Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Skandinávie Aguar byl svržen zrádcem Sligonem. Se ženou a synem Valiantem prchá do tajného koutu Británe, kde jim poskytne azyl král Artuš. Sligon však po nich stále pátrá. Aguar tedy vyšle Valianta ke králi Artušovi. Chce, aby se z něj stal rytíř a jednou získal zpět jejich království. Valiant se každým dnem zdokonaluje v rytířských disciplínách. Sir Brack jede prozkoumat okolí Kamelotu. Chce nalézt černého rytíře. Princ Valiant jej doprovází. Muži se rozdělí a domluví se na místě setkání. Tam je ale Valiant napaden. Podaří se mu utéci, je však zasažen šípem, ztratí vědomí a probere se až komnatách hradu ordského krále, kde se o něj starají princezny Aleta a Ilene. Sotva nabere trochu sil, přijede si pro něj Brack. Ordský král s dcerami se rozhodnou jet s nimi na Kamelot, neboť se za tři dny koná rytířský turnaj. Princezna Aleta s Valiantem se do sebe zamilovali, ale Aletin otec o tom nechce ani slyšet… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Stupidní účes hlavního hrdiny, to je první věc, na kterou myslím, když si vybavuji tento snímek. Po opadnutí počátečních antipatií (zapříčiněných touto účesovou vraždou) můžu dále poznamenat, že film je tak líbivě vyveden v Technicoloru, až se neodbytně dostavují mdloby - ze všech těch nevhodně použitých barev a karnevalových kostýmů oči až přechází (ve vytouženou slepotu). Na druhou stranu, jde o dobrodružné skotačení, jak dělané na 50. léta, takže nostalgie musí chtíc nechtíc zapracovat :-) Ok, za účes(y), rozjívené kostýmy, dějovou vypatlanost a meče jak plácačky na mouchy body dolů, za nostalgii, slušné lokality, povedený model Camelotu (o 100% lepší, než např. přeslazená hrůza z PRVNÍHO RYTÍŘE) a výrazné ženské tváře (Janet "díky PSYCHU nemůžu být nikdy zapomenuta" Leighová a uhrančivá Debra Pagetová) body nahoru... II Scénář: Dudley Nichols (na motivy původní komiksové stripové série Hala Fostera, která spatřila světlo světa už v roce 1937). 60% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Vikingové, družina krále Artuše, turnaj (s gumovými dřevci), dobývání hradu, souboj tělo na tělo (plech krásně řinčí), hudba Franze Waxmana, půvabné ženy a vlasový sestřih titulního hrdiny, který zrecykloval Burton v Karlíkovi a továrně na čokoládu. Co víc si od širokoúhlého technicolorového dobrodružství přát?! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Princ Valiant je komixova postava vytvorena Halom Lesom niekedy v 30. rokoch. Stredoveke kulisy na urovni, ajh dialogy, len skoda, ze film straca tempo, rezia je nevyvazena a slabeho zaporaka. ASpon tie rytierske suboje boli na urovni, preto 60 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný príbeh z čias Artuša a hradu Camelot o mladom kresťanskom vikingovi, ktorý sa chce stať rytierom. Chce splniť svoj sľub, k tomu však potrebuje vykonať hrdinský čin a premôcť nepriateľov. Mason je slabší záporák, preto príbeh nemá také napätie. Lepšie vyznievajú ortodoxní vikingovia a ich súboje. Hlavne akčné súboje a oheň na hrade vyzerajú veľmi dobre. Dokonca aj dialógov v akčných scénach je pomenej, čo pridáva na dramatičnosti, a to kvitujem. Príbeh je však jednoduchý, do toho klišé s romantickou líniou, sem-tam slabší humor. Hodnotenie: 65% ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Princ Valiant je solidní dobrodružství mladého vikingského prince. A co máme na víc krále Artuše a celou bandu od kulatého stolu, také se dostane na nějaké ty parádní souboje.70% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Stařičký dobrodružný pohádkový příběh v dnešní době působí mile naivně. Pěkná výprava odpovídající době vzniku filmu, pestré kostýmy, příjemní herci a rytířské souboje bez trikové dopomoci mi dovolují přehlédnout poněkud neobvyklý a neslušivý účes hlavního hrdiny, ve stylu našeho krále Kazisvěta VI. z filmu Princezna se zlatou hvězdou. Asi to v té době letělo. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tak prostoduché a nerealistické, že jsem si chvílemi říkal, jestli náhodou nejde o parodii. Člověka, který vybral představitele hlavního hrdiny, bych moc nepochválil, a člověka, který tohoto představitele ostříhal, bych rovnou pověsil za dřeváky do průvanu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné jak jsem myslel, ba právě naopak. Princ Valiant je poctivá stará šermovačka, která si nehraje na nic více. Atraktivní prostředí, kde se doplňují Camelot, Artuš a rytíři kulatého stolu s Vikingy, příběh o zradě a mladém princi který chce zpět Vikingský trůn a ještě i boj mezi křesťanstvím a starými bohy. Troška té vtipné romantiky a spousta akce. Valiant je sice takový klučina, který je oproti hřmotným Vikingů v nevýhodě, ale zato je neskutečně mrštný a ty jeho akrobatické kousky by mohl závidět nejeden parkourista. A závěrečné ohnivé peklo při dobývání hradu či souboj se zrádce mají grády. Jsem spokojený. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jedno z úkazkových děl "filmového naivismu", což je v mém pojetí dobový filmový žánr, jež předchází umírněnějšímu romantismu. Charakteristické jsou kýčovité dialogy, ignorace reálií a divadelní herectví. Na druhé straně pak důraz na prostředí, hodnoty a epiku. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Já ani nevim,jak se to píše,prostě,když nastane(???)Princ Valiant s parukou a'la "STAR WARS" do obří skořápky od ořechu a vikingský náčelník k tomu zatřepe copy,což nastane asi v 7 minutě...no,zkrátka dobrý to je! ()

Charvy.666

všechny recenze uživatele

Nejhorsi ofina v historii kinematodrafie,drevene meciky,kostymy hrajici vsemi barvami a naivita Hollywoodu let 50tych v plne krase :) ()

fikee 

všechny recenze uživatele

Přicházel jsem tomuhle filmu celkem dlouho na chuť. Mezi největší klady skvělé fyzické herectví hlavních představitelů - možná se mlátěj dřevěnýma mečema, ale rozhodně u toho nevisí na drátech, nejsou zpomalováni či zrychlováni ani střiháni v tempu tlukotu srdce běžícího geparda. Výsledkem je naprosto jiné chápání a snímání akčních scén a musím říct, že tohle živočišné podání má něco do sebe. Stejně tak naivita, nesofistikovanost a nekorektnost hollywoodu 50.let. ()

padina 

všechny recenze uživatele

Na to, jak vypadá, se princ Valiant umí dost dobře o sebe postarat. Škoda, že mu nedali na ty nožičky nějaké slušivé gatě. Ovšem v závěrečné bitvě je to fakt frajer, a to snad ani nemá dubléra. Jinak je příběh celkem průměr, už také s ohledem na dobu vzniku. Edit - po druhém zhlédnutí musím přidat, protože je to opravdu milá rytířská podívaná se vším, co k tomu patří - stateční artušovci, krásné ženy, podlý zrádce, velká bitva a samozřejmě finální souboj, kdy do toho oba protivníci fest řežou, až se štíty ohýbají. Příjemná zábava. /// Mimochodem, narazila jsem na stránku o původním Fosterově komiksu - ten účes je věrně převzat právě odtamtud. (http://www.militaria.cz/cz/clanky/komicka-sekce/harold-r-foster-prince-valiant.html)/// ()

Reklama

Reklama