Reklama

Reklama

EXIT 316 aneb Zprávy ze země

(pořad)
  • Česko Exit 316: Mise
všechny plakáty

Obsahy(1)

Netradiční křesťanský publicisticko-vzdělávací magazín. Vznikl jako projekt KAM - křesťanské akademie mladých ve spolupráci s Českou televizí. Motto seriálu pochází z verše v Janově evangeliu - "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jednorozeného syna, aby žádný, kdo v něho věří nezahynul, ale měl život věčný." V této větě je skryto 5 pravd, které mohou změnit směr celého tvého života. Nabízejí exit vedoucí na novou cestu, vztah s Bohem, který dává životu hluboký smysl. Mezi dílčí epizody patří například - přátelství, odvaha, strach, láska, závislost, zklamání, image, úspěch, jiná dimenze a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Morien 

všechny recenze uživatele

I pravil Ježíš: "Ty už to nehul..." V podstatě nevím, co tady vlastně hodnotím. Jestli svůj názor na víru, na tenhle pořad nebo na nic nebo na všechno a na velký třesk a Higgsův boson. Jakožto zástupkyně cílové skupiny jsem silně pohoršena tím, s jakou přímočarostí se tvůrci podbízí mládeži používáním kůl hudby, kůl obrazové stylizace, kůl mluvy a vůbec kůlů obecně. Jakožto zástupkyně bezvěrců mi jde zase hlava kolem z toho, co občas slyším z úst na víru obrácených napravených oveček. Zkrátka někteří lidé potřebují, aby někdo myslel za ně, ať už to jsou drogy, pasáci nebo vykladači Písma. Občas jim trochu závidím. Jistota, že po smrti bude líp, by se šikla. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejší kresťanský publicisticko-náučný televízny program pre mladých ľudí, ktorý som doposiaľ zhliadol na verejnoprávnej televízii. Zábavnou, originálnou a pomerne kreatívnou formou prezentované základné kresťanské hodnoty a názory na život. Neveril by som, že Aleš Juchelka zvládne byť sprievodcom v takomto type relácie. Opak je však pravdou. Výborne sa zhostil tejto úlohy. ** ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

44 téměřdvacetiminutových šotů. Každý šot rozebírá nějaké konkrétní téma. Např: Strach, Láska, Podvod, Rozvod, Selhání, Odvaha, Image, Víra atd... Je to natočeno primárně jako podklad pro diskuze mladé generace. Některé díly jsou povedené více, jiné méně. Za sebe strhávám hvězdičku pro místy až přílišné přizpůsobování se světu (hlavně výběr klipů), což myslím nebylo třeba... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

V dnešní české společnosti je těžko zaujmout ryze "křesťanským" pořadem...Mám ale za to, že se to tvůrcům EXITu 316 nadmíru povedlo...Témata ukazují, že jde plout proti proudu...Myšlenky, pointa, vtip a hlavně ukázat lidem, že východisko z jejich bezsmysluplného života, je v evangeliu Jana 3,16 (EXIT 316) ()

Magyar 

všechny recenze uživatele

Těžko to hodnotit. Příčí se mi dogmata; extrémní schematičnost a stereotypy, pokud se tváří být samospasitelnými (a to i v pořadu pro teenagery :). A toho všeho se mi tu dostává víc než dost. Člověk musí přetrpět tuny balastu typu "lidstvo se dělí na dva základní a velmi odlišné druhy - na muže a ženy" (Aleš Juchelka), aby se dokutal k moudré myšlence respektu ve vztazích obecně, protože "pravda jsou oči toho druhého" (Emmanuel Lévinas ústy Davida Švehlíka). (Hodnoceno po dílu z 3. 5. 2009 "Každý z jiné planety".) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen jeden díl, ale dávám 4 hvězdičky, protože pořad přesně odhaluje, co je průměrný křesťan zač. Jeden student se svěřuje, jak začal věřit. Měl totiž hrozné deprese a jednou ho šíleně bolelo břicho. Nevěděl, co má dělat, tak se začal nějak pudově modlit. A hle: během minuty bolení přestalo. No a tak začal věřit. Odhalení: Křesťani jsou zahledění do sebe, sobci. Milióny lidí přes horlivé modlitby zažilo strašlivé věci a bůh se na ně vykašlal. Ovšem stačí, aby pomohl mně, a hned ho začnu uctívat. Podobně si vzpomínám na křesťany u nás na koleji, kteří se večer před zkouškou modlili, aby jí zítra udělali. Já nikdy nemohl pochopit, jak se vůbec opovažují obtěžovat boha s takovou titěrností. Další příběh z tohoto dílu: Holky na výletě ve Vídni ztratí peněženku, takže nemají jak se dostat domů. Jedna šílí, druhá je v klidu a jen tak hladí pejska, co odněkud přiběhl. Ta první se té druhé ptá, proč nic nedělá. Ta druhá povídá, ale já dělám, já se v duchu modlím, aby nám pánbu pomohl. Ta první není pevná ve víře, vyčítá té druhé, že to nepomůže. A co myslíte, kdo měl pravdu? Samozřejmě ta druhá. Ten pes se totiž ztratil a na jeho vrácení byla vypsána odměna 500 Euro, kterou se ty dvě holky vůbec nestyděly od šťastné majitelky inkasovat. Odhalení: Co bůh činí, dobře činí. On určitě věděl, že ty dvě holky ztratí peněženku, proto nechal toho psa zaběhnout, aby si takhle vydělaly odměnu. Majitelka psa byla buď ateistka, nebo členka nějaké konkurenční církve a proto byla po zásluze potrestána. No a tyhle dvě příhody byly propleteny veselým jucháním Juchelky, který coby bílý anděl dokázal černočernému čertu, že je lepší spoléhat na boha než na džina z láhve. Protože ten čert si chudák přál, aby se měl jako prasátko v žitě, což mu džin splnil. Ehm, zbytečné to přání, když chtěl vědět, jak se takové prasátko má, stačilo se zeptat vedle stojícího Juchelky, že. No a tím bylo dokázáno, že bůh je lepší než džin. Na logické zdůvodnění se mě prosím neptejte. Za zmínku stojí, že věřícími jsou nejen účinkující před kamerami, ale i veškerý hlavní i pomocný natáčecí personál. Jak jinak si např. vysvětlit roztřesený obraz programu než abstinečními příznaky kameramanovými, který bez modlitby nevydrží ani dvě minuty. A s kamerou v ruce se modlit nedá, to dá rozum. ()

pugs odpad!

všechny recenze uživatele

Keď nám to v škole furt púšťali, človek si na to vybuduje alergiu. Ja som si vyvinul alergiu hlavne na toho ,,prasiatko" blonďáka a na to aka sexy dievča, ktorá si myslí, že je Cool. Ona nie je cool. To som ja! Naprosto nezaujímavé a k divákom sa správajú ako k malým deťom. ,,Křesťanská akademie mladých" - toto z Vás urobí ateistu! 0/10 ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Křesťanský magazín dělaný tak, aby to zaujalo dnešní mladé lidi. Pořadem provází známý bavič-moderátor Medúzy Aleš Juchelka. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

podpis pod komentář Morien ... Kant a jeho mravní zákon ve mně říká ano a Nietzsche se svým přehodnocením všech hodnot ne, a tohle je navíc výklad Kanta Nietzscheho prostředky, takže je to skoro až zvráceně sexy;-) ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Celkom pohodová relácia, hoci takéto tínedžerské veci nemám veľmi v láske. No je to rozhodne lepšie ako odpadové formáty akými nás dennodenné kŕmia komerčné stanice. Toto môže niektorým ľuďom ukázať cestu narozdiel od spomínaných formátov, ktoré z diváka vychovávajú bezduchú ovcu. No zasa nič netreba preháňať. ()

LucMosss 

všechny recenze uživatele

V podstatě, je zázrak, že televize vůbec něco takového vysílá. Jistě, některé scény a části se moho zdát být tak trochu přitažené za vlasy, ale copak to mám právo soudit já, nezkušená a předpojatá? :-D I přesto všechno, díky České televizi za tento pořad! :-) ()

Ioanne 

všechny recenze uživatele

Snad jediný pořad, co znám, zobrazující křesťanství objektivně. Jsem křesťanka, takže úplně přesně nevím, jak to působí na nekřesťany, nicméně myslím, že mluvit o tématech a hodnotách, se kterými Exit 316 přichází, je na pořadu dne. ()

Rádlo 

všechny recenze uživatele

Ač trpím obrovskou nechutí ke všem televizním "křesťanským" záležitostem (protože jsem křesťanka?), řadím ho k těm lepším - nápaditě zpracován, není z něj cítit cosi prošlého a mimo a mám pocit, že některé mladé lidi má šanci docela oslovit ()

Reklama

Reklama