Reklama

Reklama

Depeche Mode: Devotional

Obsahy(1)

Památný záznam Devotional vychází poprvé na DVD! Dokument, který pro DEPECHE MODE natočil slavný fotograf a režisér a také dlouholetý spolupracovník kapely Anton Corbijn během jedinečného turné v roce 1993, patří k nejslavnějším v historii pop-music. V době vzniku byl nominován na cenu Grammy jako Nejlepší dlouhohrající hudební video. DVD rovněž obsahuje druhý disk jako bonus, na němž jsou zachyceny koncerty z Frankfurtu a Barcelony, dobový dokument MTV, interview s autorem snímku a další zajímavosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vždy som bol blázon do rockovej hudby. Preto novoromantická, popová scéna išla mimo mňa. Ale takú veličinu akou boli Depeche Mode sa prehliadnúť nedalo. Výnimočná kapela. Atmosferické, rytmické, syntetické melódie s charismatickým spevom Davida Gahama. Kto by to nepoznal? DVD "Depeche Mode: Devotion" je záznam ich koncertu z roku 1993. V čase, kedy boli na vrchole svojej dlhej kariery. Obrovské pódium, veľkoplošné obrazovky, super projekcia, dokonalé osvetlenie, čistý zvuk. Výborný koncert. Martin Gore * David Gahan * Andrew Fletcher * Alan Wilder * DM **** ()

Kass

všechny recenze uživatele

Mé nejoblíbenější dílo Antona Corbijna pro Depeche Mode. Turné "Devotional" mělo na kapelu, zmítanou vnitřními démony, sebezničující dopad. Tohle se díky sugestivně pojaté stage, tonoucí ve hře barev a obrazů, podařilo jaksi magicky zachytit a dalo tím vzniknout něčemu jedinečnému. Uhlazenost vystřídala špína. Můžete to milovat. Můžete to nenávidět. Ale těžko vás to ponechá netečným. Říká se tomu umění. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčne najlepšie turné a najlepší záznam z vystúpenia dm. SOFAD je pre mňa ďaleko to najlepšie čo kedy natočili, tak som ovplyvnený aj týmto faktom. Videl som snáď stokrát, a určite stokrát ešte uvidím. Vizuálne vrcholy: in your room, i feel you, personal jesus. Chýba mi viac záberov na publikum. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Už od rána pražského koncertu, který se uskutečnil na Spartě byli slyšet zvěsti o tom, že opilí indiáni /jako,že jsou v černém/ vytrhávají na Letné tramvajové koleje. Když jsem tam s kámošema kolem druhé dorazil, tak mi to jen potvrdilo tyto zvěsti a soukmenovec z polské državy, kterej stál asi 3 metry za mnou s kukučem a la Gore chrstnul před sebe flašku zelený. Naštěstí se nic vážnýho nestalo. Zanedlouho poté nás pustili do areálu stadionu a začal koncert na který většina z těch, co tam byli nezapomenou. Od první skladby Higher Love, kdy všichni byli plni natěšeni až kapela vystoupí zpoza opony až přes hitovky Personal Jesus, Enjoy the Silence, mávající Never Let Me Down Again až po závěrečné Everything Counts. Všichni jsme tam viděli bezkonkurenční promítání projekcí na plátna s propojením pohybů frontmana Davida Gahana /např v písni Walking in My shoes, kdy se snaží držet tempo s ptačími ženami na plátně/. Na Devotional je vidět, že to je posbíráno z více koncertů /francouzský Llévin, německý Frankfurt a španělská Barcelona/. Jsem rád, že jsem tam tenkrát byl a že jsem o tento jedinečný zážitek nepřišel. Ještě svým vnukům o tom budu vyprávět, protože ta atmosféra a hromadné zpívání a celkově ta soudružnost, to na jiných koncertech nezažijete. Za mě a za mé nostalgické vzpomínky na tuto část mého života, kdy už jsem v té době byl tři roky fanouškem nejlepší kapely ve vesmíru musím dát 200%, Aha, tak sorry, prej můžu dát jenom 100%. Tak dávám 100 % ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Nejlepší koncertní DVD, které jsem měl tu čest vidět!!! Skvělá muzika, nádherná scéna a projekce Antona Corbijna a výborná atmosféra dělají z tohoto koncertu nezapomenutelný zážitek!!! Minimálně jednou za měsíc se tímto skvostem pokochám. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Vrchol vizuální koncertní tvorby Depeche mode. Lépe už nikdy nebude. K dokonalosti chybí jediná věc, být tam a poslouchat. Energie proudí každou písní. Bisexuální hudební tenze. David se mazlí s každou písní. Dokonalé nasvícení. Je to jako horečka. Téměř 20 let starý záznam a má tolik energie. Never again. Jesus Christ himself... ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Turné k jasně nejlepší desce kapely. Anton Corbijn turné zaznamenal a udělal z něj kultovní záležitost. Obrazy na plátnech jsou dokonalou stylizací hudby jakou jsem kdy viděl a skvěle navozují atmosféru koncertu. ()

reky 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších hudebních DVD vůbec a určitě nejlepší oficiálně vydaný koncert kapely, kterému by mohl konkurovat maximálně profesionální záznam z World Violation Tour, pokud by existoval. Kapela na vrcholu, přitom procházející nejhorším období za svoji působnost, zfetovaný Gahan jednou nohou v hrobě vydávající ze sebe naprosté maximum, že na jeho vokálním projevu není nic poznat. Úžasná scéna Antona Corbijna s velkými obrazovkami a nápaditými projekcemi, klávesový a studiový virtuóz Alan Wilder naposledy před svým odchodem ze skupiny. Jeho genialitu dokládá i to, jakým způsobem překopal v té době 10 let starou Everything Counts a udělal z ní úplně jiný, nicméně neméně vynikající song. Píseň má díky aranžím atmosféru, jak kdyby se mělo jednat o definitivní rozloučení kapely, čemuž přidává i to, že je zařazena na konec setu. Po tomto turné následovala dlouhá pauza a odchod Wildera, nad budoucností kapely se vznášel otazník. Naštěstí se Gahan dal do kupy a skupina jede dál, což je vzhledem ke kvalitám alb Ultra a Playing the Angel rozhodně dobře. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert jehož vyjímečnou atmosféru se do zázanamu povedlo převést na výbornou, nejspíš především díky Antonu Corbijnovi. Skvělý výkon Gahana v pro něj nelehké době, i zbytku kapely a brilantní setlist. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Velmi mne mrzí, že jsem tehdy nebyl osobně přítomen. Měl jsem přitom možnost, neboť DM hráli několik koncertů na jižním pobřeží Francie, kde jsem zrovna trávil ve stejné dny dovolenou.... SOFAD je nejlepší deska DM a tento koncertní záznam považuji za neljepší záznam koncertu, jaký jsem kdy viděl (a bylo jich dost...) ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Devotional je moje nejoblíbenější živé vystoupení DM. Gahan ve vynikající hlasové formě, Antonyho koncertní projekce považuji rovněž za vrchol a mimo to mám prostě nejradši nejtemnější album Songs of Faith and Devotion, které dalo za vznik tomuto turné. Je to zkrátka vrchol a to koncertům dávám většinou jen 4 ****. VRCHOL: RUSH, IN YOU ROOM, NEVER LET ME DOWN AGAIN___________________ Teď ke komentu uživatelky Bebacek_________________ : 1) Ty hvězdičky tady museli naklikat zarytí depešáci, jinak to nevidím.... Ovšemže to naklikali, kteří k té hudbě mají nějak blízko, nebo se jim aspoň trochu někde líbila tak, že skupině věnovali zhlédnutí DVD, (zarytí hopeři nebo zarytí metaláci by tomu asi čas nevěnovali, cos čekala?!) 2) ..."3 šašci mačkají klávesy".... DM byla/je primárně synthpopová kapela, mají snad hrát na džambe bubínky, violoncella nebo sitaru? Je to stejně hloupý výkřik do tmy jako bych řekl: "po většinu koncertu tam Muse/Radiohead/Metallica/(dosaď si co chceš) jen brnkali na kytary"..., hrají styl, který je založený na syntetizátorech a kvůli kterému tam přišlo tolik lidí. Jak absurdní!! 3) ...Gahanův ... do sebe zahleděný projev..... nic tak do sebe zahleděného tady nepozoruju, i když by na to Gahan po tom výkonu mohl mít právo.4) Uniformy: že se ultras fanoušci oblékají dle jejich oblíbené kapely prosakuje napříč vším hudebním spektrem, to není PRÁVĚ pro DM tak typické, to jen ve snaze najít další argument proti, jsi to asi zapomněla. 5 atd.) ...rajcovně se natřásá... - přece tam nebude staticky stát :) a vytrvalé hlazení po nádobíčku v gatích? Jestli jednou a chvilkové považuješ za vytrvalé, musím trvat na tom co výše, že už prostě přes rudé vidění vidíš vše zaslepeně a nejseš schopná objektivně posoudit..... ________ Moc tady tomu nerozumím, máš právo na názor a nechci ti ho brát, ale prostě nemám rád nepřiměřenou kritiku, která není absolutně sine ira et studio, a hlavně vůbec nesouvisí s hudebními vizuálními či technickými kvalitami, ale vše je souzeno jen ze subjektivní pocitové stránky. A pak si tady hrajme na hudební publicisty. Za mě 95 % PS. Zkratka je DM a ne DP, hloupá ;) ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

No takže, to naj z koncertov od DM. Dave samozrejme striptízuje svoje EGO s veľkým E, ale...je to proste to naj od DM. Nemám o čom. Nie som v žiadnej škatuľke, ani v tej s nápisom DM, ale proste...asi 2.naj koncert, aký som na DVD videl (po U2 Go Home: Live from Slane Castle z 2002, samozrejme :) ()

Pussycat18 

všechny recenze uživatele

Hodně kruté období v životě Daveho. Tohle období mě jako ukrutného fanouška hodně bolí...na druhou stranu, Dave při koncertě chytá poslední střípky svého života, je to, jako by se snažil všem dokázat, že ještě žije. Je to hodně silné...v mnoha okamžících je vidět, že to nezvládá, ale asi proto mě to tolik dostává...je to tak výmluvně lidské....Dave Gahan rulez! P.S. Po dlouhé době opět shlédnuto...vidím zde nepříznivé ohlasy... a to mě mrzí, evidentně od lidí, kteří naprosto neznají cestu DM, neorientují se v životě kapely jako takové - takovým lidem toto video není určeno, takoví lidé nedokáží ocenit, co všechno onehdá DM do tohoto koncertu dokázali přes všechno zlé fanouškům dát! Kdo jiný tak zatraceně skvěle dává publiku to co si přeje? A kdo jiný má právo hrát si na boha, když ne sám Personal Jesus? Ano, jsem depešák tělem i duší a uznávám, že Dave byl troska, ale tomuto koncertu se nedá naprosto nic vytknout. A pokud nejste fanoušci, vraťte se zpět ke svému,tato lahůdka pro vás není určena. A pro fandy: Reach out and touch Dave! :-) ()

Krystalion 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kapela na světě a jejich zabijácké turné, které vyšťávilo celou kapelu hlavně díky drogovým excesům zpěváka Davida Gahana a kvůli kterým také odešel čtvrtý člen kapely Alan Wilder a potom už to nikdy nebylo jako dřív. Celkem toto turné, tak i tato deska se k Depešákům vůbec nehodilo a házelo je to úplně to jiného levelu. Mnoho věrných fanoušků to dokonce přestalo poslouchat, ale z pohledu znalce a s odstupem času musím přiznat, že to je to nejlepší, co kdy udělali. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Tohle období, tuhle desku a tohle turné mám prostě nejraději a rozhodně patří mezi naprosté vrcholy celé kariéry DM! ()

Troll 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší koncert Depešáků! I když se kapela v té době potýkala s drogovýma problémama (konkrétně zpěvák Dave Gahan) a bojovala s vlastníma démonama, tak na pódiu není nic znát, ba naopak! Jejich více rocková image a zvuk se zde kombinují s naprostou profesionalostí a nadčasovostí. Setlist se skládá především z pecek z tehdy aktuální desky Songs of Faith and Devotion (chybí pouze Get right with me a One caress) a předchozího alba Violator + samozřejmě starší nesmrtlené hity kapely (se skvělou předehrou Behind The Wheel nebo upravená verze Everything Counts). Navíc tento koncert zachycuje plno jedinečných momentů - Dave Gahan s dlouhým hárem a hrubým hlasem, Alan Wilder za bicíma (navíc jeho poslední koncert s DM zachycený profesionálně na DVD), doprovodné vokalistky nebo naprosto perfektní scéna s pódiem. Tomuto nadčasovému dílu není co vytknout, proto zaslouženě 5 *. ()

Reklama

Reklama