Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

Niella 

všechny recenze uživatele

V tejto dobe mailov, je trochu okuzlenim vsedneho zivota spomenut si na stare dobre casy listovej posty, ked nebolo take jednoduche a rychle nieco napisat a poslat, ale prave o tu namahu krajsie a clovek sa i viac tesil... Mozno su kuzelne schranky na kazdom rohu, pri kazdej poste a clovek musi len skusit... ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Hezká romantika s fakt zajímavým nápadem a skvělou kamerou. O žádný zlomový film se nejedná, ale určitě zahřeje na duši. Americký remake jsem ještě nezřel, tudíž nesrovnávám, ale už teď varuju, že korejská hrdinka je tak o tři třídy výše Sandry Bullock. ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Pěknej, ale divnej film. Dva mladí lidé se do sebe zamilují díky navzájem psaným dopisům. Téměř celý film si posílají dopisy a litují, že nemohou žít ve stejném čase. Stereotyp! Mimochodem...dvakrát jsem u toho usnul. 60% ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Hodně nápaditý film, který toho skrývá v sobě strašně moc a svou netradičností a sehraností vytváří dokonalý celek. Já osobně jsem v půlce filmu přestal pátrat a zkoumat hrátky s časem, které díky zázračné schránce vznikaly a kochal se nádherným příběhem a nádhernou Ji-hyeon Jeon. Možná jsem to úplně nepochopil, ale ani to pochopit nechci. S menší neznámou je promě tento film ještě o vlásek zajímavější. Takhle pulzující snímek o lásce jsem dlouho neviděl, ale u korejské romance se to dá očekávat. Zase nemám slov, musíte shlédnout sami. Hodnocení: 8/10 ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú verziu môjho obľúbeného filmu Dom pri jazere som si jednoducho musel pozrieť. A keďže je to originál, kredit tomu musím priznať, hoci sa mi remake páči trochu viac, aj keď kopíruje v podstate celú kostru originálu so všetkými zaujímavými nápadmi. Originál je určite poetickejší, trochu rozvláčnejší, no určite má svoje čaro. Len tak na okraj, ten dom v tomto filme nevyzerá zvonku zrovna vábne, skôr pôsobí ako taká búda. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Původní korejská melancholie architektonicky osobitého domu s psíkem Colou a kouzelnou schránkou, kterou prostupují dopisy napříč časem dvou vzdáleným a přitom blízkých osob. (v pozdější americké verzi Dům u jezera) 65% ()

rcorp 

všechny recenze uživatele

"Romantika" odtržená od zbytku vesmíru. Hrubé kulisy a prázdné postavy, které si může každý naplnit podle chuti. Děkuji, ale nemám zájem. 5/10 ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo ale Il mare som dlho dlho odkladal. Zaujimavý príbeh ale od nadšenia som bol ďaleko. Asi som bol dosť unavený ale v niektorých častiach sa mi to zdalo ako uspávanka. Našťastie to nebolo vôbec presladené. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

kam na ty scenare korejci chodi..:)opet vynikajici a strhujici..jak uz je zvykem..:)bohuzel tomuto filmu u me podkopla nohy rozvlacnost - nunost...trochu jine zpracovani a sel bych vyrazne vys..ale asi to bylo jen tim rozpolozenim, je to naladovy film..:) ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale myšlenka "pokrouceného času" (jak ji nazval sám hlavní hrdina) mi prostě nějak nesedla tak, jako ostatním. Ale jinak, jako u většiny filmů korejských tvůrců, se i zde setkáme s příjemnou hudbou, herci i kamerou. ()

gauron666 

všechny recenze uživatele

Lidi zapomeňte na přeslazené romantické americké filmy. Když romantiku tak jedině z Asie. Tenhle film je jak lehounká blůzka na překrásném těle Ji-hyeon Jeon. Ps: Pro Nathalie nic proti tobě, ale nespletla sis film? Jak z nám z vlastní zkušenosti tenhle typ lidí se na asijské filmy rozhodně nedívá. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Není to úplně strhující a je to trochu stereotypní ale na druhou stranu tomu nechybí ona korejská lehkost a nenucenost. ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Není to hluboká filozofie a není to film, který by nějak ohromil... Líbí se mi neokoukané korejské tváře a celé to prostředí. (Dům je nááádherný). Chybí mi ale - a to velmi - tempo. Šikovný film musí podat izolaci, žal (cokoliv) tak, aby nenudil ale naopak maximálně vtáhl, potom může být řeč o filmařském umění... Nepůsobilo to ale kýčovitě (tedy, na mě ne) a ani pateticky a to je u romantického filmu velké plus. Škoda zajímavého nápadu... kdyby ho někdo rozvinul (využil) tak věřím, že by mohlo vzniknout něco skutečně originálního... ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Netreba ani debatovať čo je jednoznačne lepšie a čo je zbytočne natočené. Siworae či remake Dom pri jazere?!!! V tomto prípade je aj tak najlepší scenár :-) ()

Reklama

Reklama