Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert Taylor si ve filmu MGM zahrál zkorumpovaného policistu irského původu Christophera Kelvaneyho, který je na výplatní pásce místní mafie a ví se to o něm. Jeho mladší bratr Eddie, taktéž muž s odznakem, se snaží jít poctivou cestou, což jej ale stojí život. Teprve tato tragická událost přiměje Chrise, aby přehodnotil priority a postavil se gangsterům. Třiačtyřicetiletý Taylor mohl v roli využít své charisma i bohaté zkušenosti, které za dvacet let v Hollywoodu nasbíral. Silné je i zbývající obsazení snímku – Janet Leigh jako Eddieho přítelkyně, George Raft jako hlava mafiánského syndikátu nebo Vince Edwards v menší roli nájemného vraha. Režie Roye Rowlanda a na Oscara nominovaná kamera Johna F. Seitze se nesou spíše v kvazidokumentárním módu, jak bylo po válce obvyklé. Film je charakteristický lakonickým stylem bez zbytečného sentimentu, přestože jde tak trochu o rodinné melodrama. (Noir Film Festival)

(více)

Recenze (5)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Christopher Kelvaney (Robert Taylor) pracuje stejně jako jeho mladší bratr Eddie (Steve Forrest) pro policii. Chris to dotáhl na sežanta, Eddie je obyčeným pochůzkářem. Narozdíl od Chrise, jehož jméno stojí na výplatní listině jistého "syndikátu", má Eddie čisté ruce. Avšak i o něj bude brzy zájem... Robert Taylor, Janet Leigh a George Raft v hlavních rolích této napínavé gangsterky podle románu Williama P. McGiverna, jenž napsal asi dvacet kriminálních románů a několik scénářů - např. k seriálu Kojak, filmu Brannigan nebo Odds Against Tomorrow. V roce 1952 byl vyznamenán cenou "Edgar Award" Mystery Writers of America. Mnoho jeho románů bylo zfilmováno: Velký zátah (The Big Heat) Fritzem Langem nebo právě Rogue Cop Royem Rowlandem. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Rogue Cop je noirové béčko s malým rozpočtem. 95% scén se odehrává v interiérech, akce žádná (až na posledních cca 5 minut) a celkově to na mě působilo jako konverzační ukecaná gangsterka ze začátku 30. let a ne jako padesátkový noir. Bohužel jsem se nudil celou dobu a příběh mě absolutně nezaujal. Jediným světlým bodem je Robert Taylor. Christopher Kelvaney sice zdaleka nepatří mezi jeho nejlepší role, ale alespoň svým charismatem přidal tomuto filmu na koukatelnosti. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Ne každý policajt je čestný a na té správné straně zákona. Ale co když jde o rodinu a je třeba se rozhodnout, na jakou stranu se postavit? Lze ospravedlnit dosavadní pletky se zločinem, pokud takovému policistovi otevře oči teprve fakt, že život jeho bratra je v ohrožení? A dá se vůbec taková bitva se zločinem vyhrát? Film je určitě zajímavou podívanou na odvrácenou tvář mužů zákona, ale stejně tak i vhledem do nitra jednoho muže, který je i přes svou drsnou skořápku zranitelný na citlivém místě, kterým je jeho mladší bratr. Asi to tak tehdy opravdu mohlo chodit, každopádně člověka napadne, jestli tyto doby již minuly či zda je to stále žhavá současnost. Každopádně já se nenudil a film si užil. Jedná se o solidní žánrovku s charismatickým představitelem hlavní role. [10. Noir Film Festival 2022] ()

Galerie (12)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama