Reklama

Reklama

Kruté oči hor 2

  • Česko Kruté oči hor (více)
Trailer

V hrůzném pokračování klasického hororu se vracejí všemi milovaní zmutovaní kanibalové z pouště. Osm let po původním masakru, jehož se v roce 1977 stala obětí obyvatel jeskyně středostavovská rodina, vedou traumatizovaní pozůstalí tým drsných motorkářů autobusem zpět do divočiny. Když se však vůz porouchá, je na cestovatelích, aby si zachránili život. Z hor se totiž znovu vynořují hladové bestie (vedené strašidelným plešounem Michaelem Berrymanem) a chtějí večeři! V režii mistra hororu Wese Cravena (Vřískot, Noční můra v Elm Street) se v tomto brutálním krváku vrací několik šokujících záběrů z původního filmu (včetně dnes legendární vzpomínky psa) a hrozivá hudba Harryho Manfrediniho (Pátek třináctého). Ještě zvrácenější, ještě odpornější a ještě šílenější – to jsou KRUTÉ OČI HOR! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $700,000║ Béčko ako sviňa, sakriš to malo aj scénar? jednoduché, priamočiaré, až v konečnom výsledku nie strašidelné ale zábavné. /35%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Náhodou se ke mně dostalo DVD s českým dabingem a tak jsem tento horror shlédl. Bohužel jsem si už nepamatoval I. část a jelikož tato část na tu předchozí navazovala, měl jsem v tom trošku zmatek. Kdo byl strýc, bratr, táta.... .....ale sestru jsem poznal :-) Jelikož horror je starý 23 let, zvuk byl dost otřesný, musel jsem vypnout domácí kino, protože by mi to rozervalo uši. Ale jinak průměrný film..... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vedľa. Netrafil.“ Prvému Cravenovmu dielu dávam 80% predovšetkým za zásluhy: je to jeden z prvých hixploitation, čo je jeden z mojich najobľúbenejších hororových pod-žánrov). Ale toto pokračovanie je fakt mimo. Postavy: nesympatickí zakomplexovaní frajeri na motorkách s malými pinďúrmi, slepé panny ustráchane „cítiace prievan“ a Afroameričania, ktorí v amerických hororoch slúžia len na jedno (ak nie sú Candyman). Výprava: pár chatrčí a skaly. Občas (VEĽMI občas) to relatívne chytí dych (gore, vlčiak), ale inak snímka krajne zostarla (pritom napr. VYSLOBODENIE nie, takže sa nedá operovať vetou „všetky filmy časom zostarnú“. Niektoré sú nadčasové.). Postavy po miliónty krát kráčajú nocou a pýtajú sa „Je tam niekto?“, pritom dobre vedia, že miesto je zamorené zmutovanými kanibalmi. Nechutnú korunku Wesovmu ukážkovo zbytočnému hlúpemu filmu nasadzuje ale až nestrašidelné Zlo – žiadne parádne masky, ako v remake Alexandrea Ajau, len škaredí chlapi v kožuchoch, ktorí nielenže vedia rozprávať, ale dokonca majú zmysel pre humor a jazdia na motorkách. Fakt hnus. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Leta, ktera ubehla mezi prvnim a druhym dilem, jsou hlavne v prvni polovine sakra znat. Misto pomerne pestre slozene rodiny nastupuje particka teenageru, kteri jsou, az na to ze jeden je slepy a jeden par jsou negri, uplne stejni. Holt osmdeasta leta. Osobne nechapu, proc se Craven po uspechu NOES poustel zrovna do pokracovani Kopcu. Rozpocet vystacil evidentne pouze na zapujceni autobusu a tri motorek a tak si uzijeme mnoha minut vzpominek na prvni dil. Vzpomina kluk co prezil, holka co prezila, pes co prezil....Jo, jo ten vsemocny pes z prvniho dilu se vraci a je jeste vic ve forme. Bohuzel se to same neda rict o Plutovi, ten je tentokrat zcela zastinen svym novym pribuznym. Abych ale jen nepomlouval, neni to ani zdaleka tak spatne, jak se na prvni pohled zda. Ke konci atmosfera pekne houstne a nektere sceny se slepou divkou v doupeti kanibalu jsou vynikajici. Celkove asi stejna zabava jako prvni dil. ()

Slasher odpad!

všechny recenze uživatele

Vidlácký nukleární lidojedí mutanti podruhé jsou totál zbytečná sračkovina nejhrubšího zrna, i přes účast Cravena a Berrymana. Působí to vyloženě odflákle, nuceně, amatérsky, nekonečně nudně a kdo nejste ujetý sebetrýznič nebo sběratel, táhněte radši honem rychle pryč. "The Reaper SUCKS." ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Film tak neskutečně hloupý, že by mohl být považován za velmi sofistikovanou parodii. Člověk nestačí valit oči, když mu jeho jinak oblíbený režisér servíruje hned několik docela dlouhých flashbacků z prvního dílu (vzpomíná dokonce i pes!!!), hlavní hrdinové jsou banda tupců, kteří by měli mít na čele napsáno "ZAB MĚ!", jednou z postav je slepá krasavice (škoda, že celou dobu oblečená) atd... Nejlepší na tom ale je, že se na tu blbost docela dobře kouká (Craven zkrátka točit umí) a člověk se nenudí. Hodně zábavný trash. ** 1/2 ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Ultralevné a ultranudné pokračování, kterému nepomůže ani fakt, že díky flashbackům zhusta recyklujícím scény z jedničky, vlastně dostaneme dva filmy za cenu jednoho. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Protivný pes z jedničky se vrací, aby si opět hrál na Lassii... začátek nudí, ale solidní slasher posledních dvaceti minut to napravuje. Zápory prvního dílu přetrvávají, ničím nezajímavou dvojici dementních zabijáků nicméně doplňuje typická parta teenagerů, kteří svým počtem zachraňují již zmíněnou závěrečnou vyvražďovací akci. Kvalitativně srovnatelné s prvním dílem, takže žádný zázrak. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo vyprahnutej stredoamerickej púšti, ďaleko v nezmapovanej pustatine, žije okrem tarantul a štrkáčov aj retardovaná rodina nemilosrdných kanibalov o ktorých civilizovaný svet ani netuší. Kto vstúpi do ich teritória má sakramentskú smolu. Film "The Hills Have Eyes part II" - "Hory majú oči 2" alebo tiež známy pod názvom "Kruté oči hôr" je o dosť slabší ako prvá časť z roku 1977, ale omnoho lepší ako remakes, ktoré boli natočené v novom miléniu. Je to mierne podpriemerný hixploitation z osemdesiatych rokov minulého storočia pod ktorým je podpísaný horrorový klasik Wes Craven. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Suchopárná zívačka s razancí dětský špuntovky plná monotónních sledovaček: bujný motorkáři vs uslintaný kriplové… holčičí pištící publikum se motá jak nadraný(ty co mají zrak ok…. ty ostatní orgány…to už nekomentuju) A i když jsem neviděla jedničku je to celkem šumák, protože jak výstižně napsal choze dostala jsem dva filmy za cenu jednoho… to se vyplatí:) A propó…. nějak mi uniklo jak skončila –sestra– ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak v hrůzném jako spíše v hrozném pokračování se skupina naivní omladiny vydá na motorkářské závody do pouště. Když vidí, že závod nestihnou, rozhodnou se pro zkratku, která vede samozřejmě rovnou do náruče Sekáče a jeho plešatého poskoka. Nejdrsnější scény pocházejí z původního filmu. Kromě jednoho podříznutí je likvidace omladiny decentní a bez nápadu. A nejenže nedojde na porcování v přímém záběru, ale chybí i střeva ven. Nevidomá Cass zřejmě disponovala šestým smyslem, páč že nevidí, jí jaksi vůbec nebránilo v tom, aby se hravě pohybovala v pro ni naprosto neznámém prostředí. Na druhou stranu hlavně scény s ní měly jakž takž napínavou atmosféru. Většina postav krajně nesympatická, nejhorší byl asi ten černoch. Krotké, nemastné, s minimem krve a děsu. Původní hodnocení jsem o jednu hvězdu snížil... ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je bohužel dost vidět, kdy byl natočen. Celý film je dost nudný, ze zabijáků moc velký strach nejde a teenegři jsou spíš parta dementů. Chvilkami mně to připadalo jako parodie. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ dosť veľké sklamanie. Čakal som, že sa tento druhý diel vyrovná aspoň tomu o 8 rokov staršiemu priemernému Hills Have Eyes. No nestalo sa tak. Wes to tento raz skoro vôbec nedomyslel, z tohto druhého dielu sa stal film bez atmosféry. Ako horor je to skoro na nule, a medzi tie hlavné príčiny podľa mňa, ktoré sa na tomto fakte podieľali sú – 1. použitie značného množstva humoru, ktorý sa nechtiac preniesol aj na scény v ktorých sa s humorom nepočítalo (HHE2 mi pripadal ako paródia na horor ako taký), 2. Flashbacky (nemám rád flashbacky, tu sa použilo dosť záberov z jednotky na môj vkus), 3. a za ďalšie, Wes tento príbeh neposunul vôbec ďalej oproti prvej časti, iba zmutovaná rodinka nežila už v jaskyni ale zbúchali si domček a tí, ktorí stroskotali, stroskotali s autobusom a nie s karavanom. Plus sa k zlému dojmu z filmu pridala aj nelogickosť konania postáv a hudba, ktorá ma štvala, pretože Wes chcel dať prostredníctvom nej do „vypätých“ scén atmosféru, ale iba hudba atmosféru z nuly neurobí, iba na chýbajúcu atmosféru v tomto prípade upozornila. Škoda, že to takto dopadlo. ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Velká blbost. Teanegerové se chovají po celou dobu jako retardovaní pitomci. Vědí že jedou do míst kde se odehrávali vraždy z jedničky. Mají stejné problémy a dějí se jim divné věci. Postupně se jeden po druhém ztrácejí. Ale oni se pořád tváří jak pitomci a ptají se co se děje a sypou ze sebe moudra typu: "tady je asi něco divného". Všichni mi byli do jednoho nesympatičtí a přal jsem jím smrt. Kanibalové jsou trapáci největší. Nebudí hrůzu. Spíše se tam jen tak motají a blbě čumí. jednomu z nich jen tak mimochodem nakope do prd*le jedna z teanegerek. Oba padají na zem tak že by jím záviděli i Laurer s Hardym. Pak je tam starý známý vlčák Beast. Nejenom že se chová jak Lassie a kdykoliv se objeví tak pořádně prožene některého z trapáků kanibalů, ale navíc má dokonce kolem krku uvázaný pionýrský šátek (nekecám). Vrcholem projevů kanibalů je že se pořád schovávají za křovím a opakují co právě naši milý chovanci ústavu (totiž teanegerové) právě povídají. Ti na to reagují: "co se děje" a jdou za hlasem z křoví. A bům. Další je ze hry. Craven nedokázal vypotit ani jednu dobrou strašidelnou scénu. Typickým příkladem promarněné příležitosti je půdní scéna. Holka vyleze nahoru a pomalu se rozhlíží kolem sebe. Jenomže kamera to celé zabírá hodně zpovzdálí a je jasně vidět že na půdě kromě ní nikdo není. Někdo tady psal že nudnou většinu filmu vystřídá třeskutý závěr. Ale kdeže. Zhruba každých deset minut je zabit jeden retard a finále je obšlehnuté z jedničky. A to že slepá hrdinka asi 3 minuty ohmatává kdesy v kanibalistickém podzemí mrtvoly svých spoluretardů opravdu strašidelné není. Nejhorší Cravenův film co jsem kdy viděl. Sežente si raději remake z roku 2006 než tuhle ostudu žánru. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dvojka se snaží dějově i postavově navazovat na původní díl, nicméně neubránila se lacinému looku a ve výsledku asi i zbytečnosti. Ždímající béčko, které se světle světa spíše trápí. Hodně slabé dvě hvězdy. 35% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Docela jsem byl udivenej když jsem před pár dny zjistil, že jsem tenhle film neviděl. The Hills Have Eyes(1977) je kult a za mě 5⭐ záležitost, která je především napínavá a staví i na hutný atmosféře. Povedenej je i remake z roku 2006, kterej je ale spíš o povedeným gore. Což mě osobně samozřejmě vůbec nevadí. Pokračování z roku(2007) se mi ale už nelíbilo. Stejně tak je to i s pokračováním původní verze. Napětí a atmosféru z jedničky jsem tady hledal marně. Nebylo ani komu fandit. Z osazenstva, který zůstalo v poušti byl nejsympatičtější ten hafan z jedničky. Za mě zbytečný pokračování a kdyby to točil někdo jinej než jedničku tak bych řekl, že je to i výsměch The Hills Have Eyes z roku 1977. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přichází slabší dvojka, která ale z původního poselství nenese už zhola nic a obrací se jen na násilí a brutalitu. Kupodivu jí to celkem vychází a není to tak nesoudružné, jak se může zdát. Vlastně se jen film propadl daleko hlouběji do béčkového žánru. Michael Berryman se vrací, i když je tak trochu ve stínu svého strýčka. Ostatní postavy jsou méně zajímavé, k dokonalosti jim toho hodně chybí - hlavně kvůli opravdu nelogickému chování v některých scénách. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Až na to,že Harry Manfridini opět vykrádá sám sebe,tentokrát se vykradl z PÁTEK 13.ÉHO 4 - POSLEDNÍ KAPITOLA a předvedl opět to samé se film povedl skvěle. Opět jsem si užil hustou a temnou atmosféru. Ze začátku mi to furt připomínalo televizní film ze 70.let díky kameře. Tady dokonce vzpomíná pes a flasbecků je tu taky dost. Čekal jsem tedy větší rozpočet než 700 tisíc(první díl měl jen 230 tisíc,ale vydělal 25miliónů). Zajímala by mě tržba u tohle dílů. Wes to prý točil,protože se mu moc nedařilo a potřeboval nějak pomoc a tak oživil svůj velký hit. Filmu nemá ani co vyknout,protože i přes absenic gore,bez tak za to může cenzůra Wes předvedl strašidelnou podívanou jenž se rameky nemou vůbec rovnat. Ale zajímalo by mě jestli postavy Ruby přežila po nárazu do kamene. Kaskadérské kousky dělal Kane "Jason Voorhess" Hodder a Shane Dixon (1955 - 1999) údajně zemřel na rakovinu. (Bigffot z Night of the demon,1980.) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pane Cravene myslíte že byl dobrý tah vracet se zpět do hor po megaúspěchu s Noční můrou v Elm street? A vydařeném snímku Invitation to hell? Mohl jste to natočit dřív, nebo aspoň tam vložit víc věcí třeba krve. Či něco co by film vytáhlo na nadprůměr. A proč jste pane Cravene tak zazdil Berrymana alias nejlepšího mutanta? A nahradil ho Reaperem který neměl žádný charisma a nevypadal ani jako mutant? A kde jste vůbec vzal ostatní herce? To byly vaši přátelé? Protože fakt hrát neuměly. Ale měl jste aspoň štěstí při výběru skladatele Manfredini je opravdu génius to už dokázal při Friday the 13th, a i tady jsem slyšel jeho znaky. Nicméně pane Cravene moc jste mě tímhle nepřesvědčil, miluju vaše filmy a respektuji Vás. Ale bohužel Hills have eyes 2 patří asi mezi vaše nejslabší díla(ale díky za vrácení psa Beast toho naprosto žeru). Ale i tak dávám filmu 60% a přeci jen děkuji za něj. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

S druhými Cravenovými Horami jsem měl tu "čest" již před lety, bez znalosti první části, a byl jsem naprosto otrávený. A ač svému pubertálnímu vkusu nedůvěřuju na sto procent, v případě tohoto filmu jsem si věřit měl. Bizarní hloupost se šklebícím se a křepčícím Berrymanem a hlasem v křoví neustále přešlapující mezi trapnou fraškou a hloupou sračkou a někdy se ony přívlastky prohodí. Napadá mě ještě několik šťavnatých vulgarismů, od domrdaných pičovin po dokurvené kokotiny, ale vzhledem k blížícímu se spuštění POMOvy pičiprosté databáze bych se nerad dostal na černou listinu a raději na to seru. Jo a vodpad, vole. ()

Reklama

Reklama