Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steve Mason (Robert Mitchum), veterán, který chce odjet do jižní Kalifornie stavět plachetnice, je během vánoční sezóny zaměstnán jako prodavač v newyorském obchodním domě Crowley. Connie Ennis (Janet Leigh) je srovnávací zákaznicí konkurenčního obchodu a narychlo od něj koupí drahý vláček, aniž by se ho na cokoli zeptala. Toho večera se její syn Timmy (Gordon Gebert) nadchne, když si prohlédne to, o čem si myslí, že je jeho dárek, ale pak je zklamán, když ho matka vyvede z omylu. Když Connie druhý den požaduje vrácení peněz za vlakovou soupravu, Steve jí prozradí, že ji celou dobu podezříval, a řekne, že by se měl postarat o to, aby byla všude zveřejněna její totožnost, čímž by přišla o práci. Ona mu vysvětlí, že je válečná vdova, která musí živit syna. Steve se jí omluví a vrátí jí peníze, což je gesto, které ho stojí místo.
Navzdory tomu vyhozený Steve pozve Connie na oběd, z něhož se vyklube hot dog v zoo. Poté jí Steve pomůže dokončit nákupy. Při nastupování do autobusu se rozdělí, ale Stevovi se podaří vylákat z jejího zaměstnavatele adresu domů, kde se objeví a je představen „muži domu“ – jejímu synovi Timmymu – a jejímu dlouholetému nápadníkovi, právníkovi Carlu Davisovi (Wendell Corey). (HTB)

(více)

Recenze (6)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dětsky jednoduché a naivní. Krásná Janet Leigh, dítě a romantika. Místy zábava, ale možná až moc rodinný film, chybí mu trochu šťáva. # Jak píše Atron - nezapomenutelná je scéna výslechu na policii. A za sebe dodám, že na svou dobu film nabízí trochu odvážnější líbání. # [viděno: TV, 2.0->5.1, EN sub] # příběh 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Romantické duše určite poteší málo známy film s Mitchumom v netradičnej úlohe a živej a atraktívnej Leigh. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pohodová vánoční komedie s Mitchumem v pro něj netradiční roli. I když komedie není nějak ztřeštěná a rozhodně to není ten typ filmu, u kterýho bych se válel v kuse smíchy, tak scéna výslechu na policejní stanici je jednou z nejlepších a nejvtipnějších, jaké jsem v komedii v poslední době viděl. Harry Morgan tu svou malou roli zvládl skvěle :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicky vianocny film, tentokrat s Mitchumom v hlavnej roli. Robert Mitchum /Pryc od minulosti, Lovcova Noc, Big Steal/ bol hlavne herec -drsnak hrajuci vo westernoch a este aj mal povest bad guy medzi hollywoodskymi hviezdami + odsedel si chvilku aj v base za akesi drogy. neni to fekalny humor ani nijak blaznivy /v dobrom slova zmysle/, auz rozhodne sa nebudete smiechom valat po zemi. mno ale oplati sa doplnit si vseobecny rozhlad, tam patri reziser Don Hartman, herci ako Robert Mitchum, Dzenet Lajg atd atd : 82 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mitchum standardni, Janet vyborna (vlastne tahne cely film...). Nejaka extra taskarice to neni, a ten malej kluk nebyl dobre zahranej ani napsanej... Mam z toho celyho takovej neutralni pocit, a jsem presvedcenej, ze znam mnohem lepsi vanocni romance/komedie. P.S.: Wendella Coreyho mi bylo navic celou dobu tak nejak lito... ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná scéna výslechu na policii (H. Morgan). Perfektní jako vánoční film, co u nás není profláknutý. ()

Reklama

Reklama