Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Olivia Hendrixová (Diane Laddová) je milá vdova v stredných rokoch, ktorá sa po smrti svojho manžela nervove zrútila. Žije so svojim dospievajúcim synom Tommym (Moran Weisser) a spoločne sa starajú o malý obchodík, v ktorom predávajú pohľadnice. Žijú v oddanosti a symbióze - aspoň na prvý pohľad. Keď Olivia nájde v Tommyho veciach cigarety, zakáže mu opustiť dom. On napriek zákazu ujde, aby sa stretol s dievčaťom Audrey (Ele Keatsová), ktoré sa mu páči. Olivia ich však vypátra a urobí Tommymu scénu. Na druhý deň je Tommy väzňom vo vlastnom dome. Navyše vyjde najavo, že Olivia zatajuje synovi štipendium tvorivého písania, ktoré mu chce poskytnúť univerzita v Los Angeles. Začína sa teda neľútostný boj medzi citlivým chlapcom a despotickou matkou, ktorá sa rozhodla nemilosrdne odstraňovať prekážky jednu za druhou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

5150 

všechny recenze uživatele

Koukatelný tv thriller, kterému však chybí napětí a zajímavější dějové zvraty.. Olympia Dukakis vypadá jako stará kopie Umy Thurman z PULP FICTION..)) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jste-li maminčin mazánek a jí tak trochu hrabe ve věži, dávejte si raději pozor, abyste nedopadli podobně jako hlavní hrdina tohoto filmu. Je známo, že hodně matek je doslova fixovaných na své synáčky a jejich děvčata pak mají poněkud problémy s nimi vyjít. Předem bych chtěl upozornit, že tento video film je především psychologickým thrillerem s několika hororovými prvky, nežli čistokrevným hororem. Samotná zápletka neoplývá zrovna nejoriginálnějšími nápady (podobných filmů existuje docela dost, nu většina z nich je ovšem mladšího data vydání. To jen tak na okraj. Bohužel začátek se nese v dosti pomalém a tak trochu i nudném duchu. On Tom totiž není žádný rebel, ale hodný kluk, co rád kreslí, nemá rád problémy a s holkami taky nemá žádné zkušenosti – vždyť se od matky skoro nehnul a jediná co ho osahávala jen nadržená stará ženská (co si hraje na kamarádku jeho matky). Ovšem ve chvíli, kdy mu „zabrní“ v kalhotách a on se zahledí do Audrey, nastávají problémy. Jeho matka totiž není už hodně dlouho v psychické pohodě, no a tak se alespoň trošku zlepší i atmosféra. Nejprve díky vzájemným rozepřím a následně přijdou na řadu i poněkud drastičtější scény. Olivia je totiž schopná jít i přes mrtvoly! V tu chvíli se mi film začal i líbit. 40% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, že to je horor, spíše něco jako klasický film s několika mrtvými, ale bál jsem se u toho minimálně. Praštěná matka, která před synem zapírá jeho otce a ještě na syna natolik žárlí, že neváhá kvůli němu vraždit. V tomhle bych vážně napínavý horor nehledal, je to docela slabý odvar hororu, ale jako psychologický film nebo psychologický thriller by tento film jednoznačně obstál. Ne však v tomto žánru, a to je důvod dvou hvězdiček. Já jsem se na to koukal s tím, že uvidím horor. Takže rada pro všechny. Pokud se na to chcete koukat kvůli tomu, že to je horor, tak se tomu vyhněte, budete zklamaní. Ale jinak je film docela zajímavý a nic mi v něm nevadilo, byl jsem zvědavý, jak dopadne a dopadl zajímavě. Nenáročná podívaná pro lidi, co od toho nic nečekají... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Matku si ve filmu měla původně zahrát Nancy Reagan. Nakonec se ale rozhodla zůstat doma a pečovat manžela Ronalda Reagana. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Sausalito, Greenbrae, Tiburon a San Francisco. (Terva)

Reklama

Reklama