Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

kitano 

všechny recenze uživatele

Wes sa vratil, aby zakoncil seriu, ktoru pred rokmi zacal. A urobil to s ozajstnou paradou! Atmosferou sa film vracia k prvemu dielu a preto sa tu nedockate ziadneho humoru, je to cistokrvny horor. Spaja v sebe stare s novym. Znova som dostal porciu skvelych snovych scen, ktore ma podobne ako v jednotke uspesne pletu a nechavaju na pochybach, co je vlastne sen a co realita. Dockate sa starych znamych tvari, hlasok a citacii, film vsak svojich predchodcouv nevykrada, ale im vzdava hold. Cely scenar je vysperkovany podobnymi drobnostami, ktore skvelo ozivuju atmosferu. Cele je to zabalene vo vybornom originalnom pribehu, ktoreho rezia a scenar daleko prevysuju svojich predchodcov, a dovolujem si tvrdit ze aj uplne prvy diel. Freddy dostal novy slusivy look, avsak stale je to ten stary krvilacny bastard, sipajuci hlasky jednu za druhou. A s radoustou som zistil ze film je skutocnym hororom, dokonca jednym z najatmosferickejsich a najmrazivejsich ake som videl. Ziadny humor, ziadne nadsadene vtipky. Toto je skutocny HOROR. Freddy je hrozostrasnejsi a zlovestnejsi ako kedykolvek predtym. A este trosku mimo misu - neprijemne bolo pre mna zistenie, ze jeden z mojich najoblubenejsich hororov - Verbinskeho Kruh, v istych veciach kopiruje tento film takym sposobom, az je to nechutne. Ale preco som vlastne prekvapeny....je to predsa Hollywood. (9/10) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak skvelý nápad a z neho vyťažené minimum, respektíve nič. To dokáže celkom naštvať, hlavne keď film točí režisér najlepšej časti a duchovný otec celej série. 30%, nuda, nuda a ešte raz nuda a to decko nevie vôbec hrať. Vzhľadom nato, že dva roky po tomto Craven natočil najlepší novodobý slasher, je až zarážajúce, ako je Nová nočná mora nepodarený film. Za pozretie stojí vlastne iba pre Heather Langenkamp v hlavnej úlohe. Príjemné, vidieť ju po tých rokoch znovu bojovať proti Freddymu... Môj osobný rebríček Nočnej mory v Elm Street: Najlepší je neprekonateľný originál z roku 84 a potom NM3, NM4, NM5, NM2, NM7, remake a za skoro odpad, považujem iba časť s poradovým číslom 6. Crossover Freddyho s Jasonom som nerátal, keby tak by som ho zaradil za Dieťa sna a teda na piate miesto. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Freddy si zašel na plastickou operaci a výsledkem je nový facelift. Oslava 10.letetého výročí mohla klidně dopadnout mnohem líp. Originalitou se nešetří, ale nesympatický mladý hrdina a podivný scénář dělají divy. Kouzlo je to tam a přestože v celé sérii se každý díl vyznačoval trošku něčím jiným. Tenhle je nejdelší a tím pádem se nejvíce vleče. Digitální triky mu přitom vůbec nesluší. Série měla skončit 4. dílem. Sedmička = 35% PS: Ani remake se nepovedl. Nechte proto Freddyho už spát. Do 21. století se už moc nehodí. : N3, N1, N4, N5, N7, N2, N6 ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Oproti posledným dvom častiam je to trochu lepšie, hlavne zo začiatku keď príbeh ukazuje život hrdinky série mimo filmového plátna. Ale ako to už býva, toho dobrého je málo a tých sračiek je stále viac a viac. Táto séria sa stala pre mňa tabu a moja nočná mora konečne skončila. Hneď mi je lepšie. 30% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle scénář je opravdu zajímavý. Hlavní herci, režisér i producenti hrají sami sebe v příběhu, který skvěle završuje celou hororovou sérii. Bohužel film samotný až takovým vrcholem není a to zejména proto, že opravdu hororem se snímek stává až po polovině své stopáže, předtím to je chvílemi až nudný příběh, který jen občas udělá bu bu bu. Ale aspoň jsem pochopil, jak Craven dospěl k Vřískotům. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Když Wes Craven viděl celou sérii filmů Noční můry v Elm Street, došlo mu, že nemá smysl pokračovat v její dějové linii, protože se mu pokračování jeho původního filmu nelíbila. (Duoscop)
  • V titulcích je jako představitel Freddyho Kruegera uveden on sám, přestože ho hrál Robert Englund. (facojurka)

Reklama

Reklama