Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Recenze (381)

golfista 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to nějaká perla :-), ale viděl jsem už hodně horších nesmyslů. Možná ta idea, že nás vzájemná komunikace popsaným papírem jednou zachrání není zas tak ujetá ? Umíme ještě něco jinýho než SMS a e-maily? Až ta energie klekne budeme se umět domluvit ? Hmmmm ...... moc úvah na takový film. Jsou v něm ale samozřejmě "věci", které se jen tak nevidí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Současná mladší generace ani neví, že tento film existuje. Asi jako ani nevnímá Costnera coby někdejšího oscarového laureáta a filmovou superstar. Sladké devadesátky. Tento megapropadák mu tehdy coby režisérovi a producentovi zlomil vaz. Není divu, je to film pytomoučký a naivně patetický, a koukat na takovej film tři hodiny není pro každého. Vidět ho ale poprvé teď, po více jak dvaceti letech, mu paradoxně prospívá. Přes spomenuté negativa je totiž milou spomínkou na výpravná filmová dobrodružství, kde důležitou roli hráli monumentální přírodní exteriéry a širokouhlá kamera létala nad davy důkladně nainscenovaných živých komparzistů a zvířat za velkolepé orchestrální hudby Jamese N. Howarda. A to se srdcařským zápalem štábu pro zprostředkování diváckeho zážitku tvrdou prací tam venku v reálné divočině. Nic z toho už dnes ve velkých hollywoodských filmech nevidíme. Proto mě dnes, na domácím kině se 4-metrovou uhlopříčkou The Postman jistým způsobem pohladil - i přes kroutění hlavou a usmívání se nad tím, co se v něm dělo. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Děsivá adaptace původně pravděpodobně zajímavé knihy o nápravě postkatastrofického světa skrze znovuzavedení pošty. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se vydržela dívat asi hodinu. Byla to strašná nuda, rozvláčné, bez nápadu, asi největší Costnerův úlet. Narozdíl od Vodního světa tady vůbec nemusím hledat důvod, proč šlo o obrovský propadák na všech frontách. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Posel budoucnosti rozhodně nedosahuje kvalit Tance s vlky, ale takové zatracení, jakého se mu dostalo, si nezasloužil. Režii opět Costner zvládl dobře a ani scénář není špatný. Hlavní slabina je casting, ve kterém je nejlépe zvolen právě Costner. Ostatní buď přehrávají a nebo naopak suše chrlí své repliky. A je fakt, že ten zpomalený záběr s dopisem si Costner mohl také odpustit. Jinak ale dost věrohodně vykreslená postapokalyptická atmosféra, s dějem, který stojí za pozornost... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po všech těch negativních reakcích jsem čekal hovadinu největšího kalibru, která se nedostavila. Americký patriotismus mi ve filmech buďto nevadí anebo ho zručně ignoruju a pokud se vám tohle povede, budete se docela slušně bavit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přeci jenom člověk tam najde nějaké ty chybičky. Třeba délka. 177 minut o pošťácích, co to je ? To si fakt Kevin myslí, že diváci jsou sračky? Proč z toho neudělat film dejme tomu na 549 minut. Ono je hezký se začít dívat na film když se stmívá a končit, když se rozednívá. Druhá věc je, když skončí film a zvoní Vám někdo na dveře a po otevření tam stojí pošťák z doporučeným dopisem, to se Vám ten film začne přehrávat znova a na těle z toho začnou vyskakovat pupínky. Třetí věc je, že od té doby co zaměstnacům České pošty zrušili 13.platy jim dávají k vánocům jako bonus DVD s tímto filmem. Taky si takhle představuji budoucnost, na světě budou jen gauneři a listonoši. Tahle myšlenka a Kevin jsou mé dvě hvězdičky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drahna let, co jsem viděl tohohle pošťáka z budoucnosti a bavil jsem se zajímavou vizí budoucnosti a jedním člověkem, který náhodou najde mrtvého pošťáka, hodí na sebe jeho hadry a vydá se do světa rozdávat dopisy. Po několika letech se k filmu opět vracím, abych se ujistil, jestli mi to za to opravdu stojí. Hodnocení zde mluví jasnou řečí a tak nemůžu naléhat a rovnou spustit. Postman je sice velkolepě natočen, ale je v něm znát hrdinost, americký patriotismus, síla vůle a hlavně hloubka citů, která sahá každým dopisem až do mysli a nedokáže se z ní vypudit. Prostě v budoucnosti, kde nikdo nemá budoucnost vzniká poštovní společnost, která je na sebe hrdá a pěje chválu po celé zemi. Chvílemi je to neuvěřitelně náladové, ale i tak to není zas tak špatné jak se na první pohled může zdát. I když pro Kevina Costnera to musel být šok, když se dva jeho projekty po sobě staly propadáky na celé čáře. --- Vodovou polivku jsem ještě nejed. Příště by si tam mohla přidat písek, prach nebo jehličí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,626,234Tržby Celosvetovo $27,000,000║ Ako pekné peniaze investované do tohto projektu boli ale podľa mňa je to tam cítiť, výprava na úrovni, úžasná hudba, niektoré scény neskutočne silné, sajúce so silnou dávkou atmosféry, hlavne tie nad-lety s kamerou sú fascinujúce, celkovo samotná predloha je výborná, každým pozretím to naberá na sile, film čo zreje ako víno, Costner je vizionár, dosť aktuálny film, a tie skoro 3hodinky ubehnú ako voda. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zážitek pro otrlejší diváctvo. Kevinovi se zřejmě zalíbila postava spasitele z lidu, takže vysekl svou postapokalyptickou vizi americké společnosti, kterou stmelí poštovní doručovatel s náramně sympatickou tváří "táty na klíč", s až absurdním patosem a naivitou. Násilně matlá dohromady western a sci-fi a jde mu to jak psovi pastva. Zpočátku mi to přišlo zábavné, bohužel smích mi po chvíli zkřečovitěl a proměnil se v něvřícný škleb. Takto se projevuje pokročilá tvůrčí krize. Raději si stokrát za sebou pustím Vyčítalovy "Vzpomínky pošmistrovic kluka", nežli tenhle projev přihlouplého patriotismu! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hrozné !!! Radši si půjdu zatancovat s vlky a radim to i Kevinovi!! Kevin si asi myslel, že naváže na Tanec s vlky a dostane pár oskarů za to, že se objeví ve vlastním filmu a bude bojovat za sjednocení a štastnou budoucnost zničeného světa. Měl v úmyslu zajímavé věci, ale Postman je nudný film, který se nebude líbit ani milovníkům Kevina a jeho Vodního světa.Silně nevýrazné postavy okolo postamana a úplně divný scénář, který nás vrhne do děje, ael pořádně nic nevíme a nikomu nefandíme. ()

gouryella odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu filmova lahudka: Costner ve sve zivotni forme. Nutno videt, aby si clovek uvedomil, ze zadny film co doposud videl nebyl az zase tak spatny. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eric Roth, Brian Helgeland .. I přes vysoko jakostní jména scenáristů se snímek vyloženě nepovedl. Kevin Costner není špatný režisér, ale tentokrát chtěl vytvořit něco globálně nadčasového a potopil se (viz Vodní svět - tzn. ani jedna katastrofická vize se mu nepovedla). Posel budoucnosti z něj udělal osla minulosti. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jede, jede poštovský panáček, jede, jede poštovský pán. Má vraný koníčky, jako dvě rybičky, jede, jede do Rokycan. A to platí i o Costnerovi. Také jede, dokonce po tři celé hodiny a ne do Rokycan, ale tam kde slunko nesvítí. Míří tam spolehlivě již od prvních záběrů. A pokud mu nechcípla ta jeho herka, tak se tam zřejmě sune dodnes. I povinná devítiletá školní docházka mi utekla rychleji než tohle ztělesnění utahanosti ve své nejryzejší podobě. Zřejmě šlo o nějakou alegorii na pomalost americké pošty, protože jinak netuším co tím chtěl autor říci. Doufám, že se Kevin pochlapí a natočí někdy druhý díl, který by mohl mít těch hodin třeba deset. Pak by konečně trumfnul i noční přenosy z rokování našich zákonodárců. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Podle kritik jsem čekal hrůzu. Ale tenhle film vůbec není špatný. Pro mě je to docela zajímavý pohled na budoucnost. Tak nějak by to podle mě mohlo být. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak nechutný a uslintaný patos byl naposledy snad v Pearl Harbor. Přitom ze začátku snímek vypadá docela nadějně, chvílemi má i docela pěknou atmosféru a člověk se ani moc nenudí - jenže co je to platné, když zbytek filmu se utápí v žumpě amerického patriotismu at its worst... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Titles ,2. Shelter in the Storm ,3. The Belly of the Beast ,4. General Bethlehem ,5. Abby Comes Calling ,6. The Restored United States ,7. The Postman ,8. Almost Home ,9. It Will Happen Naturally ,10. The Next Big Thing ,11. This Perfect World ,12. Once This Was the Promise Land ,13. I Miss My Radio ,14. Come and Get Your Love ,15. You Didn't Have to Be So Nice , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže máte dobré semeno.“ – „Čo?!“ – „Len sa pýtam.“ Tu zostáva rozum stáť. Tesne predtým, ako otrasný Posol budúcnosti v roku 1997 prešumel kinami, nachádzal  sa narcis Costner v zlej situácii. Na jednej strane sa ako herec prepožičal viacerým bombám (Nepodplatiteľní, Oosbný strážca, Pole snov) a ako režisér/producent stvoril Tanec s vlkmi. Zároveň ho ale začala ovládať temná sila. Prehnané režijné ambície, škaredé správanie ku kolegom, až trápna sebadôvera a samodeštrukčná láska k plytkým scenárom (a samozrejme k samému sebe). To pochovalo jeho priateľstvo s režisérom Kevinom Reynoldsom a jeho „herecké" filmy prepadli (Strom snov, Wyatt Earp, zelený svet). Keď ho nadchol post-apokalyptický scenár Erica Rotha (Oscar za Forresta Gumpa) a Briana Helgelanda (Oscar za L.A. - Utajené skutočnosti) a rozhodol sa ho režírovať a zahrať si v ňom titulnú rolu, diváci nevedeli, či majú čakať návrat kráľa alebo definitívne potvrdenie, že Tanec s vlkmi bol náhoda. Ale i Kevinovi najväčší nepriatelia čakali prinajhoršom priemerný film. Sračku roka nečakal nikto. A predsa sa dostavila! Scenár šokuje vysokým stupňom kreténizmu (chlap naháňa druhého chlapa, zrazu z kríka vyskočí lev a zožerie ho, k tomu fakt ťažko niečo dodať), herci obvykle schopní podať dobré výkony (Olivia Williams, Will Patton, Giovanni Ribisi) sú jedným slovom hororoví, akčné scény ako keď sa deti v družine naháňajú po lúke a mávajú pri tom palicami (občas vzadu precvála kôň s jazdcom, aby sa nepovedalo), triky nekomentujem, príbeh hlúpy, sci-fi trápne, dialógy sa nedajú počúvať, vzťahy medzi postavami vás poriadne naštvú, dej nemá logiku (ústredný hrdina si na polievku zarába hraním Shakespearea) a hnilou čerešňou je vražedná dĺžka (tri hodiny ku*va). Nevraviac o televíznych kostýmoch, zaliečavej a podliezavej hudbe a patetických scénach (americkú poštu Costner chápe ako základný pilier, na ktorom stojí celý civilizovaný svet). Film som si (i kvôli mimoriadne negatívnym recenziám) nechal v kine ujsť a keď som to s ním riskol na VHS, zasa až také zlé sa mi to nezdalo. Ale keď som si túto kravinu v roku 2010 zopakoval v televízii... skutočne fuj. Ale skutočne, Kevin. Plusy: pekná kamera, občas fajn post-apokalyptická výprava a paradoxne práve celková blbosť scenára. Tá je taká mimoriadne vysoká, až je to svojím spôsobom zábavné. ()

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama