Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bette byla odmalička ponižována. Celý život musela přihlížet, jak se všechna pozornost upírá na její sestru. Ta ale teď zemřela. A Bette konečně může být šťastná. Potkává mladého sochaře Václava, o kterého se začne starat. Věnuje mu všechnu svou lásku a čas. Brzy však zjistí, že přes všechny snahy si Václav chce vzít její mladou sestřenici Hortenzii. To už je pro Bette příliš. Rozhodne se, že se všem za pomoci zpěvačky a tanečnice Jenny pomstí. Byla to chudá doba, ale po krásných ženách zchudlí šlechticové toužili pořád. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Vysoká kvalita formálnej stránky jednoznačne prevyšuje samotný príbeh, ktorý sám osebe neprináša žiadne výrazne pozitívum, či duchaplné pobavenie. Poznám Balzaca, a neupieram mu jeho majstrovský realizmus, ale nie je to typ autora, s ktorým by som si v súčasnej etape svojho života rada posedela v pohodlí svojho kresla.... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Bette je promovaná mrcha, jejíž sub-specializací sice jsou intriky a manipulace, předvídavosti ale dvakrát nepobrala. Nejdřív adoptuje svého souseda, moulu Wenceslase, nadějného to sochaře s mimořádným talentem k flákání, který se živí sýrem z pastí na myši (což by vysvětlovalo, proč má mozek sýrové topinky), pak mu vykládá o své krásné neteři, a nakonec se nestačí divit, když jí moula začne za dotyčnou zanášet. V mezičase se Bette pokouší ulovit svého fešného švagra Hectora, přestože ví, že dříve v cizích postelích zaháněl nudu z manželství a nyní v nich pro změnu zahání smutek z čerstvého vdovectví. Wenceslasova i Hectorova neochota být staropanenské Bette věrni až do smrti si pochopitelně žádá pomstu globálních rozměrů, vztahující se na všechny hlavní aktéry i většinu komparzu. No a jak to dopadne? Záleží na tom, na čí straně stojíte. Já pochopitelně po boku tragikomicky zmatené postavy v podání Hugha Laurieho. ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ironická a fraškovitá verze Balzacova románu, ale proč ne. Co mě však zaujalo, byla nenápadná, leč o to rafinovanější ilustrace vývoje společenských poměrů ve Francii, jak je jakoby mimoděk postupně zachytily scénky z dobového divadla. Něco mi to silně připomnělo. ()

Maiyla 

všechny recenze uživatele

Aneb odkud se berou pomstychtivé a manipulativní ženy, jen nechápu proč ji každý poslechl téměř na slovo. Pro mě celkově nevýrazné. ()

Reklama

Reklama