Reklama

Reklama

Shameless

(seriál)
Velká Británie, (2004–2013), 111 h 19 min (Minutáž: 43–77 min)

Tvůrci:

Paul Abbott

Hrají:

David Threlfall, Rebecca Atkinson, Elliott Tittensor, James McAvoy, Maxine Peake, Dean Lennox Kelly, Corin Redgrave, Annabelle Apsion, Anne-Marie Duff (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(139)

Obsahy(1)

Chatworth Estate v severní Anglii není rajskou zahradou, jak u každého úvodu lakonicky oznamuje Frank Gallagher, otec 5 dětí, alkoholik a nihilista... Jenom jedna z mnoha postaviček barvistého sousedství vesměs žijícího ze sociálních dávek a zmítajícího se ve všech neduzích současné britské společnosti. Seriál na půlceste mezi rodinnými sitkomy typu Bill Cosby Show a šíleností Little Britain s černým britským humorem a nevybíravým jazykem až na kost... (ČSFD)

(více)

Recenze (24)

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou sériích mohu zcela upřímně konstatovat, že tenhle seriál má "koule". Všechno to drama, absurdnost a příslovečný britský černý humor... už jenom samotný nápad, natočit seriál o outsiderech na sociálních dávkách, a to s takovou lehkostí, že ze začátku ani nebudete schopni se odtrhnout od obrazovky! Co postava, to exot, co slovo, to perla. Hlavní role jsou obsazené tak dokonale, že jim budete žrát první-poslední, vtípnými hláškami počínaje a emocemi konče. Shameless je pro mne nový favorit na seriálovém poli a naprosto odmítám remake od pruhovaných bratrů ze zámoří. David Threlfall (Frank), Rebeca Ryan (Debbie), Maxine Peake s Deanem L. Kellym (Kev a Veronika) a vůbec všichni z osazenstva této bizarní rodiny jsou naprosto nenahraditelní. A hlavně nesmím zapomenout na Jamese McAvoye a Annu-Marie Duff (Steve a Fiona), jejichž výkony mi přišly jednoznačně nejlepší. Jen houšť a více takovýchto seriálů!!! ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Britská rodinka "úžasných-Gallagherovcov-alebo príbehy z britského mestečka bez servítky, a bez potlesku :). Rodinka, od ktorej by ste asi neradi počuli vetu: "Dobré ránko, sused" :DDD Drsný a tvrdý, aj taký vie byť život v UK. Vychutnajme si ho v kľude, doma v kresle, s kávou (čímkoľvek) v ruke. Ako podobná záležitosť, ma momentálne napadá iba Skins (2007), ale aj Shameless je kúskom podareným, i keď ho zatiaľ zrejme veľa ľudí neobjavilo.Všetci herci sú skvelí, ale najviac mi v pamäti tkvie James McAvoy ako Steve (asi preto, že som ho ako jediného z celého dobrého hereckého ansábla tohto seriálu videl už aj v iných veciach). Takže, takto to chodí, v našej "malej británií"/////////////////////////Lip Gallagher:" Fake Muslim cheats on white funamentalist wife with gutless gay boy says more about United fans than it does the rest of us. " ///////////////////////////// ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Téma a prostřední není zrovna můj šálek čaje - hulení, loserovskej táta (cítím závan My Name Is Earl). Kamera vypadá dost amatérsky, žádné perfektně vybrané scény jako v amerických seriálech (neříkám, že je to dobře ani špatně). Britský (logicky) přízvuk (který mám rád) je na mě až MOC silný, ale co. Humor není prvoplánový, SUPER! Cenzura neexistuje - je to ještě otevřenější než Californications, je znát evropská produkce, něco podobného by ve Státech nenatočili. Po prvním díle dávám 3* s výhledem na 4, protože je to něco úplně jinýho než jsem kdy viděl, líbí se mi to, ale i to má svoje mouchy, tak uvidíme. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Celou první sérii jsem si dala na posezení, ačkoli jsem původně měla zájem jen o sondu do mladistvých rolí Jamese McAvoye. Opravdu vynikající seriál z TÉ Velké Británie, jiné, než si ji představují cizinci. Černý humor, absurdita, dramatické momenty, propírání společensky tabuizovaných témat, politická nekorektnost a výborně napsané postavy, především ty hlavní, Frank, Fiona a Steve. Nesmím taky zapomenout na sousedství plné nejrůznějších existencí, každá z nich v rámci možností propracovaná. Taky bych chtěla poznat takového šarmantního zloděje automobilů alias Steva alias mladého McAvoye. Doporučuji. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Konečně něco osvěžujícího, po všech těch Amerických seriálech a filmech kde jsou všichni dokonalí a vypucovaní, přichází drsná a často i vtipná sonda do života pár lidí menší čtvrti v Manchesteru, kteří se s ničím příliš nepářou. Určitě to má co do sebe, je to něčím takové opravdové, hodně zábavné, a na chvíli to člověka i chytí. Mě tam ale vadili ty nahotiny, a to se vztahuje tedy vlastně jen na ženy, myslím že skoro všechny co se objevili v těch dvou sériích které jsem si dala, se tam rovnou i svlékly. Otřesné. Co se týče herců, byli skvělý, skvělý, skvělý. Nikdy nechci vidět Americký remake. Další série mě jinak zvlášť nelákají, možná se k nim třeba ještě někdy v čase depky vrátím, nevím. Občas jsem se docela zasmála, ale občas mě to překvapilo i naprostou plytkostí. Možná kdyby to méně chtělo šokovat a bylo to více upřímnější v jiných směrech, bylo by to hodnotnější. ()

Zajímavosti (5)

  • Do postavy Franka byl původně obsazen Sean Gallagher. Tvůrci ale došli k závěru, že je na takovou roli příliš mladý, a obsadili místo něj Davida Threlfalla. Přetočení scén pak přišlo produkční společnost na 100 000 liber. (Ajka1)

Reklama

Reklama