Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sharon Stone ve své první velké roli v hrůzostrašném snímku od režiséra filmů Vřískot a Noční můra v Elm Street. Když manžel Marty Schmidtové tragicky zahyne pod koly vlastního traktoru, pozve si zoufalá vdova své nejbližší přítelkyně, aby jí pomohly se s nenadálou situací vyrovnat. Manželova smrt však není jediné úmrtí, do kterého se ženy zapletou, a tajemné nehody brzy prostoupí celý kraj. Stojí za nimi děsivá sekta Amishů, vedená fanatikem Isaiahem? Nebo snad v okolí řádí krvelačný sériový vrah? Či některá z žen skrývá více, než je ochotna přiznat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak trošku creepy verze Svědka s Harrisonem Fordem (pokud jde o zvolené prostředí), kde si Craven vyzkoušel pár elementů, jež se mu povedlo lépe zúročit v budoucích filmech (hra na vraha, nahánění obětí, "nepřítel" ve vaně). Musí se tomu nechat vážně slušná atmosféra a dobré držení diváka v temnotě. Co drhne, to je posledních deset minut, kde přijde hned několik zásadních odhalení a... prostě to úplně nezafunguje, jak by asi mělo. Pro fanoušky Cravena to každopádně není ztráta času. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Chvili trvalo, nez jsem do pomaleho tempa pribehu pronikl, ale stalo to celkem zato. Craven celou dobu drzi divaka v nejistote...radi tu pouze vrah, nebo je v tom cosi nadprirozeneho? Prostredi nabozenske sekty Amishu je dostatecne atraktivni a reziser je zrovna ve forme, takze je docela na co koukat. Navic bobrofily jiste potesi prvni vyraznejsi role Sharon Stone, ne uz tak skutecnost, ze hlavni hrdinka ma v klicove scene ve vane na sobe plavky. Wesi, to se nedela....:( ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ranný snímek Wese Cravena. Mistr je jak se zdá v plné kondici, protože vše poctivě chytá za koule už od samého začátku, kdy se odehraje první z podivných vražd v jakési náboženské komunitě. Těžko říct zdali vraždí člověk nebo jakési monstrum, o kterém se mluví jako o Incubu a i sám konec je poněkud znejišťující. Craven si dobře pohrává se scénami vražd, ale na výtečnou zvládá i děsivější momenty, kterých je v DEADLY BLESSING až až. Tohle je sympatický klenot, který by si v našich končinách zasloužil alespoň trapnou TV premiéru. V jedné z hlavních rolí tu najdete mladou a proklatě sexy Sharon Stone a autorem hudby je James Horner, který na výtečnou vykrádá THE OMEN Jerryho Goldsmithe. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bohabojnost, dlení v hříchu, síra pekelná a hledání inkubusového klíče k opravě traktoru. Cravenův můstek ke komerčním úspěchům působí rozporuplně. Tu a tam probleskne nějaká atmosféra, ale nebýt těch pár mordů, bylo by to jako dějová vata k osmdesátkovém pornu z venkovské farmy (nutno podotknout, že lesbickému, protože Borgnine s nalepeným plnovousem ani fešák Berryman nesplňují estetické nároky). Těžko říct, jestli to úplný závěr pohřbil, nebo spravil. Podlahu ale spravil určitě.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to len pár týždňov, čo zomrel americký režisér Wes Craven. Veľká strata, mohol natočiť ešte zopár dobrých horrorových filmov. Bol to geniálny stvoriteľ Freddyho Kruegera, či autor komerčne úspešnej teenagerskej slasher série "Vreskot". Pred dávnymi rokmi ma presvedčil o tom, že "Hory majú oči" a ukázal mi ako žijú "Ľudia spod schodov". Neraz som s nim absolvoval "Nočný let". Vždy som mal rád jeho filmy. Snímok "Požehnanie smrti" mi však, na moju škodu, dlho unikal. Je to dobre natočený tajuplný príbeh o bigotnej farmárskej komunite, ktorá chráni už po celé generácie strašlivé tajomstvo. Incubus! *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Isaiah (vskutku děsivý E, Borgnine, co by mohl od hodiny hrát Satana) vede sektu Hittiteiů (jakási odnož Amishů) tvrdou rukou a úklady Ďábla vidí za každým rohem. Když Marta ovdoví, přijedou za ní proti její vůli dvě kamarádky z L.A. Temný příběh začíná nabírat obrátky a smrt si bere víc a víc. Děsivá scéna s autem je předzvěstí hrůzného finále. Běsnící smyčce a boj na život a na smrt. Samotný závěr pak dává filmu úplně jiný rozměr a mě potěšil. Film jsem si popravdě téměř nepamatoval, ale zas jsem si ho mohl alespoň znovu užít. Hodnocení ponechávám. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zatraceně dobře koukatelný temný thriller-horror o vrahovi, jehož identitu odhalíte během první třetiny filmu, nicméně Vás příjemná dusná atmosféra a dobří herci nenechají pochybovat o tom, že se díváte na kvalitní žánrovku... Mistr Horroru naší doby se hned v začátcích dobře profiloval. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Říkám, že si pustím starší film a zhodnotím jeho kvalitu. Hodnocení má dobré, tak by to mohlo být v klidu. Bohužel jsem ale nedostal, to co je třeba u pořádného hororu. Pár scén na lekání, ale nic víc. Chvilkami sice i dobrá atmosféra. Ale bohužel toto si u kvalitního hororu nepředstavuji. Opravdu zklamání.. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dnes udělal opáčko téhle Cravenovy klasiky z osmdesátých let a líbilo se mi to víc, než při prvním zhlédnutí. I když může Požehnání smrti někoho mírně mořit svou délkou, tak já se velmi dobře bavil a některé scény mi naháněly i dost silnou husí kůži. V pár momentech snímek dokonce předznamenává i následující hit Wese Cravena Noční můra v Elm Street. Finální scéna je pro mne nezapomenutelná. Pro mne je tohle podařená hororová klasika z netypického prostředí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Wes Craven je v hororovým žánru určitě velkým pojmem. Má na svým kontě spoustu povedenejch filmů včetně kultovních The Hills Have Eyes(1977), A Nightmare on Elm Street(1984), Scream(1996). V tomhle snímku se sice objeví spoustu známejch tváří i tak ho ale řadím k těm míň povedeným kouskům který Wes Craven natočil. Navíc ten konec mi přišel těžce nezvládlej. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Wes mě zklamal,celý film se pořádně nic neděje a,když se najede na nějakou dobrou scénu tak je slabě natočená,Sharon si tu odkecala svůj text,aby se hnula z místa k lepším filmů. Hudba ujde,atmosféra je sice dobře stavěná,ale s nudným a odfláknutým koncem a úplný závěr u mě zkazil celý film. U mě tentokrát Wes dostává dvě hvězdičky,jeho následující šílenost Msta přichází z močálu se mi líbilo na pět hvězdiček. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný a napínavý detektívny horor z prostredia Amišov. Skutočné napätie prichádza ale až v druhej polovici, dovtedy skôr poznávame prostredie a postavy. Kde je teda chyba? Craven sa na môj vkus, či skôr arachnofóbiu príliš spolieha na pavúkov v kôlni alebo hadov vo vani. Vyzerá to, že má pre týchto domácich maznáčikov slabosť a tu sa s ním zásadne rozchádzam. Postavy sa nechovajú príliš racionálne, ak je možnosť vystúpiť z auta, blondínka ju nevyužije a nemá zmysel sa pýtať prečo. Záver sa vydáva novým smerom a i keď je nám naznačovaný v priebehu deja aj tento variant, mám dojem, že pre takéto riešenie nie je vybudovaný pevný základ v scenári. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další pecka od Cravena, tentokrát ale taková netypická. Film je šíleně pomalý a vražd je pomálu. Ale Craven si vyhrál s atmosférou a celkovou pěknou stylovostí. Já za sebe doporučuji hlavně konec kterej je sice takovej Cravenovskej, ale úplně dokonalej. Od začátku filmu nás doprovází skvělá atmosféra doprovázená výbornou hudbou. Sekta byla správně úchylná a Berryman je prostě takovej bůh ošklivosti. Za mě doporučuji. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

90 minut jsem se skvělé bavil a byl příjemně překvapen jak má snímek slušnou atmosféru. Snímek se sice rozjíždí pomalu, ale poté atmosféra krásně graduje. Jenže co znamená ten konec ? To jsem vůbec nepobral a zkazil mi celkový dojem z filmu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První větší role Sharon Stone a jeden z prvních snímků legendárního mistra hororu Wese Cravena. Nic nezapomenutelného, ale rozhodně ne tak špatný horor, jak by se mohlo na první pohled zdát. Atmosféra slušná a napětí také nechybí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film Deadly Blessing je takovým milníkem v Cravenově tvorbě. Na jednu stranu z něj mohl být jeden z jeho nejlepších snímků které natočil, ale nakonec tomu v cestě stálo hned několik překážek, které jeho kvalitu shodili na průměrnou úroveň. Filmu nelze upřít mnoho světlých okamžiků při kterých vás zamrazí, ale mnohem časti se dostavoval pocit nudy leckdy prkenné herecké výkony ubíjeli kvalitu směrem dolů. Nejvíc si to u mě režisér pokazil zcela zbytečným závěrem, který měl náznak odpadního puncu. Mám hodně rozporuplné pocity, ale dávám 60%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Rozbiehajúci sa Craven si tu toho zobral na plecia dosť, ale zvládol to celkom dobre. Výsledkom je whodunit slasher so šialenou náboženskou sektou medzi ktorej členmi nechýba ani Wesov svojrázny obľúbenec Michael Berryman, duchárskymi a démonickými prvkami. Týmto hrozbám čelia tri mladé fešandy (začínajúca Sharon Stone je z tohto tria asi najmenej atraktívna), identita vraha je ťažko odhaliteľná a nechýba ani patričná dávka napätia. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že Deadly Blessingom sa do určitej miery inšpirovali aj tvorcovia o čosi mladších hororov Unhinged a Sleepaway Camp. Najväčším zabijákom bol pre mňa úplný záver filmu - to som fakt nečakal a doteraz neviem, čo si mám o tom myslieť... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem velmi poctivá práce. Na druhou stranu je vidět, že Wes stále ještě nabírá dech. Velmi zajímavé scény se mísí s méně zajímavými, občaqs tempo zvolní tak moc, že se zájem smeká z háčku, pak zase přijde výborně podaná scéna. Matení zápletkou a "žánrem" je spíše zklamáním. V konečném výsledku však jde o docela zajímavý film a to hned z několika důvodů (ne jen díky mladičké Sharon Stone). ()

Reklama

Reklama