Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to jeho poslední šance. Poslední šance, aby konečně dostudoval střední školu a úspěšně odmaturoval. Mladý Kim Kyung-soo (Jang Hyeok) je klasický flákač s na blond odbarvenými vlasy, který kvůli svému vzdornému přístupu vůči učitelům střídá jednu školu za druhou. Nyní má před sebou poslední stéblo, kterého se může chytit – Vulkánskou střední. Už jeho první den je ale poněkud zvláštní. Nejenom že se zde mladý rebel hned na první pohled zamiluje do místní krásky a kapitánky klubu kendo Yoo Chae-yi (Shin Min-ah), též nazývané „Ledový Nefrit“, ale navíc je prakticky ihned vtažen do víru událostí souvisejících s válkou, která trvá již dobrých sedmnáct let a v níž mezi sebou bojují o tajemný rukopis lidé obdaření nadpřirozenými schopnostmi. Jaký vliv bude mít přítomnost nového studenta na další vývoj událostí? Dokáže si vydobýt respekt mezi místními floutky? A co Chae-yi, která by mu svým mečem byla schopná zpřerážet hřbet? Podaří se mu ji vůbec i jen zaujmout? (EMIA)

(více)

Recenze (20)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dokonalé intro počítačovej hry v ére počítačových hier. Dielo, ktoré sa vyjadruje fyzičnom, neutíchajúcou dynamikou a kinetikou. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Úplně na rovinu, je to šílená kravina a všechny ty skvělé herce bych mnohem raději viděla v jiném filmu, s jiným dějem a klidně i v jiném žánru. Jenže když spolu v něčem hraje Jang Hyuk a Shin Min-ah, nemůže to být úplně k ničemu. Za ně a Kong Hyo Jin je první hvězda. Ta druhá je za hodně kvalitní bojové scény. K příběhu a trapným vtipům se vyjadřovat nebudu. A proč to má celé dvě hodiny, nepochopím. 2* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Mrskňete do mixéru Matrix, wire-fu, špetku přiblblé komedie, přidejte cool vyhlížející korejské obličeje, dochuťte dotmava tónovanými barvami, slušnými triky, hlasitým práskáním a boucháním... a na talíř se vám dostane přibližně tato chutná zběsilost, při které jsem se, promíjejíce jí nějakou tu slabší chvilku, dokonale bavil. Ale abyste si film užili, chce to vypnout mozek, nebreptat a jen se kochat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašně zábavný, vtipný, s mýma oblíbenýma korejskýma hercema a se skvělejma akčíma scénama, už už sem chtěl dát 5*, ale je fakt, že několik minut tam je fakt navíc, znát je to hlavně ve třetí čtvrtině filmu, ale tu vyváží skvělý velkolepý finále. Nicméně ten kdo nesnáší lítání, levitace, ovládání vody a střílení nějakejch energií, tak by se tomuhle měl vyhnout velkým obloukem, jelikož je toho tady víc než dost a řek bych, že možná i zbytečně moc, jelikož co se týká normálních soubojů, tak ty tu v podstatě téměř nejsou, což je myslim docela škoda ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Volcano High jsem již od začátku bral jako komedii, kterou také je. Zápletka nedává smysl, ale bohatě to vynahradí akce, které není také po málu. Nejedná se o nic převratného, ani excelentního, ale Volcano High si jistě své fanoušky najde. Celková snaha o bláznivou Wuxia Akční komedii s prvky CGI grafiky a bojů jako z Matrixu se podařila celkem dobře, ale velkou porci kladného hodnocení, ubírá délka filmu a příběh - nepříběh. 70 % ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Matrix gestapo anime. Nulová choregrafia, maximum drátov, CGI presýtené, pritom vizuálne fádne a vytapetované zmetenou báchorkou z podivného sveta pedago-fantasy (!). Veľká škoda súbojov, ktorým by viac slušila Hong-Kongská bojová škola, než bábkové divadlo s civilmi na špagátoch. Stále ma udivuje čo všetko dokáže azijská hlava zmixovať, pretrepať a podávať s paraplíčkom. Aj keď tento koktejl lepšie vyzerá, ako chutí. 65% ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

V zásadě se dá souhlasit se všemi těmi obdivnými komentáři zde. Mně však přišel film trochu moc natahovaný. Sto dvacet minut je na takovýto film ažaž. Mít to o 30 minut méně, určitě bych přidal. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc dynamiky, je to taková korejská šílenost - odborně řečeno. Vykradený Matrix s trochou ujeté romantiky v souboji mezi spolužáky ve válce mezi studenty a profesory (revizory)... ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Blbina nebo chcete-li komedie, která je spíš parodií, protože nebere vážně snad ani sama sebe. Navíc má dokonalou kameru. I kdyby ztrácela dech, tak by mě nepřestala bavit, protože jsem celou dobu čekala, s čím kameraman ještě přijde. A to obsazení. To bylo naprosto ultra mega a já nevím jaké ještě. Každopádně tomu dalo ten správný říz a já nepochybuju o tom, že si to ještě někdy pustím. Přiznám se, že jsem nečekala, že se mi to bude líbit. A ono jo, takže se pokusím trochu zvednout průměr. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Naprosto originálně nekompromisně ultra ujetá korejská ! (ne japonská /což by bylo tak nějak normální - tedy nijak překvapující) záležitost s okouzlující Yu Chae-I (Ledový Nefrit) v podání už tehdy okouzlující, zde svou kariéru začínající, sedmnáctileté Shin Min-A ... prostě parádní parodie = fakt dost dobrý nářez (!) ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Osobně mám rád asijskou přepálenost, jejich roztomile "nepovedené" a přehnané počítačové triky a bojové scény s nepřirozenými zvukovými efekty, ale tohle prostě nebylo nic pro mě, zmatené, humor mi nesedl, bojové scény nic moc, velké zklamání. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Výborná akce, která se vyznačuje perfektní trikovou stylizaci a dobrou choreografii. Tam kde ztrácí tempo dej, tam ho výborně doplňuji akční scény, na které se výborně kouká!Takové filmy já můžu - lepši 4* ()

system 

všechny recenze uživatele

Vic nez kde jinde, je v tomhle filmu humor pro evropana hodne tezko stravitelny, jejich priblbe xichty a posklebky nebo naopak drsne az cool postoje (ono vubec vsechno vypada az moc cool:-)) byly nekdy nevkusne a trapne. Avsak duvod, pro ktery jsem se na film tesil je uplne jiny - a to bojove sceny. A ty jsou pratele na nejvyssi urovni a jedny z nej co jsem mel v posledni dobe moznost videt + finalni mlaticka (to budete kulit oci, to mi verte) a je to jasnych 4* :-) ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Matěj Kopecký by se divil, kam až se od jeho dob posunulo loutkářství. S Korejci na drátkách mám jeden problém - nějak nemůžu poznat, jestli hrají dobře. Podle mých měřítek v tomto filmu vystupuje tlupa magorů... ale respektujme cizí kulturu. Takže co příběh? Je to, jak trefně ve svém komentáři poznamenává brabi, skutečně jakýsi mix Matrixu a Harryho Pottera (včetně zrzavého Weasleyho, tady navíc opepřeného oranžovými brýlemi). Jenže to neplatí o příběhu, pouze o prostředí a některých postavách. Příběh jaksi... ehm... není. Nikdy jsem nevěřil na to často používané hodnocení "to je tak blbý, až je to dobrý", ale v tomto případě váhám. U tohoto kousku se totiž dá krásně žasnout. Především nad zhovadilostí celého toho spektáklu. Několikrát jsem se přistihl se stejně vykulenýma očima, jako měli ti na plátně. Možná jsem to ale prostě jen nepochopil. Možná je to celé míněno jako hlubokomyslná kritika emocionálně vyprázdněného školského systému, do kterého proniká více a více násilí. Možná je to originální a skvělé. Možná prostě nejsem na korejské filmové prostředí zvyklý. A možná... ale kdepak, tohle u mě nemá šanci na víc, než jednu hvězdici. ()

JB2203 

všechny recenze uživatele

Videoklipová přehlídka úderů, veletočů a vykulených očí. A nebo lépe: výplod choré asijské mysli. Buďto se tomu můžete smát a nebo nad tím jenom nevěřícně kroutit hlavou. Jiná možnost neexistuje. ()

Tasartir 

všechny recenze uživatele

Existují dvě verze tohoto filmu: americká, která je kratší o půl hodiny, jiná hudba, drobné rozdíly v příběhu a asijská... Nemyslím si že je fér hodnotit to dohromady. Hodnotím asijskou verzi, americkou bych hodnotil lépe, protože je kratší (dvě hodiny je fakt moc tééměř na jakýkoliv film) ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Kyeong-Su je smolař - v dětství spadl do akvárka s elektrickými úhoři zrovna když zuřila betálná bouřka a utrpěl menší nadpřirozené schopnosti. Vyhazovat do vzduchu budovy, prohazovat spolužáky napříč místností nebo otevírat dveře na dálku, to jsou jistě fajn vychytávky, ale vzhledem k tomu, že Kyeongovi zajišťují pravidelné vyhazovy ze škol, slíbil rodičům a sobě, že se bude krotit. Jeho devátá škola je ale trochu jiná. Jmenuje se Volcano High a její osazenstvo je mírně řečeno ujeté... Už fakt že ředitel školy disponuje tajemným svitkem, díky kterému lze kouzlit (a mj. i vyplachovat studentům mozky ;) je dostatečně pikantní a Kyeong-Su brzy zjišťuje (zvláště poté, když je ředitel jedné noci zpacifikován do stavu bezvědomí), že o svitek, náležející podle pověsti nejlepšímu absolventovi, má zájem každý - od úlisného zástupce ředitele, přes předáky judo teamu, rugby teamu, vzpěračského týmu a kendo týmu. Všichni jsou tu ostří jak žiletky, ale i přes rostoucí počet inkasovaných modřin se Kyeong-Su drží zpátky a nezasáhne do tuhých bojů ani ve chvíli, kdy zjistí, že ve školní věznici (pokrokový systém, co říkáte? ;) sedí mladík, nadaný podobnými schopnostmi. Věci ale rychle naberou spád, když zástupce ředitele zatopí pod kotlem a přivede nové posily do učitelských řad - pětice nových kantorů nosí dlouhé kožené pláště a chová se velmi podezřele. Je čas poprosit maminku i tatínka o odpuštění a vrhnout se naplno do boje učitelé vs. žáci, který ve Volcano High nabývá rozměrů, které by vyděsily i Harryho Pottera. Jakákoliv podobnost s tímhle zakrslým kouzelníčkem ale začíná a končí u fireballů, vodních dělovek a levitace hrdinů. Volcano High nejsou žádné Bradavice, kolem školy se neustále stahují mraky, okna se tu zasklívají několikrát denně (protože jimi vždycky někdo nedobrovolně prosviští) a takových těch normálních školních scén (tj. takových, ve kterých se někdo učí) tu najdete hodně málo. Ve skutečnosti je školní půda velikým bojištěm - hraje se o vliv, post nejlepšího studenta a ve finále samozřejmě i o ten proklatý svitek. A všechno je to proklatě cool, protože tvůrci se nespokojili jenom s tím, že každá postava má nějakou superschopnost, ale většina duelů nebo i dialogů se odehrává v pečlivě naaranžovaných lokacích, které by jistě vyhrály cenu "Hi-Tech design roku", žádný souboj se neobejde bez zpomalovačky (a pokud možno ještě deště, blesků a tříštícího se skla) a pokud už se hrdinové musí dotknout, většinou se to zvrhne v exhibici maníků poletujících na drátech. Kim Tae-Gyun by zkrátka udělal vizuální žranici z čehokoliv a i obyčejné rozhovory mají díky netradičním úhlům, dokonalé práci s filtry a načančanosti hlavních hrdinů, zvláštní atmosféru. Zasloužilo by to celé zarámovat, ale je hromada kvalitních triků a bezchybné řemeslné zpracování dostatečným důvodem pro vysoké hodnocení? Samozřejmě že ne a tak museli zamakat i herci, kterým to nebetyčně sekne (holkám obzvlášť ;) a snad jedině v akčních scénách ztrácejí moje sympatie (jedná se především o praktikování bojových umění, které nevylepší žádné počítačové efekty na světě). Odbarvený Kyeong-Su ale vypadá cool i když háže do kamery podivně vypadající otočky, bohužel ke konci filmu ztrácí i v normálních scénách... Zásadním problémem scénáře totiž je, že si moc pohrává s divákem, snaží se chytře blafovat a nakonec se to obrátí proti němu. Sledujeme hlavního hrdinu, kterak zatajuje svoje schopnosti, fandíme mu a jsme celí netrpěliví, očekávaje ten slavný moment, kdy se konečně naštve (a že ho k tomu zástupce ředitele sakra tlačí) a někomu jednou ranou urazí hlavu. Ale nestane se tak... Dokonce i ve chvíli, kdy dorazí pětice superučitelů (z nichž jeden Kyeonga moc dobře zná, takže tajemství je prozrazeno), se hrdina pořád upejpá. Nakonec tedy tvůrci musí sáhnout po katalyzátoru nejsilnějším - lásce, ale v poslední čtvrtině filmu už je trochu pozdě... Nemohu říct, že bych se snad do toho okamžiku nudil, vykreslení charakterů je tak akorát (a i když je tu hodně tváří, plést si je nebudete. Na to jsou všichni až moc pestrobarevní), rychlé tempo a jemně dávkovaný humor taky vykonají své, ale lepší načasování v druhé půli by určitě prospělo. Tím spíš, že ve chvíli, kdy do toho Kyeong takříkajíc "praští", začne děsně dostávat přes hubu a tvůrci ve finále (které svou velkolepostí předbíhá Revolutions o dva roky) trochu spálí atmosféru, když neustále používají koncept "no to už se nezvedne... A sakra on se zvednul!". Navíc bych mohl upozornit na pár dějových nesrovnalostí, ale neudělám to, protože se mi Volcano High děsně líbilo a bolí mě, když ho musím srážet k zemi, kvůli těm několika školáckým chybám, kterých se autor scénáře dopustil. Nebýt jich, byla by to krásná stovka (odpustil bych i to pseudokung-fu, je ho tu rozumné minimum), protože podobné orgie jsem v hrané podobě nikdy neviděl a pokud se někdy skutečně bude točit např. Dragonball Z nebo jiná anime se "superhrdiny", chtěl bych aby to vypadalo nějak takhle - rozhodně ne hloupě napsané, výtečně natočené a dokonale cool. Volcano High vystihuje podstatu tohoto anglického slovíčka možná víc než je zdrávo. Maníci z MTV to pochopili a ještě mu trochu na coolovosti přidali (sestřihli ho o čtyřicet minut a nechali ho nadabovat uznávanými rappery). Podle ohlasů film potopili, takže se jejich verzi vyhněte a sežeňte si korejský originál, který patří mezi filmy, jenž vám povytáhnou čelist (a nebude to kvůli zívání, to mi věřte ;). 80% () (méně) (více)

Reklama

Reklama