Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Meryl Streepová v roli učitelky, která rozezní tóny svých houslí jednu zapomenutou školu v Harlemu... Počátek příběhu zní docela banálně. Roberta Guaspariová věnuje svůj čas manželovi a dvěma synům. Jenomže Charles od ní jednoho dne odejde s její přítelkyní. Roberta zůstane sama s kluky a musí se rozhodnout, jak naložit se svým životem. Naštěstí má i moudrou matku, která jí nedovolí dlouho zahálet. Roberta si najde práci v obchodním domě. Když tam potká přítele z mládí Briana, je to její osud. Brian jí připomene dávnou lásku k hudbě a houslím. Roberta má praxi i jako učitelka. Ukázala svým malým synům, že hra na housle je radost a vychází přímo ze srdce. A právě Brian ví o jedné základní škole ve východním Harlemu, kde se nedrží jen tradičních metod výuky a kde by Roberta mohla uplatnit svoje schopnosti. Jejím heslem je, že každému se může splnit jeho sen, i když to všichni kolem považují za nemožné. Právě tak děti z chudé čtvrti, kde se denně přepadá a krade, nejsou předem odsouzeny k cynismu a ignorantství. I ony mohou objevit s pomocí Roberty „hudbu v srdci“, přestože se jí nebudou věnovat profesionálně... Snímek, vyprávějící nejen o síle a moci hudby, je postaven i na vynikajícím výkonu Meryl Streepové v roli svérázné učitelky a matky. Film poněkud vybočuje z bohaté filmografie režiséra Wese Cravena, který je podepsán pod řadou horrorů, včetně snímku Vřískot a jeho pokračování. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hudebně nádherné, propagace klasické hudby není nikdy dost. Meryl Streep zahrála na jedničku, ale příběh jako takový? Přeslazené, přeslazené, zbytečně a moc přeslazené! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Obávam sa, že fakt, že túto snímku režíroval hororový guru Wes Craven je na nej to jediné skutočne zaujímavé. Inak len banálny scenár, mdlá atmosféra, televízna výprava, scenár plný banálnych klišé a nesympatická Meryl Streep v titulnej úlohe. Celé to vyzerá tak, ako keby Wesa do réžie tohto "zázraku" prinútili. Pritom to bolo presne naopak - dal si podmienku, že Vreskot 3 nakrúti iba pod podmienkou, že mu štúdio dá peniaze na Hudbu môjho srdca. Miestami sú niektoré pasáže také citlivé, až pôsobia parodickým dojmom. Po hodine dôjde k prekvapivému zvratu a dej sa posúva o 10 rokov dopredu. Vďaka tomu si Craven so Streepovou mohli dovoliť príjemné dojímanie diváka (na scénu prichádzajú prví žiaci, už dospelí mladí ľudia). Napriek tomu to stále nie je ono. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je dobré znát i tuto podobu Spojených států. Souznění ras, kultur, výkonového principu, gejzíry optimismu a lásky k člověku a lidem. Záporů je v životě víc než dost. Ale je v něm také nemálo kladů. Není důvod, abychom jimi pohrdali a přehlíželi je. I proto tento svět stále existuje a rozvíjí se. Navzdory všemu a všem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dostat nějakou skutečně zajímavou roli, o kterou se jiné perou? Málokterá herečka dostává tolik příležitostí (však si je také všechny vrchovatě zaslouží) jako Meryl Streep. To, co je u jiných hereček vzácností, tím se tahle legenda může téměř přehrabovat. Tady po zásluze přistála další oscarová nominace, nicméně nutno přiznat, že v příběhu, který hraje do karet průměrnosti. Jméno režiséra nicméně překvapí!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Snímek se nijak nevymyká z klišé spousty podobných snímků - příjemně koukatelné, výborná Meryl Streep, hezká hudba... Ale takový "Opus pana Hollanda" na mě zkrátka zapůsobil mnohem víc. 68% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámy film nakrútený na základe pekného príbehu zo života. Ono to bolo v reále možno trochu komplikovanejšie a veci išli ešte ťažšie, to je ale samo sebou. Popravde bez Meryl Streep by bol film asi polovičný, herečka sa do svojej úlohy oprela ako vždy. Len treba neriešiť veci, ako že spoločne s Gloriou Estefan alebo Angelou Bassett aj po desaťročnom skoku v deji vyzerajú stále rovnako úžasne, ale aby sa nepovedalo, vidno jej zopár šedín v ofine. Na meno režiséra zabudnite, Craven točí presne tak, ako si žáner vyžaduje. Ak by bol sám sebou, asi by sme sa filmu nedočkali v televízii práve počas vianočných sviatkov. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Ano, tak toto je přesně ukázkový americký sladkobolný kýč. Vezmou si jako námět nějaký skutečný příběh, ale pak ho natočí úplně jinak a hlavně to nacpou pořádně přeslazenými dialogy o ničem a nafouknou do neskutečně sladkého "amerického snu". Je to krásná a jistě velmi záslužná myšlenka a je dobře, že to ve skutečnosti funguje a mládež z těchto vrstev má možnost se kulturně vzdělávat a zušlechťovat. To je bezesporu správná a potřebná věc, ale to, jak to tvůrci tohoto filmu pojali, to je opravdu nehorázné oblbování lidí neznalých problematiky hry na nástroj - natož hry na housle. A lidé, kteří vědí, zač je toho loket, jsou po právu znechuceni. Hned na začátek je směšné to učení postoje u houslí, jako když se rozjíždí 3 leté dítě poprvé na bruslích. Nemluvě o těch Meryliných pokřicích "lehčeji", "smyčec výš", "hraješ na jiné struně", a podobné nesmysly. Naprostá neznalost problematiky u filmu o studiu hry na nějaký hudební nástroj mě vždy dokáže vytočit. Houslisté většinou volají na své žáky: "tahej rovně", "nezvedej rameno", "od žabky" a "to je falešné jak prase :-)". Vtipné pak vždy je, že hlavní aktér-učitel pak drží housle jak prase kost a malé harlemské děti oproti němu vlastně dokonale :-) a na rozdíl od kantora i tahají rovně smyčcem. Vrcholem pak je, že diváky oblbují myšlenkou, že na housle se dá naučit na hromadných lekcích a děti pak zahrají jako jeden a dokonale z hlavy a naprosto čistě Bachův dvojkoncert v Carnegie Hall jako nic. Ano, určitě to takto nějak na těch hodinách je, aby se ušetřilo, mastí tam děti jeden přes druhého nějaké jednoduché odrhovačky, ale rozhodně to bude změť falešných a nekultivovaných tónů a způsob držení nástroje bude také děsivý. Možná, pokud se odhalí nějaký talent, dítě je pak posunuto do jiné výuky, kde má individuální přístup. Ale to už bychom byli v úplně jiném filmu. Takže jedna hvězdička za oblíbenou Meryl Streep, která zvládla svou trapně napsanou roli se ctí - lépe to zcela jistě s takovým materiálem nešlo a druhá hvězdička za pány mistry Sterna a Perlmana, kteří si zde zahráli jistě jen z propagačních důvodů tohoto programu, netuše pořádně k jaké trapnosti se tu propůjčují. Pokud si pak film pustili, myslím, že to pro ně musela být rána. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Škoda, že u nás prozatím žádný distributor DVD tento film nezařadil do své nabídky. Velká škoda. Meryl by jistě zaručila odbyt, obzvlášť pokud by se titul objevil na stáncích za lidovou cenu. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se filmu může leckdo vzpírat, protože připomíná filmy typu Sestra v akci. Jak udělat ze zlobivých černoušků hodné muzikanty. Ale stejně vás Streepová nakonec dostane. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dala jim dar, který si nikdy nedovedli představit. Oni jí na oplátku ukázali způsob boje, na který nikdy nezapomene. Ocenění : Oscar 1999 - nominace: hlavní herečka (M. Streep), píseň (Music Of My Heart) Zlaté glóby - nominace: herečka v dramatu (M. Streep) Blockbuster Entertainment Awards - píseň (Music Of My Heart) http://www.youtube.com/watch?v=H4Y1NZAs7mU ....Scénář : Pamela Gray. MKamera : Peter Deming. Hudba : Mason Daring ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film s velmi dobrou (jako obvykle) Meryl, dobrým soundtrackem a dobrým příběhem. Moc se mi líbily i vedlejší role - Angela, Cloris, Jane a další. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Zvyšuji na ******, protože se k tomuto filmu neustále vracím. Námět a výkon Meryl je to co vyhledávám a mám ráda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fakt by mal byt Wes Craven verny len hororom a krimi frylerom. Toto komplet prepadlo, dialogy su len vatovo plane plky a Meryl Streep to nema sancu sama utiahnut : 7 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si myslel, že to bude nudný příběh o učiteli, který někam dotáhne třídu debilů, tedy příběh, jakých už jsem viděl spoustu. No, hodinu a půl to tak bylo, ale závěr byl moc hezký a osud hlavní postavy nakonec inspirativní, takže se to na tu čtvrtou hvězdičku i vydrápalo. 70% ()

carly 

všechny recenze uživatele

jasné že to bol tearjerker a že to bolo cheesy, ale ja milujem šťastné konce. a to herecké obsadenie - wow ()

Reklama

Reklama