Reklama

Reklama

Hustle a Flow

  • Česko Snaž se a jeď (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pouliční podvodník a pasák DJay v sobě objeví nadaného rapera. S pomocí starého kamaráda ze střední - Keye, talentovaného nahrávacího technika a nejrůznějších lidí ze svého memphiského okolí se rozhodne od základů změnit svůj život. DJay je memphiský pasák, který tráví většinu času přemítáním o životě ve svém zaparkovaném Chevy, na jehož zadním sedadle si to mezitím prostitutka Nola rozdává se zákazníky. Kuplířství mu zrovna moc nejde, ale protože dokáže vydělat téměř na čemkoli nebo komkoli, nedělá mu problém schrastit tolik peněz, aby udržel sebe i své tři dívky spokojené a ubytované v pronajatém domku. DJay však prožívá krizi středního věku - tiše sní o tom, že se stane uznávaným raperem. Když se od majitele místního klubu Arnela dozví, že se do města chystá raperský magnát Skinny Black, DJay se rozhodne natočit vlastní nahrávku v naději, že ji dostane až ke Skinnymu. S malou pomocí přátel a "rodiny" se mu podaří rozehrát největší partii svého života a vyburcovat všechny lidi kolem sebe. Je totiž jasným důkazem toho, že "každý musí mít svůj sen". (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „Víte co se říká. Každý musí mít svůj sen“. Nikterak úspěšný pasák a překupník drog, na něhož začíná doléhat krize středního věku, se rozhodne ukázat světu, jak těžce se žije v Memphisu. Takže s pomocí bývalého spolužáka nahrává demo. Jeho nadějí je Skinny Black (ten prorazil), takže nahrávku „Whoop that trick“ musí dokončit do 4. července, kdy tento rapper přijede do města. Ještě vyměnit upocený nátělník za čistý, navléknout si na krk zlatý řetěz a přesvědčit Skinnyho, aby si jeho budoucí hit . „Pasák ten má na ulici těžký život, když se snaží sehnat prachy na nájem.“ poslechl a cesta za slávou je otevřená. Hip-hop nebo co to je, je muzika, která se mi nelíbí a poetika textů „Zmlať tu čubku“ nebo „Nandej to tý šlapce“ jde taky nějak mimo mě. T. Howard jako DJay je sice velmi přesvědčivý, ale nominace na Oscara-nejlepší herec v hlavní roli? No nevím, možná jsem jenom nespravedlivá, protože film se mi nijak zvlášť nelíbil. ()

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

Hustle & Flow je pro mě jeden z nejlepších filmů s hip-hopovou tématikou. Takových filmů je v žánru jako šafránu a měli bychom si vážit každého nového přírůstku. A popravdě se ani nedivím, že titulní song vyhrál Oscara, protože je vážně skvělej a poslouchal jsem ho asi tři dny v kuse pořád dokola. ()

Reklama

Peenugirl 

všechny recenze uživatele

Nemusím hip-hop a rap a toto všetko okolo toho... Najmä nie bezohladného pasáka,ktorému nefandím a ani neviem či chcem aby mu to vôbec vyšlo. Každý raper spieva o tom aký je švorc a keď je už zahojený tak spieva o tom, čo všetko má a ako sa suky topia keď ho zazrú... Neskutočne plytký život, ale keďže matka šlapka ho pokotila do najhoršej štvrte s "lukratívnym" životom, tak niet možnosti inak. Škola nie je oblúbená inštitúcia černochov a nie každý je dobrý basketbalista tak ostatní rapujú, kradnú a robia pasákov - toto nám ponúkajú filmy o černochoch. No po peknom a akčnom večeri so Skinny-m sa D-Jay dostane do sračiek a Nola prevezme zodpovednosť za kariéru D-Jaya. Veď: Každý musí mať sen. 80% ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Tohle ultimátní hudební drama, je spíše pro milovníky rapové muziky, ale celkově kdo má rád hudbu a cítí ji, tak bude mít husí kůži zaručeně taky. Terrence howard je zde dokonalý a nadmíru přesvědčivý. Je to autentický náhled do zákulisí výroby pouličních hitů a do života jednoho pasáka. Hudební skvost, byť se jedná o rap.5* ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Najpríjemnejšie filmové prekvapenie za hodne dlhú dobu. Dráma o ľuďoch z tej najspodnejšej spodiny Memphisu, ktorá nič neprikrášľuje a snaží sa pôsobiť čo najreálnejšie a najuveriteľnejšie. Hrdinom je pasák a drogový díler DJay, ktorého jediným a hlavným cieľom je vymaniť sa zo svojho prašivého sveta a podľa vzoru svojho bývalého kamaráta Skinnyho Blacka sa presadiť v hudobnej brandži. Podobné postavy vo filmoch s podobnou tematikou bývajú väčšinou prudko idealizované a pôsobia až trápne kladne, v Hustle & Flow to tak nie je. DJay je sebec, ide mu predovšetkým o seba samého, kvôli novému mikrofónu neváha nariadiť svojej šlapke, aby sa proti svojej vôli vyspala s postarším predavačom; keď ho jeho bývalá šlapka (momentálne striptérka) naserie, bez všetkého ju vyhodí aj s jej malým dieťatom z domu a nechá ju napospas osudu; kvôli peniazom stále predáva drogy atď. Film sa aj v ostatných aspektoch snaží vyhýbať všemožným klišé. V úlohách šlapiek nečakajte žiadne dokonalé sexbomby ani momentálne "divy" pop music, lebo sa v žiadnom prípade nedočkáte, holky vyzerajú presne adekvátne svojmu "povolaniu". Koniec takisto nie je presladený, ale ani prehnane pesimistický, je taký správne horkosladký. Hlavnou devízou filmu je potom excelentný Terrence Howard. Jeho nominácia na Oscara je plne zaslúžená a svojho DJaya obdaril skutočným charakterom a spravil z neho uveriteľnú a živú bytosť. Hustle & Flow je skvelý film a odo mňa má bez všetkého 9/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Terrence Howard udělal během dvou a půl let v Memphisu, rozhory se 123 pasáky a 78 prostitutkami. Sám hraje ve filmu totiž hlavní postavu pasáka. (Pumiiix)
  • Na ceste do New Yorku pre propagáciu tohto filmu 21. septembra 2005 bola herečka Taryn Manning pasažierkou nepríjemného letu JetBlue 292, ktorý po poruche predného podvozku hodiny krúžil na nebi pri príprave na núdzové pristátie. (Arsenal83)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 186krát, což je 1,61krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Plavecký tým z ulice

Plavecký tým z ulice

14.02.2006

Černošský komik Bernie Mac je v jednání o první vážnou roli své herecké kariéry. Producenti z Lions Gate ho chtějí postavit do dramatu PDR vedle Terrence Howarda, nominovaného na Cenu Akademie za… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama