Reklama

Reklama

Dračí četa

  • Hongkong Si da tian wang (více)

Obsahy(1)

Mladý muž Hsun (Kang Chin) se brání proti přesile gangsterů a podaří se mu utéct. Později vyjde najevo, že Hsun byl původně členem gangu. Hsun uniká do města a hledá pomoc u mistra Wu (Sing Chan). Zjistí však, že Wu je bezcenný opilec, protože strávil šest měsíců ve vězení za neúmyslné zabití v boji. Mistrův kamarád mistr Hung (Chang Yu) se rozhodne Hsunovi pomoci. Získá si totiž podvodníčka jménem Hsiao Pao, který má důkazy proti gangsterům. (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mám rád starý taiwanský martial arts řežby. Jsou takový dravý, rychlý, zběsilý, dobře ozvučený, úderný apod. ... Tahle je taková průměrnější. Sice se v ní spojí hned 4 bouchači dohromady proti bandě šmejdů v jednom městečku, ale než tak učiní, uběhne skoro celý film. Wang Yu si zde střihl roli i režiséra a snažil se film oživit trochu složitějším scénářem, ale zapomněl docela na akci. Té nní příliš, jen vše postupně spěje k společnému spojení hrdinů a závěrečné bitce s bandou šmejdů. Nchápu, jak se mohl ten střízlíček Wang Yu stát hvězdou, protože je jednak nesympaticky arogantní a jednak vůbec neumí bojovat, to je na něm a jeho pohybech jasně vidět. Všichni další tři hrdinové mají průpravu o dost lepší. Fighty jsou o něco zrychlené, což bylo znatelné na pohled a trochu to vadilo. Výborná je řežba na konci filmu ve stodole, kde poletuje tak stovka slepic, výborný nápad a ani na jednu se nešlápne ... z toho jsem nechápal ... ()

Jarsey 

všechny recenze uživatele

Jeden mých nejoblíbenějších kung-fu filmů vůbec. Příjemný námět, Wang Yu zde tentokrát není v roli hlavního hrdiny, tuto čest zde má Chen Sing. Příjemný film, příjemná hudba, sympatické postavy, zkrátka fanoušek kung-fu filmů by měl minimálně uvažovat nad tím, že snímek zhlédne. ()

Reklama

Reklama