Reklama

Reklama

Obejmi mě, když jsem nahá

(festivalový název)
  • USA Hold Me While I'm Naked
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1966, 17 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film George Kuchara se zabývá tématy sexuální frustrace a osamělosti. Hlavním hrdinou snímku je filmový tvůrce, kterého si zahrál sám Kuchar, jenž při práci na svém novém filmu propadá depresím. Film se stal velmi oblíbeným díky zdařilému propojení vážných a nevážných scén a pro své novátorské zpracování. (ČSFD)

(více)

Recenze (9)

Anderton 

všechny recenze uživatele

George Kuchar mal v tomto filme zbytočne stresy, že nedokáže natočiť film, pretože Hold me while Im naked je medzi 1001 dielami histórie, ktoré musí filmový fanúšik vidieť! Ale ak by ich nemal, tak by sa tento film medzi ne nedostal. Niektoré zábery sú nasnímané ako v klasickom horore, iné krásne romanticky, až eroticky. Čisto pre doplnenie filmového vzdelania, najlepšie s komentárom nejakého filmového experta, ktorý by Vám ho priblížil v kontexte doby a Kucharovej obsiahlej tvorby, na ktorú sám nikdy odvahu nenájdem. Tak aspoň tento vrchol ľadovca. Hodnotiť film nemá pri takejto dĺžke zmysel, tak len orientačne za tri. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalší z 1001 a jedna filmov, ktoré musíme vidieť, než umrieme ? Ale no ták! Môžem sa s kľudným svedomím označiť za filmovo vzdelaného, nie síce totálneho experta, ala mám toho naštudovaného viac ako dosť. Čo je na tomto snímku novátorské? Zábery na poprsie? Postavenie kamery? Naozaj netuším. Toto si svoje miesto v spomínanej encyklopédii určite nezaslúži. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je další film, který mi prostě nic neříká. Dívám se na to, snažím se v tom něco objevit, ale prostě nic. Jenom se dívám, a tu čtvrt hodinu v tom prostě nic nenacházím. Kromě celkem dobrých ňader. Ale předpokládám, že o tomhle snímek opravdu nebyl. Undergroundu prostě nerozumím a ani porozumět nechci. Budu se s tím muset smířit. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se díval z toho důvodu, že je to uvedeno v 1000+1 filmů, které musíte vidět než zemřete, což je pro většinu lidí tady jakási bible. :-) Každopádně jsem nepochopil, co je na tom tak vyjímečného. Na Georgi Kucharovi byla vidět spíše sexuální frustrace a neukojenost (nebo to tak chtěl?), než nějaký tvůrčí gejzír originality. Nahé prsa dnes nikoho neohromí v žádném záběru a pochybuji, že se tak stalo v roce 1966, kdy tenhle kraťas vznikl. Za občasný zajímavý záběr nechávám jednu hvězdu, ale na víc to není a na doporučení také ne. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5  Pomerne zábavný experimentálny úlet s fajn hudbou, nejaké vyššie umelecké kvality tam ale nevidím. Je to o záchvatoch depresie mladého filmára pokúšajúceho sa nakrútiť nový film, ale nemá to ani hlavu ani pätu. Keby to nebolo také zmyselné, tak by som povedal, že je to až nezmyselné. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Děj, ve kterém se sám autor George Kuchar dostává do depresí, jelikož propadá pocitům osamělosti. Důvodem je procitnutí, když nenachází útočiště u jeho vysněné krásky, protože ona sama je v moci jiného muže. Film o nevyslyšených emocích, pocitech a neopětované lásce. V určité rovině tento snímek vyjadřuje bezpočetně krát omílanou zápletku romantických filmů, které jsou neustále produkovány do kin. ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Filmu nejde nahmatat děj, hudební doprovod míří absolutně vedle, herecké výkony jsou taky z kategorie těch horších (i když, zkuste něco uhrát ve filmu který trvá třináct minut) a dokonce i filmový materiál je ve velmi špatném stavu (posouzeno na základě www.ubu.com/film/kuchar.html) ()

Reklama

Reklama