Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Meryl Streepová v roli učitelky, která rozezní tóny svých houslí jednu zapomenutou školu v Harlemu... Počátek příběhu zní docela banálně. Roberta Guaspariová věnuje svůj čas manželovi a dvěma synům. Jenomže Charles od ní jednoho dne odejde s její přítelkyní. Roberta zůstane sama s kluky a musí se rozhodnout, jak naložit se svým životem. Naštěstí má i moudrou matku, která jí nedovolí dlouho zahálet. Roberta si najde práci v obchodním domě. Když tam potká přítele z mládí Briana, je to její osud. Brian jí připomene dávnou lásku k hudbě a houslím. Roberta má praxi i jako učitelka. Ukázala svým malým synům, že hra na housle je radost a vychází přímo ze srdce. A právě Brian ví o jedné základní škole ve východním Harlemu, kde se nedrží jen tradičních metod výuky a kde by Roberta mohla uplatnit svoje schopnosti. Jejím heslem je, že každému se může splnit jeho sen, i když to všichni kolem považují za nemožné. Právě tak děti z chudé čtvrti, kde se denně přepadá a krade, nejsou předem odsouzeny k cynismu a ignorantství. I ony mohou objevit s pomocí Roberty „hudbu v srdci“, přestože se jí nebudou věnovat profesionálně... Snímek, vyprávějící nejen o síle a moci hudby, je postaven i na vynikajícím výkonu Meryl Streepové v roli svérázné učitelky a matky. Film poněkud vybočuje z bohaté filmografie režiséra Wese Cravena, který je podepsán pod řadou horrorů, včetně snímku Vřískot a jeho pokračování. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

castor 

všechny recenze uživatele

Dostat nějakou skutečně zajímavou roli, o kterou se jiné perou? Málokterá herečka dostává tolik příležitostí (však si je také všechny vrchovatě zaslouží) jako Meryl Streep. To, co je u jiných hereček vzácností, tím se tahle legenda může téměř přehrabovat. Tady po zásluze přistála další oscarová nominace, nicméně nutno přiznat, že v příběhu, který hraje do karet průměrnosti. Jméno režiséra nicméně překvapí!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámy film nakrútený na základe pekného príbehu zo života. Ono to bolo v reále možno trochu komplikovanejšie a veci išli ešte ťažšie, to je ale samo sebou. Popravde bez Meryl Streep by bol film asi polovičný, herečka sa do svojej úlohy oprela ako vždy. Len treba neriešiť veci, ako že spoločne s Gloriou Estefan alebo Angelou Bassett aj po desaťročnom skoku v deji vyzerajú stále rovnako úžasne, ale aby sa nepovedalo, vidno jej zopár šedín v ofine. Na meno režiséra zabudnite, Craven točí presne tak, ako si žáner vyžaduje. Ak by bol sám sebou, asi by sme sa filmu nedočkali v televízii práve počas vianočných sviatkov. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočený príbeh učiteľky, ktorá si ako samoživiteľka vybojovala prácu učiteľky hry na husle a vo Východnom Harleme. Neľahká práca učiteľky v tejto časti mesta spolu s jej neľahkou osobnou situáciou vytvára príbeh s dostatkom dramatických momentov. Nejde síce o žiadne svetodejinné udalosti no napriek tomu citlivejšie duše poteší a dojme svojím záverom, keď vďaka podpore a troche šťastia zachráni hudobný program výuky vystúpením v Carnegie Hall. Z hercov hviezdi hlavne Meryl Streepová v hlavnej úlohe. 70% Mimochodom ďalší americký film, v ktorom rodič posiela deti na prázdniny inému členovi rodiny lietadlom len tak bez dozoru. ()

Argondia 

všechny recenze uživatele

Začátek je okopírovaný Přístav naděje, který se točil o rok dříve. Dokonce tu nechybí ani ten nechutně přeslazený typ chlapa a kromě něj se tu zjeví ještě cíťa s kytičkou, co to myslí upřímně. Dvě hodiny učitelka Roberta fidlá na housle, učí děti a jak je pro Meryl typické, už zase za něco bojuje, tentokrát za výuku hudby. Bylo to jako propojení Nebezpečných myšlenek a Školy rocku, ale bez vtipu, nebo napětí. Děti byly roztomilé, hezky hrály, koncert povedený, Streepová jako vždy v roli silné ženy, co se nevzdává. Film byl celkem nudný, až příliš dlouhý a lehko zapomenutelný. Dalo se od příběhu o učitelce houslí čekat něco víc? ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Meryl Streepová v roli učitelky Roberty, která rozezní tóny svých houslí jednu zapomenutou školu v Harlemu. Jedna z  oscarových nominací Maryl Streep (po rok 2021) . A přitom proměnila jen 3. V tomhle filmu je opět vynikající. Učitelka hudby, která se prosadí se svým houslovým programem. V osobním životě se jí moc nedaří, o to více úsilí věnuje své práci. Závěrečný koncert v Carnegie hall je strhující. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o třetí společný film režiséra Wesa Cravena a Angely Basset, představitelky ředitelky školy Janet. Před tím se objevila v jeho seriálu Nightmaer Cafe (od r. 1992) a filmu Vampire in Brooklyn (1995). (..Lucas..)
  • Meryl Streep přiznala, že před natáčením tohoto filmu neviděla žádný z Cravenových filmů, protože žánr hororu ji byl naprosto cizí. K tomu, aby přijala roli v jeho filmu ji přesvědčil její syn Henry, který pochválil Cravenovy dovednosti jako vypravěče. (jezurka42)
  • Původní název filmu zněl 50 Violins. (jezurka42)

Reklama

Reklama