Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emily a jejím přátelům se podaří najít Leprechaunovy zlaťáčky. Jsou však varováni, aby poklad nechali tam, kde ho našli. Jenomže síla bohatství je mocnější, a tak opět probouzejí zabijáckého skřeta, který se pouští do hledání svých milovaných zlaťáčků a přitom si rád krvavě zařádí. (Chupacabre)

Recenze (25)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"What´s up, ya motherfucka?!!" I když oproti předchozím dvěma dílům jde znát lehký kvalitativní vzestup, pořád je to slabota. Hamižný skřet v podání nejslavnějšího liliputa v Hollywoodu už dávno degradoval na sebeparodickou postavu a nic se na tom nemění ani tady. V podstatě jde jenom o to, jak Leprechaun poznává rádoby tvrďácký svět ghetta, přičemž si stihne potáhnout z vodnice, vyžrat ledničku, zmlátit pár negrů a projet se v policejním autě, aby skončil v tekutym betonu. Hups, malej spoiler! Malou náplastí budiž pár slušných vtípků a úvodní animace představující skřetovu minulost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Pomůže krucifix?" „Tahle příšera je starší než křesťanství." „A česnek?" „Když bude hladový." Poněkud rozporuplný díl začíná pěknou kreslenou legendou a pokračuje nudným blablabla, než nastoupí leprikón. Tak trochu je vidět, že Davis (jeho poslední role v masce Leprechauna) už má pár let navíc, ale v momentě, kdy vypadá jako odepsaný, se znovu zvedne a zmastí všechny okolo. Zábavná je scénka v kuchyni se zkouřeným skřetem, naopak vraždy nejsou vždy zcela v přímém přenosu. Takové utržení čelisti by jistě muselo vypadat přinejmenším zajímavě. Tedy hip hop není zrovna moje parketa, ale ve spojení s dějem jsem ho zvládl. Nejlepší je závěr, jen trochu zamrzí, že souboj s čarodějkou neměl větší grády. Vtipný byl i moment s utrženou nohou... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Kto by to čakal, že najlepší diel príde na koniec. To viete, tak to chodí, keď film dostane do rúk nejakú ultratalentovaný režisér. Prvýkrát v sérii sa darí aj strašiť a film má takú príjemnú temno komediálnu atmosféru. Niečo ako Freddy vs. Jason. Leprechaun sa trošku zmenil - už je strašidelnejší. Navyše tvorcovia nám ponúkajú aj prvý ucelený pohľad na Leprechauna a jeho mytológiu v brilantnej úvodnej animovanej pasáži. Prvá tretina filmu je pomalá a temná, dosť sa venuje rečiam hlavných hrdinov - ale nie je to určite nudné. Je to taká príprava na mäso, ktoré vrcholí v dokonalom záverečnom súboji plnom geniálnych hlášok a hustého napätia. Brilantná hororová komédia a vrchol série. Azda to neskončí pri šestke a bude to pokračovať ďalej. WARWICK DAVIS 4 PRESIDENT! PS: môj rebríček ságy L6, L3, L2, L1, L5, L4 ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Irský malý lakota je v tomto díle docela tvrďácký parchant, který si nechává několikrát porozbíjet úsměv, ale vzápětí výprask, podle hesla oko za dvě oči, vrátí tím nejextremnějším způsobem. Jenže když divák vidí vlastně to samé po páté, po desáté, po patnácté, tak už to není žádná zábava, ale dost ubíjející nuda, a jen si přeje, aby si to skřítek neposeda konečně rozdal na férovku s hlavními hrdiny. Toho se však dočká někdy po hodině a čtvrt, což je u horroru tak akorát stopáž, ovšem v tomto díle by tato vrcholná holomajzna mohla začít cca. o hodinu a deset minut dříve, čímž by se úměrně zkrátilo divákovo utrpení při sledování namachrovaných negrů bez letlampy, ale za to s rovným kšiltem zabořeným hluboko do zátylku. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak když jsem konečně dokoukal všechny díly Leprechauna tak jsem si řekl že udělám rekapitulaci mých oblíbených dílů. Takže od nejlepších po nejhorších: Lep 1, Lep 5, Lep 4, Lep 3, Lep 2, Lep 6. Takže celou sérii považuji za průměrnou. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Šestý díl s názvem Leprechaun: Back 2 tha Hood. Druhý negerský díl :D A pro mě nejlepší díl celý série, fakt tohle mě bavilo hodně :) Gangsta negři a lůzři negři co chtěj bejt jenom bohatý a pořádně si nahrabat. Jak se tam objeví legendární Leprechaun, mordování negrů může začít :D No žádnej pořádnej děj to nemá, ale Warwick je prostě Warwick a já tu jeho postavu prostě žeru. Výborný hlášky, vtipný scény a gore efekty v pohodě. Komická scéna je kdy se Leprechaun zhulí a je vysmátej, negr si na něj dovoluje, ten se nasere a propíchne negra bongem do břicha :D Má to i místama takovou fantasy temnou atmosféru, což se mi líbilo :) Bohužel poslední díl s Warwickem Davisem a jsem rád že závěrečný díl s ním se tak povedl. Leprechaun je pro mě jedna z nejlepších hororových postav a Warwicka Davise už nenahradí žádnej jinej herec, to je prostě jeho postava a to jak to za ty roky hrál, to prostě na něm miluju. Jednou mě napadlo co kdyby udělali film Chucky versus Leprechaun, jako myšlenka dobrá, ale panenka proti skřetovi co má nadpřirozenou sílu je asi blbost, nějak by se to třeba vymyslet dalo, aby měli vyrovnaný síly, třeba by to nebylo tak špatný, bůh ví. Každopádně tuhle sérii mám moc rád a škoda že je tak nedoceněná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uběhlo deset let od doby, kdy Leprechaun dostal do křížku s Jennifer Aniston a režisér Mark Jones položil základy této dosti průměrné série. Od té doby vznikla řada pokračování, jejichž kvalita však nikdy nepřekročila stín průměru a v některých případech nedosáhli ani na tuto hranici. Se zlomyslným irským skřítkem jsme navštívili Las Vegas, vesmír i černošské ghetto a právě toto poslední místo se mu stalo zřejmě osudovým, protože i v šestém díle se tam opět vyprávíme. Můžu vás však uklidnit, tentokrát ani tak nejde o gangsta styl s příchutí rapu, ale ani zde se nevyhneme černochům s bouchačkami a hulení trávy. Na rozdíl od pátého dílu jsem však měl z tohoto příběhu o trošku lepší pocit. Přece jenom zde byly zajímavější postavy, ubylo otravného zpívání (pardon rapu) a náš milý Leprechaun dostal mnohem více prostoru. Ten malý parchant v nových hadrech se konečně zase činil a zanechával za sebou pěkně krvavou spoušť. Tu odletěla utrhnutá noha, tu zase čelist a samozřejmě nezapomněl ani na svůj pověstný černý humor. Díky tomu se divák zase konečně zasměje (jako tomu bylo v prvních třech dílech). Navíc ani jeho lidští protivníci nebyli tolik otravní, no a ještě k tomu tu hrály pěkné děvčata. Asi nejvíce mi v paměti uvízne jeho masáž tlusté černošky a pak telefonní rozhovor s přítelkyní vůdce gangu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že se někdy setká ze sérií, jejíž nejlepší díl je až ten šestý? Ono to tedy není žádný trhák, ale jednoznačně je to nejzábavnější, nejzajímavější, nejpůsobivější a nejfunkčnější díl. Leprechaunovi se mezi černochy zřejmě daří. Může za to taky hlavně fakt, že teprve až v šestém díle všechny ostatní postavy mimo Leprechauna nepůsobí divně a debilně ale jsou tak nějak normální (a v případě ženského osazenstva tedy i hezké). Kromě toho opět další důkaz, že by si samotná Leprechaun zasloužil mnohem lepší filmy, on sám, jako postava a charakter je naprosto parádní, jen prostě ty příběhy a filmy nedosahují jeho cti a kvalit, což je obrovská škoda. I zde je Leprechaun hrozný masér, který se s ničím moc nepárá a připraví nám nejednu skvělou scénu (zhulený Leprechaun v kuchyni je fakt k popukání - jeho výstup z policejního auta zase parádní). Hodně slibné zakončení série (reboot z roku 2014 pravděpdoobně vynechám a zatím nepočítám). ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka miery zábavnosti a nápaditosti síce nebol môj najobľúbenejší tretí - lasvegaský diel Leprechauna prekonaný, napriek tomu však Back 2 tha Hood radím k tomu najlepšiemu, čo táto komediálno-hororová séria ponúka. Príbeh očakávane stojí výsostne na obstojnom hereckom výkone liliputána Warwicka Davisa a ním stvárnenej postave morbídne vtipkujúceho zlovestného škriatka, ktorý v rámci svojej vražednej misie opäť svojským spôsobom znesie zo sveta zopár lúzerov, pričom svoj fyzický handicap tradične kompenzuje vytrvalosťou a vynaliezavosťou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lleprechaun vs. černošští gangsta. :D Po prvním leprechaunovi jsem si říkal, že sledování dalších dílů bude jen ztrátou času, ale nakonec jsem tomu poslednímu šanci dal a nebyl to špatnej nápad. Skřet hláškuje, hulí a zabíjí všechno, co mu po pařáty přijde. Pochopitelně se nejedná o kdovíco a zkrátit tomu stopáž by určitě nebylo na škodu, ale na druhou stranu se pořád jedná o lehký nadprůměr, kterej dokáže zabavit. 55% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ, paradoxne vrchol spodku celej tejto série. Tu zbytočne niečo rozoberať, Leprechaun sa v ghette už vybláznil minule a teraz už len v tom sitom prostredí varí z vody. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Leprechaun: Back 2 tha Hood“ je opět primárně přehlídkou Warwicka Davise, který na sebe naposledy vzal masku a udělal ze sebe zabijáckého skřeta. V tomhle díle dostane na frak i on sám, ale je to pořád hlavně leprikón, kdo rozdává smrt. Film má hlavu a patu, snaží se být zábavný, snaží se děsit, ale v rámci série už je to prostě ohrané a přijde mi, že to jen přešlapuje na místě. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Chaun posílil a oproti předešlým dvěma hrozným dílům šel s kvalitou mírně nahoru. U pátého jsem se už nudil, zde to bylo lepší, ale stále nic moc. Tuto sérii může zachránit jen někdo šikovný. Kvalita režisérů je velice slabá! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Šestka se vrací ke kořenům, hlavně druhého a třetího dílu. Leprechaun se vrací do ghetta, aby získal svoje zlato od čtveřice přátel, která si díky němu zařídila pohodlný život. Ti se ho nemíní pochopitelně vzdát a nastává obvyklý kolotoč vražd. Co se týče šestého dílu, tak Leprechaun nemá žádné zvláštní schopnosti jako v předchozích dílech a tak hodně a opravdu hodně dostává na prdel. Dvakrát ho rozstřílí, dvakrát přejedou, upálí, vypíchnou mu oko atd... ale přesto jde stále za svým a hodně brutálně a krvavě při tom vraždí. Navíc má šestý díl celkem brutální spád a asi půlhodinové akční finále, čímž se stává jedním z nejlepších dílů. A závěrečné pomrknutí dává najevo, že bysme se mohli někdy dočkat i sedmičky. ()

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

No tak by mě fakt nenapadlo... Po tak neskutečně posrané pětce se Leprechaun vrátil lepší než kdy předtím. Je to důkaz toho, že i předchozí díl se dal natočit daleko líp. Šestka je vážnější, je taky zábavná (ne trapně směšná) a zkrátka ve všem trumfnula kterékoliv předchozí pokračování. Hranice mezi brutalitou, skřítek dost přitvrdil, a humorem jsou dokonale vyvážené, leprechaunův nový obleček taky vypadá skvěle, triky a masky jsou na takový film rozhodně více než dostačující. Vlsatně ani nemám co vytknout. Sice to není úplně pětihvězdičková záležitost, ale viděl jsem pětku a šestku hned po sobě a ten rozdíl v kvalitě prostě zaluhuje jak se patří ocenit. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Leprechaun prichadza aj po šiestykrat a ako to byva zvykom,opat je to hrozna kravina,nechapem,ze sa to niekto rozhodol natocit,jednu hviezdicku dam,aj ked to ma blizko k odpadovym vodam...:-) ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl je bezkonkurenčně nejlepším dílem celé série. Ze skřeta se stal pořádnej brutální zabiják kterej se s tím vůbec nepáře a když k tomu připočteme skvělý hlášky, tak to je vážně jízda. Po dokoukání jsem vážně čuměl a tak jsou dva nepovedený předchozí díly odpuštěny a zapomenuty. Nádhera tohle se prostě povedlo a výborné zakončení celé série, které nemohlo dopadnout lépe. ()

Reklama

Reklama