Reklama

Reklama

Obsahy(1)

André Moreau (Stewart Granger) cestuje se svým přítelem z dětství Philippem de Valmorian (Richard Anderson) na sídlo Gavrilaců. Philippe je velký snílek, obdivuje Voltaira a staví své přesvědčení na odiv. Rozšiřuje také letáky proti vládě a monarchii, kterou představuje nenáviděný král a jeho žena Marie Antoinetta. Po cestě se oba mladí muži zastaví v hospodě, kde se setkávají s markýzem de Maine (Mel Ferrer). Ten, když zjistí, že autorem buřičských letáků proti jeho milované královně Marii Antoinette je de Valmorian, vyzve Philippa na souboj a protože je výborný šermíř, během chvilky vítězí. Philippe de Valmorian umírá. André Moreau přísahá pomstu. Vyhledá nejlepšího učitele šermu, ukryje se před vojáky markýze de Maine u potulné herecké společnosti, kde vystupuje v masce Scaramouche. Učí se šermovat, až konečně nastane čas odplaty… (marťan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

mire.k 

všechny recenze uživatele

Perfektní šermířský film. Rozhodně se mi líbil víc než francouzké verze, včetně závěrečného souboje. Tento film se totiž nebere tak vážně. A geniální hudba dělá hodně. Prostě má to šmrnc. Oddechovka. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mladý světák André Moreau (Stewart Granger) musí bezmocně pozorovat, jak je jeho nejlepší přítel, revolucionář Philippe zabit při nerovném souboji markýzem Noelem de Maynes (Mel Ferrer ). Moreau přísahá, že zabije arogantního markýze stejnými prostředky, a proto se začne učit šermu u stejného učitele, který vyučil jeho nového nepřítele... Asi nejlepší film Stewarta Grangera, jenž je dodnes přitažlivý nejen kvůli perfektní výpravě a dramatickým šermířským soubojům ()

Reklama

marťan 

všechny recenze uživatele

Musím oponovat :o) nejdelší šermířské souboje jsou známy z filmu Scaramouche s Gerardem Barayem (o pár let později) ! Jinak souhlasím, že na to, že tento typický kostýmní film z francouzského prostředí natočili v USA opravdu úspěšně a za to díky právě Stewartu Grangerovi, Eleanor Parker a mladičké Janet Leigh... ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme to již tolikrát, zápletka je pořád stejná............ nikdy nás to však neomrzí. Závěrečný šermířský souboj v prostorách divadla je vskutku úchvatný. Dosud pravděpodobně bude nepřekonaná i jeho délka. Něco přes 6 minut !! - PROTO HVĚZDA NAVÍC....... ()

sud 

všechny recenze uživatele

I američané v 50. letech sáhli po šermířském filmu a minimálně v tomto případě se jim to povedlo. Sympatický Stewart Granger (později hrál Old Surehanda), dvě krásné dámy, slizoun Mel Ferrer a jeden z nejlepších filmových soubojů. 75%. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama