Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

newer_more 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem Dům u jezera ještě neviděla. Po shlédnutí tohoto už ale ani nechci. Krásně "zamotaný" příběh, který se pomalu rozplétá. A i když si nejsem za boha schopna zapamatovat jména hlavních postav, název filmu už nikdy nezapomenu... ()

Vojife 

všechny recenze uživatele

Myslím, že i Siworae i Dům U Jezera mají něco svého. Tento původní film (, který jsem viděl později) mi přijde méně napínavý (pokud se to tak dá říct) a nepochopil jsem, jaký význam tam mělo, jak Eun-joo zajelo auto a celé to bylo trochu míň pochopitelné. Ale klady převyšovaly, například se mi tu více líbily záběry krajiny než v Domu U Jezera a přišla mi propracovanější psychyka (např. ty maličkosti, kdy si Eun-joo stále všechno nahlas opakovala, jak byla zvyklá z učení se rolí pro dabing) a ta deprese, kterou prožívali mi tu přišla mnohem zřejmější a více pohlcující. Abych to shrnul, oba filmy mají něco jiného do sebe, je pěkné je vidět oba. ()

Bobbles 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem možná až moc zamilovaná do Domu u jezera, který je pro mě absolutní špička mezi romantickými filmy...proto mě napoprvé tento film nijak zvlášť neoslovil...uvidíme časem, po dalším shlédnutí =) ()

MeGab 

všechny recenze uživatele

Z filmu mi stačilo vidět pár minut a byl jsem si jist, že mě udrží až do finiše. Oproti filmům z evroamerické produkce minimum hudby, minimum slov, silný, dobře promyšlený příběh. * Konec to zkazil. Logika tam dostává na zadek. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Sympatický film. Mnoho "mĺkvych scén", ktoré mu však len pridali na atmosfére, moja obľúbená Ji-hyeon Jeon, dve rozdielne časové línie a príjemný nevtieravý humor. Chystám sa aj na 'murikánsky remake, no keď si spomeniem na porovnanie oboch verzií My Sassy Girl (originál nádhera, remake len ohlodaná kostra s Elishou v hlavnej úlohe), mám obavy. Inak je zaujímavé keď si uvedomím, že herečky, ktoré majú v takmer každom kórejskom filme, ktorý som doteraz videl cca 20-25, sú už teraz po tridsiatke a takmer vôbec ich to nezmenilo :) S čistým svedomím 4* ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

Gieniálny romantický film. Dom u jazera som videla z časti už dávnejšie. Ale nenapadlo ma, že to je vlastne remake. Il Mare je jednoduchý film bez zbytočných obkecov v scénarii. Musím priznať, že od začiatku som mala zimomriavky ako to skončí. Film využíva jednoduchú symboliku. Obsadenie, hudba a hlavne dom na jezere sú veľmy dobre zladené. Dlho som hľadala jednoduchý romatický film a konečne som našla. ()

Efff 

všechny recenze uživatele

ne, Lake House proste vede. Americke remaky bytostne nesnasim, ale v tomto pripade mi, bohuzel, dava vetsi smysl a oslovuje me vic nez original. Mozna po dalsim shlednuti prehodnotim, ale.. docela o tom pochybuji. 55 %. ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě celou dobu rušily vzpomínky na Dům u jezera. Prostší jihokorejské pojetí se mi líbilo víc. Velmi dokonalá a poetická kamera na mě občas působila až kýčovitě. Tak nakonec hodnotím oba filmy stejně. ()

aboj 

všechny recenze uživatele

Niekedy som mal problém vyznať sa v tých časových posunoch, ale film ako taký je na vysokej úrovni. Málo slov, tu hovoria aj filmové obrazy. Veľmi smutné, depresívne, ale nakoniec predsa len príde happyend. Niekto tu uvažoval aj nad gýčom - ale kde je hranica medzi gýčom a jedinečnosťou? Žiadny režisér nie je taký dokonalý, aby sa gýču nevyhol. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Jihokorejci rozhodně umí dřeňovitější romantiku. Siworae bylo na můj vkus až moc neosobní a odtažité. Původ mých pocitů nacházím především v tom, že obě dvě hlavní postavy nebyly připuštěni k sobě ačkoliv těch možností bylo nepřeberné množství. Samozřejmě šlo o záměr. O záměr, který však v mých očích filmu uškodil. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Krása, doporučuji. Nejspíš první romatnický film, který mi bránil dát stopku a jít se vyčůrat. Nedovedu si ho představit v amerikánské verzi ale jsem na to zvědavý. Do popisku patří namísto fantasy scifi. ()

Reklama

Reklama