Reklama

Reklama

Shameless

(seriál)
Velká Británie, (2004–2013), 111 h 19 min (Minutáž: 43–77 min)

Tvůrci:

Paul Abbott

Hrají:

David Threlfall, Rebecca Atkinson, Elliott Tittensor, James McAvoy, Maxine Peake, Dean Lennox Kelly, Corin Redgrave, Annabelle Apsion, Anne-Marie Duff (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(139)

Obsahy(1)

Chatworth Estate v severní Anglii není rajskou zahradou, jak u každého úvodu lakonicky oznamuje Frank Gallagher, otec 5 dětí, alkoholik a nihilista... Jenom jedna z mnoha postaviček barvistého sousedství vesměs žijícího ze sociálních dávek a zmítajícího se ve všech neduzích současné britské společnosti. Seriál na půlceste mezi rodinnými sitkomy typu Bill Cosby Show a šíleností Little Britain s černým britským humorem a nevybíravým jazykem až na kost... (ČSFD)

(více)

Recenze (24)

Myrddin89 

všechny recenze uživatele

Po první sérii britských a originálních Shameless musím trochu překvapivě vyzvednout do popředí jejich americký remake. Herci tu jsou sice taky kvalitní, zejména James McAvoy a David Threlfall, a ten skotský akcent je fakt síla. Dějově se obě verze liší jen minimálně, především v dějové linii Frank - Karen, ta britská je trochu drsnější a ještě méně si bere servítky. Přesto je mi americká verze sympatičtější - hereckým obsazením, prostředím a hlavně hudbou. Proto ve stavu, kdy jsem viděl od obou verzí jednu sérii, hodnotím tu původní o pár bodů níže... 80 % **** ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Téma a prostřední není zrovna můj šálek čaje - hulení, loserovskej táta (cítím závan My Name Is Earl). Kamera vypadá dost amatérsky, žádné perfektně vybrané scény jako v amerických seriálech (neříkám, že je to dobře ani špatně). Britský (logicky) přízvuk (který mám rád) je na mě až MOC silný, ale co. Humor není prvoplánový, SUPER! Cenzura neexistuje - je to ještě otevřenější než Californications, je znát evropská produkce, něco podobného by ve Státech nenatočili. Po prvním díle dávám 3* s výhledem na 4, protože je to něco úplně jinýho než jsem kdy viděl, líbí se mi to, ale i to má svoje mouchy, tak uvidíme. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Konečně něco osvěžujícího, po všech těch Amerických seriálech a filmech kde jsou všichni dokonalí a vypucovaní, přichází drsná a často i vtipná sonda do života pár lidí menší čtvrti v Manchesteru, kteří se s ničím příliš nepářou. Určitě to má co do sebe, je to něčím takové opravdové, hodně zábavné, a na chvíli to člověka i chytí. Mě tam ale vadili ty nahotiny, a to se vztahuje tedy vlastně jen na ženy, myslím že skoro všechny co se objevili v těch dvou sériích které jsem si dala, se tam rovnou i svlékly. Otřesné. Co se týče herců, byli skvělý, skvělý, skvělý. Nikdy nechci vidět Americký remake. Další série mě jinak zvlášť nelákají, možná se k nim třeba ještě někdy v čase depky vrátím, nevím. Občas jsem se docela zasmála, ale občas mě to překvapilo i naprostou plytkostí. Možná kdyby to méně chtělo šokovat a bylo to více upřímnější v jiných směrech, bylo by to hodnotnější. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

"Massive!" Zatím po třech sezónách musím konstatovat, že se jedná o výjimečný seriál. Sonda do moderní britské společnosti (na okraji), velké nekompletní rodiny plné sociálních i kriminálních problémů. Ale vše je to přeplněné černý humorem a bizardními postavičkami, prostě vším co správný seriál potřebuje k úspěchu. Myslím, že má zatím náběh stát se v mých očích kultovním seriálem a jen mě zaráží jak málo je takový skvost u nás známý. Fanouškovských webů o mnohem horších počinech je jako hub a na Shameless ani nejsou české titulky (aspoň anglické jsou ale povinnost pokud jste nežili půlku života v Anglii). Povedená rodinka za 5*. ()

Landier 

všechny recenze uživatele

Britský seriál, v kterém nenajděte žádnou BBC English, kde hlavní představitelé nechodí v saku a košili a každý den o páté neusedají k pravidelnému čaji ... proč taky - v Anglii toto nedělá prakticky nikdo ... a tenhle seriál je o většině Angličanů- Angličanů, kteří mluví sprostě (titulky nutné :) ), kteří rádi pijí vše od 8 % výš, a kteří mají spoustu problémů ... pro někoho možná mírně zvrácené, pro mě sonda do současné anglické (britské) společnosti ... (doporučení pro všechny, kdo se do Anglie chystají - před odletem aspoň 2-3 díly nutností) :) ()

Zajímavosti (5)

  • Herečce Anne-Marie Duff, která v seriálu ztvárnila dvacetiletou Fionu, bylo ve skutečnosti v době natáčení již 34 let. (Ajka1)
  • Do postavy Franka byl původně obsazen Sean Gallagher. Tvůrci ale došli k závěru, že je na takovou roli příliš mladý, a obsadili místo něj Davida Threlfalla. Přetočení scén pak přišlo produkční společnost na 100 000 liber. (Ajka1)

Reklama

Reklama