to kniha takmer nezfilmovateľná. V roku 1997 sa o jej sfilmovanie pokúsil David Evans a ako hlavnú dejovú líniu si vybral práve vzťah hlavnej postavy (ako vždy výborný Colin Firth) k učiteľke Sarah, a Arsenal, ktorého stále sa stupňujúce ligové úspechy mu v ňom zabraňujú. Bratia Farrellyovci a ich Fever Pitch potom v podstate neadaptujú Hornbyho knihu, ale skôr remakujú Evansov film. Ibaže urobili zásadnú a naozaj fatálnu chybu: pokúsili sa príbeh upraviť pre americké publikum a futbal zamenili za basseball. Osobne nezdieľam vášeň ani pre jeden z týchto športov, ale v prvom filme Evans výborne vykreslil atmosféru a vtiahol nás do deja, a keď Arsenal nakoniec zvíťazil, nejeden divák prežíval eufóriu. Tu je hlavná postava fanúšikom tímu, ktorý nikdy nezvíťazí, navyše zábery zo zápasov sú natočené nudne, nestrhujúco a nikto nemôže chápať, prečo je tým tímom / športom vlastne posadnutý. Navyše romantická línia odsúva šport na vedľajšiu koľaj a skvelý anglický záver nahrádza - ako inak - happy endom. A charakterového herca nahrádza komikom z talkshow. Fallon nie je Firth, basseball nie je futbal, Red Sox nie sú Arsenal. Čo ale Farrellyovcom vyšlo, je veľmi pekne napísaná postava Linsey a jej dokonalá predstaviteľka. Drew Barrymore nikdy nebola taká rozkošná, sladká a roztomilá, a zachraňuje dokonca aj ten nereálny americký záver, ktorý nakoniec - aj cez to všetko - robí predsa len trochu dojemným. Drew je proste úžasná a verím tomu, že bez nej, by tento film nebol ničím. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ( pro mě ) povedený snímek! Remake bratří Farrellyů podle románu mého oblíbence Nicka Hornbyho Fotbalová horečka. Tentokrát místo klasického fotbalu a oddanosti k týmu FC Arsenal hlavní hrdina propadl fanatické lásce a fandovství k basseballu, konkrétně k týmu Boston Red Sox. Na to, že opravdu nejsem fanouškem amerických romantických komedií, tak tady jsem se bavil a to především díky hlavní herecké dvojici J. Fallon a překvapivě výborně hrající a sexy Drew Barrymore. Tento snímek je taková příjemná oddychovka na večer. Sám jako fanoušek jsem dovedl pochopit a vcítit se do chování hlavního hrdiny. Škoda pouze faktu, že scénáristé v některých pasážích se až moc krotili ve prospěch romantiky a vyvrcholilo to opravdu nepovedeným koncem. Nic to, ale nemění na faktu, že tento snímek jsem si užil a patří rozhodně mezi to povedenější ve svém žánru! 3 a 1/2* ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

no . . . pravdupovediac ja skutočnie nie som to, čo by ste pri dobrej vôli nazvali fanúšikom romantických komédií, všetky mi totiž pripadajú skoro rovnaké a skoro o tom istom, ale keďže v tejto hrala krásna a sexy Drew Barrymore a nebola až príliš trápna navyše som zaregistroval celkom solídny počet vtipných hlášok, situácií a scénok (naozaj ma príjemne prekvapilo, že to režírovali úchyláci farrellyovci) dávam s prižmúrenými očami 3 hviezdičky (čo je podľa mňa maximum, aký môže romantická americká komédia dosiahnuť). "Why Are You Shaveing My Bools?" "Relax, I Am Doctor!" ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Originální a koukatelná romantická komedie. Romantika výrazně nad zábavou převažuje, jak bývá zvykem, jako oddychovka je to však ideální... 60% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že viac by som si užíval pôvodný európsky film, ktorý pojednával o láske k fotbalu, ovšem ani táto americká verzia s baseballom nebola zlá. Romantika a láska (možno až závislosť) k športu namiešaná v tom správnom pomere. Dobré. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako romantická komedie to moc nefunguje. Po přesazení Hornbyho románu z Anglie do Ameriky si samozřejmě změnili fotbal za baseball, ale to by nebyl až takový problém. Ten vidím spíš v tom, že je to celé takové mdlé, bez nápadu. Jimmy Falon navíc dokazuje, že ne každý televizní bavič utáhne i hlavní roli ve filmu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která sice ničím nepřekvapí ale aspoň nenudí. Na bratry Ferrellyovi překvapivě mírná a milá komedie. ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama