Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně něžný a nevtíravý příběh... Jsem dojatá!! Teď bych fakticky ráda viděla tu americkou napodobeninu; kterak se s tím vypořádali a jak se Keanu a Sandra snaží zahrát hluboké city... Update: Ehm, už jsem remake viděla a nelíbilo se mi to :( ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Hlodal ve mně červíček za to kdysi udělené hodnocení a s odstupem času jsem shlédnul znovu, tentokrát již jako fanda kouzelné Jeon Ji-hyeon i lépe připravený na takový poetický romantický korejský snímek, a pochopitelně jsem svůj předchozí názor radikálně přehodnotil. Krásný kousek jehož půbavy se skládají z mnoha střípků, ať už jde o hlavní herečku, hudbu, atypický dům, dárky skrze schránku, strom, jako člověka spícího pejska Colu či loď Vikingů, překrásné pohlazení na duši... ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Hezký nezvykle zpracovaný romantický příběh. Ji-hyeon Jeon je jako stvořená pro podobné role. Hudba velice hezká. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Kdyz uz mam nekdy chut na nejakou tu filmovou romantiku, sahnout po necem korejskem je vetsinou spravna volba. Siworae me ale zklamalo, zaver se stale mota v bludnem kruhu, je plactivy... Az me to nechalo emocne uplne chladnym. Neni duvod shanet se po americkem remaku. ()

Jim_Beam 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc pěkné a abych se přiznal, tak váhám mezi 4 a 5*... Když ale obvykle dávám 5, tak nepochybuju, takže jsou to jedny z nejlepších 4*, co jsem dal... :) ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem minul americkou předělávku a tuto látku jsem poprvé a naposledy viděl v korejském provedení... Krásný příběh o samotě a naději, moc hezky zpracované prolínání obou realit a snad i šťastný konec, ve který už jsem ani nedoufal... Skvělá hudba pomáhá tvořit atmosféru filmu, který pozvolna, nijak dramaticky, ale o to víc jistě, putuje ke svému závěru, nádherné nájezdy kamery a až mystické podání záběrů také dotvářejí neopakovatelnou podobu tohoto filmu.... Prostě romance korejská a romance americká nedají se ani v nejmenším srovnat a já jsem rád, že jsem na té korejské straně... ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Klasické, zamilované, tajuplné, otevřené, komplikované. Zajímavá zápletka s časovou smyčkou, kterou upravuje jedna krásně vyřezávaná poštovní schránka u nově postaveného domu u moře. Stačí jeden vložený dopis, psí stopy a příběh se začíná rozvíjet. Americkou verzi jsem neviděla, a možná že si jí někdy pro srovnání pustím. Ji-hyeon Jeon bezkonkurenční, psík Cola roztomilý, samota u moře pro mě jak dělaná, a bez vypjatého konce by to nebylo ono. ..dalo by se říci "korejská klasika".. ()

VittaBella 

všechny recenze uživatele

Il Mare je zatím nejhorším jihokorejským snímkem, jaký jsem kdy viděla. Skvělá hodnocení mě na tento snímek celkem snadno nalákala a dokonce mě donutila se na něj dívat od začátku do konce...jak jsem to jen mohla vydržet? ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Určite kvalitný film! (o tom niet pochýb). Či je nadhodnotený to posúďte sami, mňa to obišlo (nenadchlo).. ale viem si predstaviť že mnohí budú z Il Mare nadšení. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Poeticky snový filmeček o dvojici, kterou spojuje kouzelná poštovní schránka. Každý detail filmu je nádherně zpracovaný, oku lahodící, s umocňujícím hudebním podkresem. Přitom je to velmi skromné a něžné. Doporučuju si poslechnout i soundtrack. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Může to být fajnově natočené a strašně pěkné, a tak všechno... ale boha jeho... já se u toho tak nudil (no nechtěl bych vidět ten USA remake). Koneckonců si moji pozornost tento snímek udržel jen díky Ji-hyeon Jeon, kvůli které jsem se do toho taky pustil. Tohle není můj šálek kávy. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Muž, žena, červená poštovní schránka přenášející dopisy v čase a romantika jako hrom. I přes pomalejší tempo hutný děj, který netlačí a neždímá emoce, ty vznikají samovolně. Příjemná hudba, zimní/jarní tóny a moře navozují potřebnou atmosféru bez hluchých míst. Není co dodat, není co vytknout. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl část remaku a je zajímavé, že originál jsem schopen bez problému dokoukat do konce. Kde jsem se se Sandrou Bullock nudil k uzoufání, tam se s Ji-hyeon v pohodě bavím. Tam kde mi přišla americká verze nenormální a nesmyslná, tam se u originálu v pohodě můžu radovat z kouzelné a lehce nadpřirozené atmosféry. Je to jen slaďák se sympatickými herci, ale se Sandrou a Keanu bych jejich remake rozhodně nikdy neměl potřebu dokoukat celý, zatímco toto je příjemně strávený čas. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Aissssh, skončit to o 4 minutky dřív s nevyřčeným koncem budu z toho v sedmém nebi :-) takto jsem létal v oblacích celou dobu a až na konci mě to nepustilo skrze nebeskou bránu do filmového nebe. Ale nevadí, i tak to byl nádherný zážitek plný kouzelné, křehoučké melancholické nádhery, krásných filmových obrazů a jemné podmanivé hudby. Jako bonus z toho sálal i krásný vánoční feeling, takže jsem načasování zvládl ve všech časových rovinách dokonale :-) Teskná a smutná nálada tomu dodává na uhrančivé poetičnosti, co víc si od takového filmu přát.....a Ji-hyeon Jeon?.... jemně kouzelná....kdo by to byl do té ztřeštěné "Sassy" řekl :-))) ()

Warsheek 

všechny recenze uživatele

No řekněme, že mě tenhle snímek přiblížil ke korejským filmům. Teď už se jich stranit nehodlám. Tohle není přesně moje gusto, ale určitým způsobem mi to změnilo pohled právě na korejsou tvorbu. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Aj keď to spĺňa všetky atribúty ázijskej romantiky a ku všetkému je korunou psíček, je medzi tým aspoň výsostne dobre vymyslená logika a štáb stojaci za kamerou presne vedel čo , kedy , kde a ako . Pri niektorých ázijských filmoch mám problém s tým, že mi to pripadá ako keby jednotlivé scény sa odrážali od aktuálnej nálady režiséra. ( Čo budeme teraz robiť šéfko ? Teraz niečo uvidíte, vypil som dva energeťáky ! ) ()

Reklama

Reklama