Reklama

Reklama

Xiang zuo zou xiang you zou

  • Hongkong 向左走.向右走 (více)

Obsahy(1)

Film je adaptací "pohádkové knížky pro dospělé" taiwanského autora Jimmyho Liaoa. Vypráví o tragikomickém údělu dvou lidí (Gigi Leung a Takeshi Kaneshiro), v jejichž osudu je napsáno, že patří k sobě, ale prozřetelnost vždycky nějak škodolibě zabrání tomu, aby se setkali. (Morien)

Recenze (31)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako zasloužilý cynik, který v sobě tentokrát našel i mikroskopickou stopu romantika, jsem si užil škodolibé scénáristické cvičení na téma míjení houslisty, v mládí hrdě na hrudi nosícího číslo 763092, a básnířky, jejíž školní uniformu zdobilo číslo 784533. Pobavil jsem se přitom a vlastně jsem nakonec i doufal, že se jednou bude Osud svíjet smíchy v křečích na zemi tak důkladně, že dá dvěma zbloudilým duším šanci na vzájemný pohled do očí. Jsem zkrátka přející člověk, který nerad sleduje utrápené pohledy hrdinů na ploše větší než 90% délky filmu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Johnnie To umí zabodovat i na romantickém poli a zinscenovat okamžiky, kdy se citlivý člověk prostě neudrží a začne bulet jako želva. Dojemný příběh o tom, že osudová láska může být mrcha a dva mladí lidé, co se mají strašně rádi a touží po sobě, se neustále míjejí, ačkoliv jsou si ve skutečnosti pořád nablízku. Finále bylo drtivé, moje slzné kanálky dostaly zabrat a málem jsem zapomněl na to, že jsem se předtím rozčiloval nad typicky hongkongským excentrickým projevem nucených partnerů našich hrdinů, které se hodí především do taškařic se Stephenem Chowem, a ne do pěkné romantiky. Ale následnými minutami sis to u mě, Johnny, bez problémů vyžehlil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantika, u který mi asi jako skoro všem vadilo to neuvěřitelný protahování míjení hlavních postav, sice je to potřeba brát trošku s nadhledem a nesnažit se v tom hledat realitu, ale přece jenom už to začínalo být mírně zdlouhavý, nicméně to vyvážilo pohodový ústřední duo a konec ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Poetický dech beroucí příběh dvou lidí, kteří si byli na dosah ruky a přesto se míjeli každý den, aniž by jeden zahlédnul toho druhého. Můj první romantický film z Hong Kongu, který mě i přes veškerá má očekávání ohromně překvapil. 80 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická komédia od Johnnieho To. Má veľmi dobrý príbeh o dvojici mladých ľudí, veľmi schopnom hustlistovi, ktorý si ale len ťažko hľadá dobrú prácu a prekladateľke kníh, ktorí žijú hneď vedľa seba, ale napriek tomu o tom ani nevedia. No keď sa predsa len stretnú, zamilujú sa do seba a navyše si uvedomia, že mali k sebe blízko už v detstve, no nie sú si súdení a tak sa ich cesty znovu rozídu a nevedia sa skontaktovať. Ale ani jeden z nich sa nehodlá len tak vzdať a aj napriek tomu, že obaja majú nových nápadníkov urobia všetko preto, aby boli zase a definitívne spolu. Spracovanie sa mi páči, určite musím pochváliť tento výborný a minimálne v rámci žánru aj originálny nápad, ktorý dodá filmu výrazne na zaujímavosti, ale tým klady rozhodne nekončia. Obe hlavné postavy si ma získali hneď na začiatku a síce očakávane nemajú moc spoločných scén, aby si ma mohol získať aj ten ich vzťah, ale s tým nemám problém, aj sami o sebe sú dostatočne zaujímavé a svoje scény si s ľahkosťou utiahnu aj sami. Dlhší čas je to príjemne hravé a nápadité, chválim veľmi príjemnú časť z minulosti, rovnako aj nápad s dvojicou nápadníkov, hlavne tá roznášačka jedla ma dosť bavila a poteší plno výborných momentov, napríklad scéna s fotkami. V poslednej tretine už síce cítiť, že to nič nové neponúkne a film už funguje skôr zo zotrvačnosti, pričom to finále mi už prišlo zbytočne prehnané, ocenil by som skôr niečo prirodzenejšie, ale ani toto nie je zlé a dopozerať sa to určite dá. Sadlo mi to aj žánrovo, výborný fantasy nápad, plno dobrých vtipných momentov, ale aj tá romantika. Herecké obsadenie je na tom dobre, tradične výborný Takeshi Kaneshiro, príjemná Gigi Leung a z vedľajších postáv už majú väčší priestor len roznášačka jedla a doktor, ale aj oni ma bavili. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, Johnny To zvláda výborne snáď všetky žánre, ideálna vizuálna stránka, pričom mi sadol aj výber prostredí, výborná atmosféra a nápadité prevedenie, tu nemám problém. Takže jedine tá posledná tretina mohla byť trochu lepšia, ale celkovo sa mi to dosť páčilo, záujímavá romantická komédia s výborným nápadom a množstvom ďalších kladov. 75% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Náhoda a osud je častým a veľmi doležitým prvkom vo filmoch, za ktorými stojí Johnie To. Doteraz som mal možnosť vidieť tento štýl rozprávnia len v kriminálkach, no tu je využitý v romantickom filme. A aká romanca to je. O čo neuveritelnejší tento príbeh je, o to je sladší a lepšie funguje. Zajedno skutočne dojíma, no skvelo funguje aj ako komédia. Sám by som nechcel vidieť vlastný xicht, ktorý bol počas celého filmu skrivený nadšenou grimasou. Pokiaľ sa nebudete usmievať, alebo zadržiavať na krajíčku slzy, budete s úžasom sledovať Kaneshira, ktorý v noci na streche recituje verše poľskej poézie. A záver ? Ten bol naozaj geniálny. (9/10) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejsilnějších romantických zážitků, které jsem v čínské tvorbě zaznamenal; a aby ne, když snímek režíroval Johnny. Jde o zpracování populárního manga příběhu o dvou lidech, kteří si jsou sice předurčeni, ale díky čemusi - snad osudu - je jim souzeno se neustále míjet. Samozřejmě, tento základ již sám o sobě předpokládá, že divák musí umět trochu slevit ze svého pohledu na realitu, že jde v podstatě o pohádkový příběh. O nádherně natočený, geniální, pohádkový příběh. Doporučuji všem, kteří se rádi nechají strhnout nepravděpodobnou a krutě nádhernou fantazií. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tí Poliaci sú v každej prdeli! V každej prdeli... Mno, začal som trošku od iného konca, ale ked' si predstavíte, že to bol napríklad sfilmovaný komiks tak, ako ja a prenesiete sa cez akékoľvek sračkoidné klišé s ultramega nadhľadom a tiež s pocitom z dobre vykonanej práce v nedeľu (!!), tak sa to dá pozrieť a dopozerať až do konca. Ale ak by ste chceli vidieť niečo, čo nie je tak infantilné ako toto, navyše s inteligentným, ba priam namakaným humorom a nie s nudličkami a srkaním u žrania, tak vrelo doporučujem tento film! ()

pm 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když tandem Johnnie To+ Wai Ka-Fai zavadí o žánr romantické komedie, jde z pohledu evropského diváka o těžkotonážní úlet. Ale podobně jako v "Goo laam gwa lui" nebo " Ngo joh aan gin diy gwai" je příběh místy skutečně dojemný v romantické lince a vtipný v té komediální. Takže jsem schopná přehlédnout ten za vlasy přitažený děj i závěr. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pre romantické duše ako stvorené. Zo začiatku celkom nuda a chaos, ale potom už len čistá romantika. Apropo, stačilo len podľa školského čísla v starej škole zistiť meno a trochu popátrať ... či? Za fešáckeho Takešiho Kanešira s husľami pridávam pol hviezdy a zaokrúhľujem smerom hore. 3,5* ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Po docela hektické sobotě ideální film na zklidnění a krásné usínání (po něm, ne při něm ;^) ). Na rozdíl od jiných jsem neměla pocit protahování scén. Možná, kdyby šlo o dvouhodinové dílo, tak by mi to také začalo vadit. Ale při téhle stopáži to byl přesně tak pomalý a poetický film s krásným zakončením, jak to mám ráda. Prostě a jednoduše: Pohlazení na dobrou noc. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

„Oba jsou přesvědčeni, že je prudká vlna pocitů svázala dohromady. Jistota je tak krásná, ale nejistota je ještě krásnější ... Náhoda si s nimi hrála. Nechtěla se ještě změnit v jejich osud. Přiblížila je, oddálila je, stoupla si jim do cesty a s tichým smíchem uskočila na stranu.“ Prostě krása, která mi vyrazila dech... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vtipný, svieži film, ktorý slovo osud, osudovosť, náhoda a láska posúva až k samej hranici pozerateľnosti. Myslím to v tom zmysle, že sa na film pozeráte a nechty sú neustále obhrýzované, pretože to hlavným hrdinom prajete a ono sa im to stále nedarí. Film ale nemá sklon zostupovať do klišé a aj napriek určitej bláznivosti, ktorú majú na svedomí hlavne vedľajšie postavy doktora a rozvážačky jedál, dokáže film na konci krásne dojať. Najkrajšie scény sú bez pochyby tie, kedy sa hlavný hrdinovia vidia na fotkách a retrospektíva z pred 13 rokov, keď boli obidvaja mladý. Krása a čistota čo sa týka emotívneho rastu a stupňovania je bezchybná a o to predovšetkým išlo. Skoro dokonalé a neskutočne príjemné. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale celkem obyčejná romance o tom, že i dvě rovnoběžky se někdy potkají. Neustálé míjení se obou hlavních protagonistů působí, narozdíl třeba od My Sassy Girl, hodně nepřirozeně. I v reálném životě jsou už asi i běžná objetí s mobilem v ruce. Oproti tomuto zvyku má závěrečná scéna, spoléhající v tomto pořád na pevnou linku včetně nezbytné kabeláže, obrovské kouzlo. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Uzasne tema - 2 umelci, kteri jsou si souzeni, ale zaroven osudem rozdeleni. Naprosto idealni romanticky podklad, je sice pravda, ze je zde typickou cinskou megalomanii doveden az do extremu, ale proc ne, tohle neni realita, ale romantika. Nejvic me dostavala ta sekundarni psycho asian girl! 7/10 ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Silně nevyrovnaný film. Občas mi i na tak krátkou stopáž přišlo, že se Heung joh chow heung yau chow vleče, ale zároveň určité scény mi přišli naopak strašně uspěchané. Nápad je super, ale zabíjí ho slabší scénář. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Neviem teraz či mám byť rád, že tá hororová časť bola vlastne iba na začiatku alebo nie, pretože mne tá komediálna časť dajako nevoňala. Dobre ešte priznávam, že tá roznášačka jedla z rýchleho občerstvenia bola chvíľami vtipná. No ten lekár bol trapas sám o sebe. Romantická časť je ale super. Tak blízko k svojej osudovej láske a predsa tak ďaleko. Môžu sa vlastne ľudia takto obchádzať? Nie som síce istý ale uznávam, že ten koniec bol samozrejme jasný a očakával som ho. Ale zvládli to vcelku zaujímavým spôsobom.... Hudba bola fajn. Ale mohli trošku viac popracovať na tých skladbách na husliach. Rozhodne z toho mohli vyťažiť viac... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Po 20 minutách jsem zjistil, že styl hong-kongského humoru mi nejen v tomto filmu nesedí a sledování ukončil, mimo jiné i proto, že to na mne celé působilo odrazujícím způsobem celým svým pojetím i nesympatičností hlavní hrdinky. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Přijemná podívaná. Člověk to sice nemůže brát vážně, ale když se mu na to povede nahlížet jako na pohádku, tak to funguje znamenitě. A jako musím uznat, že osud je pěknej zmetek. ()

Reklama

Reklama