Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sadie zoufale vzhlíží ke své starší sestře Georgie, slavné country zpěvačce. Chtěla by být stejně slavná, ale nic jí nevychází. Její zoufalá potřeba získat uznání sestry se postupně komplikuje, když se Sadie stává závislou na alkoholu a drogách. Georgia žije spořádaným životem se svým manželem a dětmi v krásném domě a Sadie je ochotna udělat cokoliv, aby získala její pozornost. (Margerie)

(více)

Recenze (12)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Písnička ""Hard Times Come Again No More" říká, že to nejhorší máme za sebou, ale to je - jako vždycky - jak pro koho. Na film je možno se dívat jako na plynutí děje v čase, ale dá se také o mnohém přemýšlet třeba, o síle pokrevního vztahu, která naprosto (snad a příliš výrazně) převyšuje pouto jiných vztahů, kamarádských, erotických, manželských. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Bylo by nespravedlivé dát za herecký výkon J.J.Leigh méně než pět hvězd. Příběh dvou sester, které hrají v kapele. Georgia je slavná a zpívá takové to country pro otylé, utahané pokrytecké písničky co rozpláčou všechny jižanské americké hospodyňky. Sadie se potlouká po barech, pije, fetuje, střídá kapely, je přítěží pro všechny kolem sebe. Neumí toho moc, ale dělá to s plným nasazením. Přesto nemá úspěch a pomalu a nenápadně ztrácí veškerou půdu pod nohama. Vztah sester je mixem lásky, soucitu a žárlivosti, takže je co řešit. J.J. Leigh ve filmu hraje a zpívá, obojí s takovou grácií, že člověk ani na minutu nepochabuje, že ona je Sadie, troska potácející se životem, třtina ve větru se klátící. Bál jsem se chvílemi, co ta holka zese vyvede, kde to skončí, strhlo mne to. Vynikající role perfektně zahraná...90% ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Dvě sestry.vzdálenost, čas, životní styl, nové dojmy, ale i staronové problémy a vlažné pokusy vymanit se z nichoslabily vzájemné vazby a prohloubily rozpory, ale každá má a navždy bude mít tu druhou a obě (i když, každá jinak) hudbu.. „Kdybych chtěla, ..vyhnu se ti! Kdybych chtěla, pomstím se ti! Kdybych chtěla,. ..nevzdechnu si! Kdybych chtěla,vystačím si! Kdybych tě však měla ztratit, bez tebe to tu nepřežiju!“ Zkusím si to zapamatovat i pro sebe!!! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o dvou velmi rozdílných sestrách. Jedna je slavná countryová zpěvačka, spořádaná matka a manželka. Druhá tápající a věčně zfetovaná neúspěšná rockerka. Ale ani jedna není vyloženě dobrá nebo špatná. Obě mají svůj cíl a svojí cestu, jenže "rockerka" poněkud destruktivní. Obě herečky v hlavních rolích jsou skvělé, ale Jennifer Jason Leighová má mnohem víc prostoru a ten rozhodně nepromarní. Ukázky jejích klubových vystoupení jsou jako její život - citové, ukřičené, uslzené a zfetované. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma, že nomináciu na Oscara tu získala Mare Winningham, lebo Jennifer Jason Leigh tu podala životný výkon v úlohe zdrogovanej trosky, Mare okrem speváckych čísel tu toho až tak veľa nepredviedla. Každopádne ak to spievala fakt ona, tak klobúk dole, perfektný hlas a fajn country pesničky. Oproti tomu spev Jennifer mi pripadal ako rev zrazenej mačky, ale to určite patrilo k roli. Inak trochu zvláštny príbeh sestier, ktorý má aj taký nijaký koniec a veľmi som nepochopil, čo nám týmto dielom tvorcovia chceli povedať. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečné události, která se stala v rodině Jennifer Jason Leigh a Barbary Turner, její matky, která napsala scénář. (Rugero)

Reklama

Reklama