Reklama

Reklama

Hustle a Flow

  • Česko Snaž se a jeď (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pouliční podvodník a pasák DJay v sobě objeví nadaného rapera. S pomocí starého kamaráda ze střední - Keye, talentovaného nahrávacího technika a nejrůznějších lidí ze svého memphiského okolí se rozhodne od základů změnit svůj život. DJay je memphiský pasák, který tráví většinu času přemítáním o životě ve svém zaparkovaném Chevy, na jehož zadním sedadle si to mezitím prostitutka Nola rozdává se zákazníky. Kuplířství mu zrovna moc nejde, ale protože dokáže vydělat téměř na čemkoli nebo komkoli, nedělá mu problém schrastit tolik peněz, aby udržel sebe i své tři dívky spokojené a ubytované v pronajatém domku. DJay však prožívá krizi středního věku - tiše sní o tom, že se stane uznávaným raperem. Když se od majitele místního klubu Arnela dozví, že se do města chystá raperský magnát Skinny Black, DJay se rozhodne natočit vlastní nahrávku v naději, že ji dostane až ke Skinnymu. S malou pomocí přátel a "rodiny" se mu podaří rozehrát největší partii svého života a vyburcovat všechny lidi kolem sebe. Je totiž jasným důkazem toho, že "každý musí mít svůj sen". (Cinemax)

(více)

Recenze (67)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejsem ani odpůrce ani echt fanda a nebude to ani nic mezi tím, hudba je tak rozmanitá a na tuhle už nemám kapacitu, ALE: pokud jde o vášeň, zvedám vysoko obě ruce ZA. Hustle a Flow na ní stojí a tím si mě získal, nakonec to se mnou nebude tak tragické, protože při těch nahodilých improvizacích jsem měla husinu jak struhadlo - ty songy měly neskutečný říz. Příběh o cestě za snem měl i nezbytnou dávku hysterie a banalit, ale to je v hudebním filmu s vášní snad přímo žádoucí. Ps: DJ Qualls - hubený bělásek jakožto muzikant v černém filmu - lahůdkový!!! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Rýmy a beaty v nezávislém "boyz-in-da-hood" hávu se skvělým Terrencem Howardem a upocenou náladou špinavého Memphisu na trikotu. Ne tak mainstreamové jako 8 Mile, rozhodně nijak zásadní, ale ve své podstatě silné a fungující po všech stránkách. A Anthony Anderson je snad poprvé snesitelný :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na tenhle film ani nechtěl koukat, ale po chvíli černošského hláškování jsem uznal, že chvíli vydržím. Nakonec jsem vydržel až do konce, ale ne proto, že bych z filmu byl nadšený, jako spíš z toho zděšení, jak někdo může žít. K tomu Hip hop jde mimo mě, ale uznávám, že tady ta muzika měla vcelku smysl. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „Víte co se říká. Každý musí mít svůj sen“. Nikterak úspěšný pasák a překupník drog, na něhož začíná doléhat krize středního věku, se rozhodne ukázat světu, jak těžce se žije v Memphisu. Takže s pomocí bývalého spolužáka nahrává demo. Jeho nadějí je Skinny Black (ten prorazil), takže nahrávku „Whoop that trick“ musí dokončit do 4. července, kdy tento rapper přijede do města. Ještě vyměnit upocený nátělník za čistý, navléknout si na krk zlatý řetěz a přesvědčit Skinnyho, aby si jeho budoucí hit . „Pasák ten má na ulici těžký život, když se snaží sehnat prachy na nájem.“ poslechl a cesta za slávou je otevřená. Hip-hop nebo co to je, je muzika, která se mi nelíbí a poetika textů „Zmlať tu čubku“ nebo „Nandej to tý šlapce“ jde taky nějak mimo mě. T. Howard jako DJay je sice velmi přesvědčivý, ale nominace na Oscara-nejlepší herec v hlavní roli? No nevím, možná jsem jenom nespravedlivá, protože film se mi nijak zvlášť nelíbil. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není o rapu, ale o tom, že mít sen, je smyslem našeho života, jinak jsme jen bárka na moři, která nemá cíl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Žánrové zasazení jako krimi je značně matoucí, protože i když hrdina skončí ve vězení a v jedné scéně zazní výstřely, je to zase jenom jeden z mnoha snímků, které líčí trnitou cestu za splněním svého amerického snu. Je to zkrátka o tom, jak jeden outsider zatnul zuby a podporován láskou svých bližních našel cestu nahoru. Gangstr rap je hodně specifický žánr, který přinesl na vrchol popularity spoustu divných týpků z pomezí galerky, kteří si přinesli dost neotesané způsoby a zůstali v jádru nevzdělanými namyšlenými pozéry. Po hudební stránce to taky není moc zajímavé, protože síla rapu a hip hopu byla vždycky v textech a v osobních zkušenostech lidí z ulice, které jsou jen těžko přenosné. Hlavní hrdina je takový hodný pasák, který se dostal k řemeslu jen tak mimochodem díky smůle a v jádru je to pořád fajn kluk, který se dokáže o své ovečky starat s nevšedním porozuměním a jeho oblíbená holka mu to stejně láskyplně oplácí do té míry, až by se z toho jeden zakuckal smíchy. Celkový dojem: 50 %. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +chytlavý songy, úžasní herci, jmenovitě: úplně jiný Terrence Howard, zajímavá Taryn Manning, můj oblíbenec Anthony Anderson a samožřejmě DJ Qualls, obešlo se to bez klasického happyendu -těch písniček bych zvládl víc/// Příběh o tom jak je ve skutečném světe problém se prosadit a o tom, že to chce mít sen, vytyčit si cíl a jít si za zatím. Čekal jsem popravdě něco jiného, ale i tak rozhodně nejsem zklamán. Přestože se první 2 třetiny tváří především jako drama a s hudbou to nemá zas tolik společného. V poslední třetině film nabídne rychlejší spád, dusnější atmosféru a překvapivý zvrat na konci. Spokojenst jak s filmem, tak předeším s herci./// Celkem 74%/// ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Rap není moje nota, ale tohle drama o snaze prodrat se nahoru za každou cenu a navzdory všemu objektivnímu, co kolem člověka existuje a co ho sráží, mne vzalo. "Každý musí mít svůj sen!" ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Najpríjemnejšie filmové prekvapenie za hodne dlhú dobu. Dráma o ľuďoch z tej najspodnejšej spodiny Memphisu, ktorá nič neprikrášľuje a snaží sa pôsobiť čo najreálnejšie a najuveriteľnejšie. Hrdinom je pasák a drogový díler DJay, ktorého jediným a hlavným cieľom je vymaniť sa zo svojho prašivého sveta a podľa vzoru svojho bývalého kamaráta Skinnyho Blacka sa presadiť v hudobnej brandži. Podobné postavy vo filmoch s podobnou tematikou bývajú väčšinou prudko idealizované a pôsobia až trápne kladne, v Hustle & Flow to tak nie je. DJay je sebec, ide mu predovšetkým o seba samého, kvôli novému mikrofónu neváha nariadiť svojej šlapke, aby sa proti svojej vôli vyspala s postarším predavačom; keď ho jeho bývalá šlapka (momentálne striptérka) naserie, bez všetkého ju vyhodí aj s jej malým dieťatom z domu a nechá ju napospas osudu; kvôli peniazom stále predáva drogy atď. Film sa aj v ostatných aspektoch snaží vyhýbať všemožným klišé. V úlohách šlapiek nečakajte žiadne dokonalé sexbomby ani momentálne "divy" pop music, lebo sa v žiadnom prípade nedočkáte, holky vyzerajú presne adekvátne svojmu "povolaniu". Koniec takisto nie je presladený, ale ani prehnane pesimistický, je taký správne horkosladký. Hlavnou devízou filmu je potom excelentný Terrence Howard. Jeho nominácia na Oscara je plne zaslúžená a svojho DJaya obdaril skutočným charakterom a spravil z neho uveriteľnú a živú bytosť. Hustle & Flow je skvelý film a odo mňa má bez všetkého 9/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Howard a pár prekvapujúco dobrých čiernych pesničiek. Inak ale gangsterká ničím neprekvapujúca dráma o živote v ghette, samé ludry, predaj drog a raperi, čo je vlastne synonymum kriminálnika. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, že existuje popová verze rapu. Právě ten totiž hrdinové, kteří si urputně chtějí splnit svůj sen, dělají. Snímek je podivuhodně nevyrovnaný, některé scény jsou překvapivě otevřené (pasák vyhazující prostitutku z domu nebo zpověď ve vězení), jiné zoufale podbízivě (vnucování nahrávky někomu, kdo ji ocení, mladičká prostitutka najednou se bouřící proti tomu, že je platidlem). ___ Hlavní hrdina je drsný pasák s měkkým srdcem (patrně), legrační když si navlékne absurdně velký řetěz, nebo když si načesává vlasy zpod natáček, ale přesto si sní svůj americký sen a je pro něj ochoten udělat téměř cokoliv. Co mě na jinak nepříliš atraktivním filmu zaujalo, byla pozice žen. Buď jsou absolutně oddané (věřící spořádaná manželka a dvě vzorné prostitutky) nebo děsné mrchy (prostitutka, která si troufne po svém pasákovi něco chtít). Ostatně, hlavní „hit“ popových raperů o vztahu k ženám dost vypovídá. ___ Jednoznačný výsledek snímku je pro mě poučení: rapery nebrat! A to ani ty popové. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Propásnul sem začátek a ještě sem to viděl ve slovenčině, ale tenhle film má fakt koule. Někdy si ho musím dát znovu. Víš o čem to je? Každej musí mít sen. (Tak po druhém shlédnutí naprostá spokojenost a ještě zaslouženější ****.) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nie je to zrovna Ray (Charles), ale nie každý sa narodí ako génius a ten proces tvorby, ako to tu zachytili, je dostatočne vzrušujúci, aby pohltil. Naviac je hlavný hrdina v stvárnení Terence Howarda nekonečný sympaťák, nedá sa jemu aj jeho kámošom a dievčatám nedržať palce a ak teda máte chuť na vkusne romantizujúci príbeh o pasákovi-dobrákovi, ktorý cíti že v ňom drieme aj iný potenciál a rozhodne sa to skúsiť, neváhajte. Hustle a Flow neklame, ponúka čo sľubuje od úvodných scén a ako taký chutí skvele. ... p.s. týpkovi DJ Qualls to medzi negrami sekne nenormálne, asi ako žiadnemu belochovi (Road Trip). ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Doporučuji jako instruktážní video panu Rytmusovi a jemu podobným kašparoidním panákům, kteří kolem sebe rozhazují eura, rádoby drsné rýmy a tváří se u toho zarputile jak předsedové JZD. Ono hip hop to měl coby těžký underground vzklíčivší v 70tých letech ze sociálně-patologického podhoubí vždycky blíž do kriminálu než k pobočkám Louise Vuitona či Gucciho. Craig Brewer to moc dobře věděl a do filmu dostal právě onen kýžený feeling, který toho dokáže divákovi zprostředkovat mnohonásobně víc než stovky stran odborných textů nebo hodiny strávené před MTV... ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Lepší než Get Rich, uvěřitelnější než 8 Mile. Terrence Howard je jeden z nejlepších černošských herců. Jeho It's Hard Out Here for a Pimp mu sežerete a ještě budete chtít přidat. ()

Související novinky

Plavecký tým z ulice

Plavecký tým z ulice

14.02.2006

Černošský komik Bernie Mac je v jednání o první vážnou roli své herecké kariéry. Producenti z Lions Gate ho chtějí postavit do dramatu PDR vedle Terrence Howarda, nominovaného na Cenu Akademie za… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama