Reklama

Reklama

Vychovatel ke strachu

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Československo, 1989, 16 min

Režie:

Pavel Marek

Scénář:

Pavel Marek

Kamera:

Roman Včelák

Obsahy(1)

Projekt, který staví příběh na absurditě a zdánlivě nesmyslných jevech - cyklista jedoucí v místnosti podél zdi, oživlé lopaty hledající zlato, šachisté pojídající figurky, to vše je jen zlomek indicií, které nastiňují, kdo vychovatel ke strachu je. Hlavní smysl příběhu zůstává divákovi nezodpovězen, ten si musí každý domyslet sám. (FIBO)

(více)

Recenze (7)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film je takovou kafkovskou variací na podobně vytvořený předchozí filmeček Narozeniny v parku a ukazuje, že se autoři zlepšili hlavně v tom, jak vystavět surrealistický příběh, aby nepůsobil jen jako samoúčelná hříčka. ()

LadyGothic 

všechny recenze uživatele

Nemám moc ráda filmy surrealistického typu. Vždy mě děsily. Tento splnil svůj účel. Z filmové pásky se staly velice povedené vystřihovánky. V divákovi film určitě zanechá hluboké myšlenky. Vychoval mě ke strachu? Nejspíš ano. Moje ADHD už to však ve druhé polovině nedávalo a každou chvíli jsem měla pocit, že mi bouchne hlava jako té šachové figurce. Nesnesu otravné zvuky - v tomhle snímku to bylo hlasité, lapavé dýchání, melodie pořád dokola a divné zvuky. Mám ráda ASMR, ale tady to nešlo. Dávám 4*. Kdybych si k tomu šňupla nějaký ten cukr, nebo byla švihlý výtvarník, třeba bych ten film více pochopila. Ale jednou to stačilo. ()

Reklama

Reklama