Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (5)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak hluboko ke dnu cukrkandlové muzikálové perverze jsem se zřejmě ještě neponořil. Film trvá jen zdánlivě snesitelných 112 minut reálného času; pocitově jsou to nejméně 3 hodiny. Vzhledem k tomu, že se v něm téměř nic neděje, jsem už v polovině přestal doufat, že se někdy dožiju konce. Cosi jako zápletka se točí kolem rozjívené teenagerky Ann-Margret, která byla vybrána jako objekt veřejného polibku od Birdieho, populárního pěveckého idolu americké mládeže, v živé televizní show. Věřte nebo ne, jí i většině dalších postav to stačí jako podnět ke zběsilému tanci a zpěvu, většinou na příšernou, neposlouchatelně kakofonickou hudbu. Možná by stačilo připsat postavu svědomitého lékaře, který by včas přinesl sedativa, ale film se ve své afektované trapnosti rochní až do konce. Pokud ho něco činí snesitelným a zvedá z odpadu k pouhému podprůměru, je to vedlejší zápletka, která by možná zcela samostatně vystačila na obstojnou romantickou komedii. Zkrachovalý "songwriter" Dick van Dyke se snaží vyhovět přání své dominantní matky Maureen Stapletonové a přiživit se právě na úspěchu Birdieho. Matka nechce slyšet, že by se radši věnoval chemii a oženil se se svou sekretářkou (Janet Leigh s černými vlasy jsem málem nepoznal) a každý náznak synovy revolty okamžitě utne hlasitými promluvami k nebožtíku manželovi, jemuž s očima u stropu vzkazuje, že se chystá za ním. Dva tři momenty s touto trojicí jsou vtipné, Janet Leigh má navíc příjemný alt a jednu přímo akrobatickou scénu. Přesto bych si nedovolil nikomu radit, aby tímto filmem ztratil dvě hodiny života. 30% ()

danecek24

všechny recenze uživatele

21. Zlatý Glóbus za rok 1963 - nominace (2) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Ann-Margret ()

Reklama

Utnapishtim 

všechny recenze uživatele

To jediné, co z celého filmu stojí za řeč, jsou cca tři minuty na samotném začátku a konci (titulní song Bye Bye Birdie). Bez zbývajícího balastu by se to klidně obešlo. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama