Reklama

Reklama

Hustle a Flow

  • Česko Snaž se a jeď (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pouliční podvodník a pasák DJay v sobě objeví nadaného rapera. S pomocí starého kamaráda ze střední - Keye, talentovaného nahrávacího technika a nejrůznějších lidí ze svého memphiského okolí se rozhodne od základů změnit svůj život. DJay je memphiský pasák, který tráví většinu času přemítáním o životě ve svém zaparkovaném Chevy, na jehož zadním sedadle si to mezitím prostitutka Nola rozdává se zákazníky. Kuplířství mu zrovna moc nejde, ale protože dokáže vydělat téměř na čemkoli nebo komkoli, nedělá mu problém schrastit tolik peněz, aby udržel sebe i své tři dívky spokojené a ubytované v pronajatém domku. DJay však prožívá krizi středního věku - tiše sní o tom, že se stane uznávaným raperem. Když se od majitele místního klubu Arnela dozví, že se do města chystá raperský magnát Skinny Black, DJay se rozhodne natočit vlastní nahrávku v naději, že ji dostane až ke Skinnymu. S malou pomocí přátel a "rodiny" se mu podaří rozehrát největší partii svého života a vyburcovat všechny lidi kolem sebe. Je totiž jasným důkazem toho, že "každý musí mít svůj sen". (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Velice slušně vyvedená cesta za americkým černým snem, nigga... S naprosto úžasnou hudbou... Skvělé dialogy i svižně plynoucí děj přidávají na atmosféře příběhu ze zaflusaného předměstí (čti ghetta) Memphisu, aneb jak si pasák a dealer splnil svůj sen... Jen to děcko nemusel vyhazovat... uprostřed noci... ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Yeah, nigga, yeah !!! Možná jsem si měl dát předtím špeka, asi by se mi to líbilo víc. Fandil jsem D-ímu, i když občas mi přišlo, že se ke svejm ovečkám moc hezky nechoval. Vlastně já zapoměl, chtěl podle nich pojmenovat svůj první song. Mělo se to jmenovat "Prašti tu čubku" , nakonec to změnili...Howard se mi ale líbí čím dál víc, i tady předvedl slušnou práci. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Pasak a diler Djay (uzasna kreace Torrence Howard) ma jedinecnou sanci prevest svuj sen stat se bohatym a znamym hip hoperem ve skutecnost, kdyz se do jeho mesta vraci na skok popularni Skinny Black, ktery zacinal jako on na kolene. Film plny hip-hopovych pisnicek, cernych bratru, jizanskeho slangu a kazdodenni snahy prezit den bez uhony na zdravi a vydelat nejaky ty drobny na spinavych ulicich Memphisu. 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na tenhle film ani nechtěl koukat, ale po chvíli černošského hláškování jsem uznal, že chvíli vydržím. Nakonec jsem vydržel až do konce, ale ne proto, že bych z filmu byl nadšený, jako spíš z toho zděšení, jak někdo může žít. K tomu Hip hop jde mimo mě, ale uznávám, že tady ta muzika měla vcelku smysl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Žánrové zasazení jako krimi je značně matoucí, protože i když hrdina skončí ve vězení a v jedné scéně zazní výstřely, je to zase jenom jeden z mnoha snímků, které líčí trnitou cestu za splněním svého amerického snu. Je to zkrátka o tom, jak jeden outsider zatnul zuby a podporován láskou svých bližních našel cestu nahoru. Gangstr rap je hodně specifický žánr, který přinesl na vrchol popularity spoustu divných týpků z pomezí galerky, kteří si přinesli dost neotesané způsoby a zůstali v jádru nevzdělanými namyšlenými pozéry. Po hudební stránce to taky není moc zajímavé, protože síla rapu a hip hopu byla vždycky v textech a v osobních zkušenostech lidí z ulice, které jsou jen těžko přenosné. Hlavní hrdina je takový hodný pasák, který se dostal k řemeslu jen tak mimochodem díky smůle a v jádru je to pořád fajn kluk, který se dokáže o své ovečky starat s nevšedním porozuměním a jeho oblíbená holka mu to stejně láskyplně oplácí do té míry, až by se z toho jeden zakuckal smíchy. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Skupina "Three 6 Mafia" obdržala za titulnú skladbu "It's Hard Out Here for a Pimp" Oscara ako vôbec prvá hip-hopová skupina v histórii. (Ludo444)
  • Film byl financován J.Singletonem. (Pumiiix)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 186krát, což je 1,61krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Plavecký tým z ulice

Plavecký tým z ulice

14.02.2006

Černošský komik Bernie Mac je v jednání o první vážnou roli své herecké kariéry. Producenti z Lions Gate ho chtějí postavit do dramatu PDR vedle Terrence Howarda, nominovaného na Cenu Akademie za… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama