Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernd Willenbrock je sebejistý majitel autobazaru ve východoněmeckém Magdeburku. Má rád svou ženu Susanne, ale příležitostně se schází s milenkou Verou (vysokoškolskou učitelkou), a právě mu padla do oka dcera jeho nového nočního hlídače, studentka Anna. Bernd na svém počínání nevidí nic špatného, protože život se má přece užívat. Vše se změní, když mu vykradou firmu a později jej i s manželkou přepadnou na chalupě dva lupiči. Dosud spokojený a vyrovnaný muž ztrácí jistotu a podléhá strachu. Navíc jeho milostné vztahy dostávají trhliny? Uznávaný německý režisér Andreas Dresen adaptoval oceňovaný stejnojmenný román Christopha Heina s důrazem na postižení běžného života v německé "východní zóně". V tom lze ostatně nalézt styčný bod s jeho dosavadní tvorbou. Titulní hrdina v podání Dresenova stálého herce Axela Prahla je svou rozporností sice atypický, avšak i takoví lidé žijí mezi námi. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

robzombie 

všechny recenze uživatele

Film jsem shlédl na karlovarském filmovém festivalu. Hezký a dojemný film ze života. Ovšem pokud říkám "ze života" není to žádný škvár plný patosu, ale opravdu citlivě zfilmované vyprávění. Doporučuji! ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Poutavý německý snímek, který vypráví o muži, Berndu Willenbrockovi, který má všechno,  co potřebuje k životu. Což jsou pro něj peníze a ženy kolem něj. Jako prosperující obchodník s ojetými vozy si na peníze nestěžuje a na ženy už vůbec ne. Je ženatý se Susanne, kterou sice má rád, ale často si raději užívá se svou milenkou Verou. Navíc, se začne scházet se studentkou Annou, kterou náhodně potká u něj na firmě. Všechno běží dobře až do okamžiku, kdy mu ukradnou auta z prodejny a posléze jeho a  manželku Susanne napadnou neznámí útočníci na jejich chatě. Po těchto incidentech se mu však najednou všechno bortí před očima.  Nejenže postupně ztrácí své milované ženy, ale především přichází o pevnou půdu pod  nohama. Není si sám sebou jistý a dělá kroky, které by se mu mohly vymstít. Film působí celou dobu velmi přesvědčivě a realisticky, což pomáhá ke kvalitě snímku. Velkou zásluhu na tom má, také představitel hlavní role Axel Prahl, jenž zvládl zahrát postavu, která se mění, výborným způsobem, tak i režisér snímku Andreas Dresen, na jehož některé  další filmy se budu muset podívat. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má mnoho společného s předchozím Dresenovým filmem Láska na grilu. Východoněmecký Magdeburk, Axel Prahl v hlavní roli, podnikání, manželství, nevěra, vše působí všedně a civilně. Willenbrock přitom neopakuje už řečené, ale dívá se na to trochu jinak (taky přibylo trochu humoru), ale kvalita obou filmů je zcela srovnatelná. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Přesvědčivá výpoveď o úspěšném a sebejistém muži, který byl zvyklý, brát si od života vše, co nabízí, bez ohledu na své okolí. Když se mu pak náhle přestane dařit a přichází jedna rána za druhou, sebejistota se vytrácí a Bern Willenbrock začíná ztrácet půdu pod nohama. Těch ran a nezdarů přijde najednou až příliš a dříve sebevědomý muž padá na držku tolik, až jsem měla dojem, že film natočila nějaká německá Věra Chytilová. Až na ten závěr, ovšem...Axel Prahl zahrál tu proměnu do sebevědomého člověka k politováníhodnému klubíčku neštěstí tak dobře, že Willenbrocka považuji za jeden z nejlepších, ne-li úplně nejlepší film Andrease Dresena. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Naozaj film zo života, v ktorom som jednotlivé scény fakt ocenil pre to ako boli prirodzené. Scéna pri prepadnutí bola maximálne uveritelná. Horšie už boli dialógy, ktoré boli mierne poameričtené, ale film v celku dôkladne psychologicky pitval osobnosť hlavnej postavy čo bolo veĺké plus. Dobrý snímok. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama