Reklama

Reklama

Vždyť já jsem roztleskávačka

(festivalový název)
  • USA But I'm a Cheerleader (více)
Trailer

Obsahy(1)

Megan je Američanka každým coulem. Vede místní skupinu roztleskávaček, chodí s kapitánem fotbalového týmu... Ale zrovna dvakrát ráda se s ním nelíbá. Je si velmi blízká s ostatními roztleskávačkami a ve své skříňce má nalepené pouze plakáty dívek. Podle rodičů a přátel nemůže být Megan nic jiného než lesbička, a proto ji pošlou do nápravného tábora, kde dvojice odhodlaných vedoucích převychovává své svěřence na ryzí heterosexuály. Podaří se Magan obrátit na heterosexualitu, nebo podlehne svému citu ke krásné Graham? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprostej unikát, kterej se dá jen těžko k něčemu přirovnat. Prostředí léčebny pro homosexuály mě naprosto odrovnalo. Navíc všechno je to vyhnaný úplně do extrémů. Ať už je to bar s názvem "Cocksucker" nebo třeba nejrůznější činnosti vedoucí k vyléčení, písničky a hesla, atd... Prostě je to všechno totální úlet. Jenom je škoda, že film všechny ty nejlepší vtipy do diváka napere během první půlky a pak už se to všechno dost opakuje a začíná se tam spíš řešit nějakej vztah. První půlka by byla jednoznačně za 5 hvězd, zbytek je průměr. Celkově hodně dobrá a originální komedie. 75% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Safra, to zas byl filmek :-) Oni chtěj "napravit" homosexuály tím, že je zavřou do stejného pokoje a začnou terapii? Aha, no, dobrý zase :-D To bylo na tom nejvtipnější. Jak to asi tak pak může skončit, že? :-) Pak samozřejmě řada vtipných a zajímavých hlášek. Musím říct, že jen škoda, že režisérka nemá víc filmů, ale soustředí se pouze na seriály. Protože dva filmy je zatraceně málo. Zvlášť pokud jsou takového tématu. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka s Natashou Lyonne jako (skoro) typickou roztleskávačkou. Spousta vtípků těžící z nejrůznějších stereotypů, skvělé herecké obsazení, růžová barva v každém záběru... Prostě film na odpoledne s přáteli. Nic víc, nic míň. Alespoň tedy pro mě. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Do pastelových barev křiklavě stylizovaná teenage komedie o převýchově homosexuálů v pětistupňovém „odvykacím“ programu. Jamie Babbit se daří velmi vtipně satirizovat potřebu Američanů napravovat ostatní a udávat ten „jediný správný“ směr. Chvílemi je to opravdu k popukání, chvílemi i docela odvážné, v každém případě jde o velmi zábavnou komedii, která nijak netlačí na pilu, nevnucuje se divákům a vyznívá veskrze pozitivně. [LFŠ 2019] ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kabelkou růžovou, synáček točí, rodiče zavyjou: Táhni nám z očí!" Špatná zpráva pro Mary J. Brown, zakladatelku True directions. Není francouzák jako francouzák aneb i pod tou nejrůžovější sukýnkou se mohou skrývat temná duhová tajemství. V převýchovném Ráji něco šustí v křoví, ale had to není. Je to Adam s Adamem, v druhém křoví šustí Eva s Evou. A kde je ten had? Využil situace, vilně se obtáčí kolem prastromu a sám mlsně okusuje božsky šťavnaté jablko pokušení, napůl modré, napůl růžové. Teplý syn ředitelky se lascivně vlní s křovinořezem, Graham a Megan se učí přebalovat panenky a afektovaní hošani drsně plivou na zem, prohrabávají si koule a máchají chlapáckou (protože modrou) sekerou. V klání dřevorubci vs. maminky jim uděluji čtyři body. A jen pro sichr připomínám, že "Straight is great!" ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se snažli shodit myšlenku na "léčbu" homosexuality tím, že ji zesměšní a dovedou k absurditě. Bohužel se jim to povedlo tak dokonale, že film byl přehlídkou trapností. Bylo to až moc. Třeba ta stylizace v modré a růžové... Provedení fakt děs. # V hlavní roli Jessica z American Pie. # [viděno: monitor, sluchátka] # humor 1 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 3 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mé pocity? Prý takové růžové koncentráky skutečně existují, prohlásila režisérka Jamie Babbit v dokumentu This film is not yet rated. Tohle bohužel není komedie... ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Sympatická a neprávem opomíjená teenage komedie z prostředí střediska pro převýchovu homosexuálů, která do určité míry převyšuje spoustu tématicky podobných „výtvorů“ své doby, jelikož dokáže s lehkostí a nadhledem prezentovat v jádru tíživou problematiku, se kterou se gayové a lesby potýkají. Natasha Lyonne v hlavní roli byla roztomile nevinná a pasovala mi tam jak prdel na hrnec. Film obsahuje plno homosexuálních vtipů a narážek, ale vše je podáno se silnou satirickou příchutí, takže rozhodně nečekejte, že by šlo o nějakou oslavu homofobie. Inspirace filmy Johna Waterse je zde jasně patrná, rozhodně ale nedosahuje stejných výšin bizáru, jako je tomu u Waterse – But I'm a Cheerleader je bizarní tak akorát, aby si udržela nějakou výpovědní hodnotu. V první půlce mě to bavilo víc, v té druhé se to více zaměří na romantickou stránku filmu a tam mě to malinko ztratilo. Závěr už je klasické hollywoodské klišé, což nijak výrazně nehejtím, ale ani nemohu říct, že by mě uspokojil. Rozhodně mě to ale bavilo a tvůrcům posílám palec nahoru – už jen proto, že tento film má co nabídnout i po dvaceti letech od svého vzniku. Navíc si myslím, že podobně laděné filmy udělají pro queer komunitu větší službu než úmorná plačtivá dramata typu The Danish Girl. Silnější 3*. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Máte vy a nebo někdo v blízkém okolí problémy se sexuální orientací? Ano? V tom případě navrhuju mrknout na tuto potrhlou americkou komedii. Najdete v ní recept, jak se z nežádoucích sklonů "vyléčit" :) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Rodina zděšená, přátelé rozčarovaní a proč? Sedmnáctiletá Megan je vegetariánka a mezi její idoly patří holky. To může znamenat jediné: ačkoliv roztleskávačka školního fotbalového týmu, Megan je lesbička. Ale pomoc je nablízku. Nápravné centrum vedené zastánkyní tradičních hodnot a pět jednoduchých kroků k heterosexualitě. Film z počátku zdánlivě flirtuje s žánrem společenské satiry, poté se ale mění ve výbušnou, místy romantickou komedii. Formou úsměvného příběhu o centru, kde se snaží mládeže na scestí zbavovat homosexuality podobně jako drogové závislosti, se autoři filmu vyrovnávají s předsudky a zavedenými sociálními úlohami obou pohlaví. Výsledné poselství je jednoznačné: být upřímný k sobě a ostatním. Tento film je skvělá oddechovka pojatá s velkou nadsázkou, což je fajn. Nečekejte žádný zázrak, o uvěřitelnosti ani nemluvě. Další hollywoodská slaďárna útočí na naše smysly. Navíc jako plus Natasha Lyonne v hlavní roli. - "1, 2, 3, 4, you're the one that I adore. 5, 6, 7, 8, don't run from me cause this is fate." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina ještě dejme tomu. Nejednalo se sice o nic, u čeho by se člověk válel smíchy, ale předělávání archetypálních buzen v opravdové chlapy dokázalo místy pobavit. Druhá část trochu ustoupila od růžovo-modré přepálenosti a nesla se spíš v intencích klasického "Jsme jací jsme a vy nemáte právo nás měnit" a tohle už šlo úplně mimo mě. Film mě neoslovil ani herecky, takže 35% je maximum. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nametom mi pripominalo film Saved!. Tam sme sledovali pekelne praktiky na prisnej krestanskej skole a tu zase sledujeme praktiky v napravnom centre, ktore ma z homosexualov urobit normalnych ludi. Saved! mi pripadalo ovela lepsie, lebo malo zaujimavejsiu zapletku a aj bolo ovela vtipnejsie. Osudy ustrednej hrdinky v tomto filme prilis zaujimavy nebol a tak boli najzaujimavejsie tie sialene praktiky ktorymi chu chudakov homosexualov napravit. Su natocene dost ironicky, takze je to fakt sranda. Lenze v druhej polovici sa film viac sustredi na osudy postav a komedialna cast ide do uzadia, takze to uz taka zabava nie je. Ale celkovo je to stale zabavny film s absurdnou tematikou. Ak by bol este viac vyhrotenejsi a absurdnejsi, tak mohol byt ovela lepsi. 6/10. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Začínám si zvykat, že LFŠ vždycky vyhrabe nějaký bizár s nejvyšším kalibrem zábavnosti. Loni to byl Vrah zůstal po škole, letos převzal štafetu film o tom, že když zavřete do převýchovného kempu pro homosexuály bandu nadržených teenagerů, neskončí to dobře. Úlet levelu 3000. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jestli ta depresivnost byla vzhledem ke komediálnímu setupu záměrná, ale vzhledem k tomu, co vše jsem o reálných programech pro "nápravu" homosexuálů slyšela, nepřišlo mi to bohumžel příliš ke smíchu ani odlehčené. Nicméně jako film dobré a věřím, že to pro leckoho může být srdcovka. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tak tento film bol rozhodne originálny v pohľade na "liečenie" homosexuality. Typ humoru, ktorý prezentoval je však ten najnižší možný - sexistický. Niekoho to určite pobaví, ale ja som sa ani raz nezasmial. Myslím, že vážne filmy o tejto téme dajú divákovi viac než táto afektovaná komédia. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

♡✿ ”𝐼’𝓂 𝒶 𝒽𝑜𝓂𝑜𝓈𝑒𝓍𝓊𝒶𝓁!” ୨୧˖⁺ krásná, vtipná, feel-good, estetická komedie, která mě dohnala k slzám… — megan je nevinná blonďatá roztleskávačka. má kluka, ale tak trošku se jí začínají líbit holky. ona to bere jako normální věc, nicméně její rodiče a přátelé ne. pošlou jí tedy do nápravného tábora, kde se má “napravit”. vedou ho přísná vychovatelka mary a “ex-gay” mike (RUPAUL, BABY!). megan se může snažit sebevíc, avšak heterosexuála ze sebe udělat nemůže. a navíc se zamiluje - do holky. || ❝𝐂𝐡𝐞𝐞𝐫𝐬 𝐦𝐚𝐤𝐞 𝐠𝐢𝐫𝐥𝐬 𝐝𝐨 𝐬𝐭𝐮𝐩𝐢𝐝 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐰𝐡𝐞𝐞𝐥𝐬. 𝐎𝐫𝐠𝐚𝐬𝐦𝐬 𝐦𝐚𝐤𝐞 𝐩𝐞𝐨𝐩𝐥𝐞 𝐟𝐞𝐞𝐥 𝐠𝐨𝐨𝐝.❞ 🎀💌🌷✦༺ ()

Reklama

Reklama