Reklama

Reklama

Noc králíků

  • USA Night of the Lepus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Colea Hillman má v Arizoně ranč, který mu napadají králíci. Povolá si na ně zoologa Roye Benetta. Ten začne se vstřikováním hormonů a geneticky zmutovanou krví ve snaze vyvinout metodu, která naruší králičí reprodukci. Jeden z testovaných králíků ale uteče a nakazí ostatní králíky, ze kterých se stávají masožravé bestie. (Hans.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nynané čumáčky celé od krve, to je mnohem lepší, než snaha o deformované králičí mutanty, kterých jsem se na začátku bál. Tvůrci skvěle vyjebali s efekty a prostě na vás budou útočil normálně vypadající králíci, pouze velikosti statného prasete. Skvěle nastříháno, minimum trapných efektů a úžasná památná scéna na závěr: Hromadná likvidace těžkými kulomety a elektřinou. Neprávem opomíjený zvířecí horor. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kříženci divokých a domácích králíků se přemnožili a páchají škody na farmách. Cestou je způsob narušení jejich reprodukce pomocí hormonů a geneticky zmutované krve. Když se jeden z testovaných králíků dostane na svobodu, spáří se s těmi venku a výsledkem jsou mutanti velikosti vlka, co mručí jako lev. Jsou zabijáci, ale maso až tak s chutí nepožírají, spíše mají potěšení ze zabíjení. Jednou z prvních nalezených obětí je roztrhaný řidič. A pak už se mrtvoly jen vrší včetně rodiny s dvěma dětmi. Útoky jsou krvavé a prudké, což na vlastní kůži pozná nejen obsluha benzinové stanice. Zuřiví králíci zaútočí na stádo koní, pronásledují i splašené krávy. Jejich zastavení si žádá pomoc ozbrojených složek. Z dnešního pohledu místy úsměvné, ale lépe to asi v té době z hlediska speciálních efektů natočit nešlo. Samozřejmě některé věci by nefungovaly. Zkuste přijet do autokina a vyzvat diváky, aby odjeli, že se k nim blíží vraždící králíci.... Původní 2 hvězdy jsem navýšil ještě o dvě, jelikož jsem byl spokojen. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal horor,kde králici budou mít velké tesáky a budou pořádně slimtat,ale tvůrci jim nechali jejich neviné tvářičky. Nevadí,film sice nemá moc gore,vlastně jen nějaká zakrvácená těla a tlamy králiků,kteří jsou schopni,klidně proskočit i oknem. Ale máme tu obří králičí kurvy,které se s nikým a ničím nepářou,ale berte rok 1972 takže velkolepé akce nečekejte,jen místy dragované napětí. Ale nápad s králiky nebyl špatný,ve stejném roce vznikl dost blbý snímek Žáby,který mě spíš zaujal svojí stránkou co,kdyby v džungli začly zvířat vraždit a žáby se na tou koukaly. Ale zpátky k vraždícím králikům,závěrečná střílecí scéna a zabijení káliků alektrickým proudem mě přinutila dát čtvrou hvězičku,přesto se nejedná přímo o 80%snímek,ale lepší než nějaké nudné zvířecí trilery ze 70.let vysílané Primou na nedělní odpoledne. Z dnešního pohledu se může jednat o směšný horor,ale jak by jste se tvářily vy,kdyby vás velcí králici začli kousat do prdele,režisér pracoval s čím se dalo a udělal docela dobrý horor pokud se jedná o 70.léte,vzniknout to v 80.letech a byl ´plně stejný hodnotil bych to o dvě hvězdičky méně. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Holé (i když v tomto případě chlupaté) utrpení. Pokus o seriózní horor o „přerostlých zabijáckých králících“ s áčkovým obsazením naprosto ztroskotává už na elementární úrovni nezvládnutého konceptu a faktu, že chundelatí králíčci zkrátka nikoho nemohou děsit, ať už mají třeba i dva metry. Kdyby to byla komedie, tak ok, ale toto je myšleno zcela vážně a herecké osazenstvo se podle toho chová - tak očividně znuděné a neúčastněné herecké výkony jsem dlouho neviděl. Zdá se, že všichni si byli vědomi stupidity celého projektu a neměli sebemenší tvůrčí elán. Další věc je, že Noc králíků absolutně postrádá dějový spád, pokud se o ději vůbec zde dá bavit - ono sledování hordy králíků, jak dupe po miniatuře městečka, rozesměje v první minutě, ale potom už je to jen otravné. No a finální řešení králičího problému už je jen třešnička na dortu pro obdivovatele špatných filmových nápadů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o zvieratách, ktoré agresívne napádajú a zabíjajú ľudí. Páčia sa mi naturálne animal horrory. Bol som svedkom vyčínania vraždiacich žralokov, krokodílov, aligátorov, piraní, krakatice, kosatky, psov, vlkov, levov, šabľozubého tygra, medveďa, varana, netopierov, vtákov, hadov, včiel, mravcov, pavúkov, slimákov a všelijakej ďalšej hávede. Mal som pocit, že už som videl všetko, že už ma žiadny vraždiaci zver nemôže prekvapiť. Až do chvíle, keď som si prečítal veľmi kladný komentár ku snímku "Noc králikov" (Night of the Lepus), ktorý zverejnil môj obľúbený užívateľ, horrorový expert, darkrobyk. Vzbudil vo mne zvedavosť. Zatúžil som vidieť zmutované zabijácke zajace. Film som si stiahol a pozrel. Takže môžem i ja skonštatovať, že je to starý, poctivý, béčkový, trojhviezdičkový animal horror. *** ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama