Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Song Yeonhwa dostane za úkol, aby v přestrojení získala přiznání od muže jménem Park Poongshik, který měl obrat manželku jejich nadřízeného o velkou sumu peněz. S mužem se seznámí a on jí začne vyprávět svůj příběh, jak se tanec stal jeho vášní.
Poongshik žil poklidným životem, měl manželku i syna, ale vše se změnilo, když potkal svého bývalého spolužáka Mansua, který se živil tím, že sváděl ženy prostřednictvím výuky tance, a získával tak od nich i peníze. Mansu naučil Poongshika tanečním základům, ale on tomu natolik propadl, že se vydal na cestu za hledáním mistrů, od kterých by se mohl učit. Až po dlouhých pěti letech se vrátil domů ke své rodině, ale tím jeho dlouhý příběh nekončí. (andiek05)

(více)

Recenze (16)

tombac 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že během filmu mě několikrát bičovaly podobné choutky jako kolegy okolo, přestože větší poleno na tanec aby pohledal... :-) V Baramui jeonseol je tanec hodně pocitová záležitost. Uděláte první krok, vánek vám rozčísne vlasy a vy náhle uchváceni, jste ztraceni... začnete tančit a už nikdy nepřestanete. Tanec se stal vašim osudem, vašim životem... Je s podivem, kolik vášně a erotického jiskření dokáže taková zdánlivě decentní taneční klasika vyprodukovat. Jen kdyby toho tance bylo ve filmu více... Ale nebuďme zbytečně nároční - příběh chlapíka, jenž se nadchl pro tančení natolik, že procestoval zem a učil se od samotných mistrů oboru, je i přes pár hluchých pasáží dostatečně poutavý a dobře zahraný. Když už si budete říkat, že hrdinových monologů už bylo příliš, vezme chlápek noblesně dámu kolem pasu a taneční parket je od té chvíle jen jeho. Nakonec se opět k něčemu přiznám - já ostuda na taneční nikdy nechodil a na parketu nedám ani ránu :-) Stejně v případě Baramui jeonseol tu bílou čtvrtku s hodně slušnou čtyřkou vytáhnu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od ostatních sem famózní tanečník a proto mi vždycky přišlo divný, když se mi v tanečních nějakej trapnej poskok vedoucího vysmál, že nic neumim a že sem neschopnej, mi přišlo jakoby nedokázal rozpoznat přirozenej talent, nicméně přesto, že moje znalosti tance jsou téměř na profesionální úrovni, mě tančení nebaví, ale tenhle film mi svojí lehkostí a v některých částech svižností, pohodovostí a velkou přitažlivostí přinutil na chvilku zapřemýšlet, že bych se moh i pohnout, sice sem to hned zavrhnul, ale aby mě někdo nebo něco přinutilo jen zapřemýšlet, že bych moh udělat jeden svuj perfektní tančení krok, tak to se mi ještě nestalo. Ale aby nebyla mýlka, tak tenhle film rozhodně neni jenom o tančení a podle mě rozhodně neni ani komedie, sice co se týká vtipných scén, tak se film může pochlubit hned několika velice povedenýma, ale jsou tady dost střídmě dávkovaný a spíš se jedná o drama a podle mě pokud se film věnuje tý dramatický linii, tak mírně ztrácí svoje kouzlo, což je škoda ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá mierne romanticky ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh o policajtke, ktorá dostane za úlohu zistiť pravdu o údajnom podvodníkovi, ktorý mal od žien podvodom získavať peniaze a tak sa s ním v utajení zoznámi, aby sa všetko dôležité dozvedela a tak jej porozpráva svoj príbeh o láske k tanci a z toho vyplývajúceho vzťahu k ženám. A časom sa mení aj jej postoj k celej situácii. Spracovanie je na tom dobre, po priemernejšom úvode, ktorý hlavne zoznámi s prípadom už začne údajný podvodník rozprávať svoj príbeh a toto sa mi dosť páčilo, samotný tanec je vlastne v tomto filme aj to najdôležitejšie a tak sa prakticky celá prvá polovica sa venuje hlavne mužovi a jeho vzťahu k tanci, ktorý ho spočiatku vôbec nezaujímal, ale časom spoznal jeho čaro a úplne mu prepadol a toto sa mi veľmi páčilo, zaujalo ma aj všetko, čo sa malo týkať toho údajného pôvodu, takže polovica filmu je skvelo zvládnutá, potom už dej pokračuje ďalej a síce to už nie je až tak príjemné a zaujímavé, ako prvá polovica, ale našťastie si to stále udrží slušnú úroveň, nenudil som sa ani na okamih a to ani napriek tejto výrazne nadpriemernej dĺžke, takže som dosť spokojný. A hlavne chválim všetko, čo sa tu týka tanca, scény s ním majú skvelý náboj a celkovo pôsobia veľmi dobre. Len si úplne nie som istý so žánrom, žiadny moc nevyniká, hlavne to funguje ako čistý film s príbehom a postavami a k tomu je tu aj trochu tej romantiky, drámy, krimi alebo aj komédie, pár scén mi prišlo dosť vtipných. Herecké obsadenie je na tom dobre, prvoradé sú dve postavy, Lee Sung-Jae ako údajný podvodník si ma získal, hlavne v scénach, kde mohol prejaviť svoju radosť z tanca, k tomu veľmi príjemná Park Sol-Mi, ale aj plno zaujímavých vedľajších postáv, hlavne prvá hlavná tanečná partnerka. Réžia a technická stránka sú výborné, väčšinu času pôsobia skôr na úrovni lepšieho nadštandardu, ale tie najdôležitejšie scény sú zvládnuté skvelo. Škoda, že druhá polovica už o niečo zaostáva, ale aj tak je to veľmi príjemný film, ktorý si rád pozriem znovu. 78% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na korejskou kinematografii ne tolik odzbrojující a výborný, přesto však poutavý a zajímavý snímek z tanečního prostředí. Pár částí je slabších a naopak ty taneční jsou vynikající. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mna prilis nebavila ani prva poeticka polovica filmu, pretoze uz v nej mi vadilo ako nezodpovedne sa sprava hlavny hrdina voci svojej rodine. Akonahle ale v druhej polovici rozbehol tie svoje podvody naplno, tak ma film stratil a nepomohlo ani to, ze si hlavny hrdina neuvedomoval, ze sa stal gigolom. A vdaka tej jeho neskutocnej blbosti ma potom uz ani nejak extra nenadchlo, ked ochutnal so svojej vlastnej gigolovskej mediciny z druhej strany. Vysledkom je film s chytlavymi tanecnymi scenami ale amoralnym hrdinom, ktoreho asi ma v ociach divakov ospravedlnit to, ze si vo svojej naivite az hluposti neuvedomuje cim sa stal. U mna sa mu to nepodarilo a tanec mi este viac znechutil. Mozno preto, lebo nie som naivna zenska, ako vsetky tie obete, ktore mu podlahli. Film je objektivne za 3* pretoze celkom slusne odsýpa, ale vdaka hlavnej postave to znizujem na 2*. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Další z filmů od Korejců, ačkoli jeho hlavní náplň- tanec- ve skutečnosti nijak nebere, během koukání na film jsem pořád "šmrdlal" nohama a po skončení filmu jsem měl chuť si jít zatancovat :) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zpracování se musí ocenit, ale jinak nepříliš zajimavý a občas až moc praštěný snímek na téma lásky k tanci, neduhem je nezdařilý humor, nadměrná délka a celkově zkrátka slabší dojem. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Taneční, dramatické, srdceryvné, a zase taneční. Musím říct, že tancovali a to hodně, občas až moc. Prostě všechno řešili tancem. Zápletka lehce kriminální propletená láskou (k tanci) a láskou partnerskou. Možná to bylo moc dlouhé, na mě určitě. ..si jít takhle trsnout, to by bylo príma.. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Film o společenském tanci, ve kterém jde poznat, že byl dělán s láskou. Film zároveň velmi dobře ukazuje, jaký pohled měli, či někteří stále mají o společenském tanci v Koreji, který byl považován za něco nemravného. Tohle mě asi zaujalo nejvíc, náležitě mi to i vysvětlila moje korejská přítelkyně. Jediná škoda je, že film místy úplně zbytečně zabředává do marastu, kdyby se tvůrci vyhli přílišnému drama a vsadili více na komediální stránku, bylo by to super, takhle jsem měl v poslední třetinu pocit, že to nedám. Tak tak, ale tohle je průměr, nic víc. ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Po celý čas trvania filmu som mala chuť skočiť do deja a tancovať s Pung-shik (om) do nemoty. Milujem tanec a tanečné filmy samozrejme tiež a tento ma príjemne povzniesol na duchu. Už tu bola spomínaná skvelá choreografia a nezabudnuteľný pocit prvého kontaktu s klasickým tancom a ja to môžem len potvrdiť. Úplne sa mi pri sledovaní Dance with the wind vynorili tie krásne spomienky na prvý waltz či jive a mám chuť si opäť zatancovať. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Kung-fu staříci, bezdomovci, zemědělci a další učitelé tance byli fajn, stejně jako tanec samotný...Bohužel ten největší hajzlík na sever od od řeky Han už tak přitažlivý nebyl :) Tato poměrně neurčitá a morálně ambivalentní postava ve mně nebyla schopna vyvolat ty správné romantické emoce, takže zatímco nohy se chtěly pohupovat do rytmu, srdce zůstalo netknuto a bez něj se tančit nedá... ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem váhala, zda mám dát vyšší hodnocení, ale nakonec ano. Za tu elegantní ironii a potutelnou grotesknost celého příběhu, jež nejenom udržely na uzdě nasládlou romantiku, ale šikovně ji zapřáhly do služeb osvěžující, originální komiky. ()

bossy 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně za pět, tanec mám rád a i přes délku mi utekl film docela rychle a hlavně jsem si osvěžil pár tanečních kroků:) ()

Andy.6 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný dobrý tanečník, ale po skončení tohoto filmu sem dostal strašnou chuť si zatančit :) ... bohužel ve 2 hodiny v noci jsem nemohl sehnat partnerku :) ()

mikalana 

všechny recenze uživatele

Milovníci klasického tance si v tomto filmu vychutnají perfektní choreografii jivu a dokonce se z toho dají odkoukat kroky - není to zbytečně prostříhané ani zabírané ze všemožných úhlů. Nemusíme hodnotit život hrdiny, můžeme jednoduše sledovat jeho život a volby. Okamžiky tance si skutečně vychutnáte a speciální hvězdičku dávám za skutečnou výjimku - poprvé jsem se u tanečního filmu setakala se ztvárněním onoho uchvacujícího pocitu přicházejícího v momentě, kdy poprvé tančíte klasický tanec. Zamilovala jsem se do něj na první hodině tanečních a jakmile uvidím tanec anebo sama začnu tančit, ocitám se v jiném světě. ()

Reklama

Reklama