Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Velká Británie Four Weddings and a Funeral (více)
TV spot

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rezervovaný Angličan vystavěl kolem vlastního nitra tak nepropustnou zeď, že nyní nedokáže projevit své city. A čím více svateb společně se svými kamarády navštíví, tím méně se sám hrne do ženění. Až do oné osudné soboty, kdy v jednom kostele spatří Carrie (Andie MacDowellová) – tu nejzajímavější, nejkrásnější, nejdůvtipnější a také nejnedostupnější Američanku, jakou kdy v životě potkal. Charles se ze všech sil snaží, aby ji příliš neuháněl a hlavně se do ní nezamiloval - během jednoho pohřbu a tří dalších svateb… (Cinemax)

(více)

Recenze (346)

golfista 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o partě přátel a jejich setkávání na svatbách. Velmi příjemné i když chvílemi hořké pokoukání. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná romantická komedie, ale koktající Grant přeci jen nemá na Granta cynického a hnusného (BJ) nebo cynického a napravitelného (Jak na věc). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Netradiční romantický film svým pojetím, obsahem i tím, co chce sdělit. Herci bezychybní. Celkově vynikající. A pokud vám připadne, že to není ani vtipné ani romantické, naznamená to nutně, že to není romantická komedie :)))))))))) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám kvalitní romantická komedie. Andie MacDowelll vypadala v tomhle filmu (a vlastně nejen v něm) naprosto božsky a Hugh Grant sehrál takový ten svůj prototyp nesmělého svůdníka taky s přehledem. Minirolička Rowana Atkinsona rovněž potěší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošičku černoty nikdy neuškodí. A u anglické komedie už vůbec ne. Intošský Hugh Grant a u něj kopa zajímavých slečen, který chtějí dojít až k tomu.... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Velmi netypická romantická komedie. Skvělé dialogy a vtipy. Zajímavé je, že dva hlavní zamilovaní se ve filmu skoro vůbec nevidí. Herci ve vedlejších rolích jsou minimálně tak zajímaví jako postava Granta a MacDowallové. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Rodney Bennett: 1. Love Is All Around - Wet Wet Wet [3:59] ,2. But Not For Me - Elton John [3:02] ,3. The Right Time - I To I [3:32] ,4. Smoke Gets in Your Eyes - Nu Colours [4:29] ,5. I Will Survive - Gloria Gaynor [3:47] ,6. Crocodile Rock - Elton John [3:53] ,7. La La La (Means I Love You) - Swing Out Sister [4:42] ,8. Loving You Tonight - Squeeze [4:48] ,9. The Secret Marriage - Sting [2:01] ,10. Chapel of Love - Elton John [3:45] ,11. After the Funeral (W.H. Auden poem read by John Hannah) [1:53] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Výborná anglická romantická komédia so zástupom chutných podporných roličiek (pomotaný kňaz Rowan Atkinson!), charizmatickým titulným zamilovaným párom (hanblivý Hugh Grant a nadržaná diablica Andie MacDowell) a typickým britským humorom. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka, cekal jsem dalsi nicim vyjimecnou romanickou komedii a fakt jsem byl mile prekvapenej. Samozrejme tu jde o tu romantiku hlavne, precejen se dej odehrava z 90% na svatbach + jednom pohrbu, jenze tady je humor trochu jinej, misty horkej a misty hodne cernej, navic postavy hlaskujou jak o zivot, takze jsem se prakticky smal celou dobu. Navic tu ma Hugh docela netradicni roli, respektive jeho chovani, tady je spis za takovyho nesmelyho nicim vyjimecnyho typka s brejlema, ale s roli si poradil fakt paradne. Pak tu je tradicne kouzelna Andie, ale nutno rict, ze misty se tvarila, jak kdyby nevedela, co se deje. No a pak tu mame cameo Rowana Atkinsona, jehoz prvni oddavani je naprosto genialni ukazka nervozity. Celkove, i kdyz film ke konci misty ztraci dech a obcas se tu najde i naky to hluchy misto, jsem se fakt dobre bavil, takze slabsich 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie možná není to správné označení. Několikrát se poctivě dojmete i zasmějete, ale nálada filmu je spíš smířeně melancholická a takový - vzdor happyendu - zůstává i dojem po jeho zhlédnutí. Svatby jako společenská inventura, defilé lidí, s nimiž se nechcete setkat, živná půda trapasů a výsměšně vlezlý důvod k rekapitulaci vlastního života, do níž se nikomu nechce. To vše za sychravé atmosféry vichrné Anglie a s chlácholivým výběrem hudby. Za dvanáct let barvy trochu vybledly, ale pořád je to moc hezký film. 80% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Opět plné suchého anglického humoru: "Ten minulý pár se mnou ještě mluví. Bohužel už nemluví spolu. Rozvedli se před několika měsíci. Ale jsem si jist, že to nemá absolutně co dělat se mnou. Paula se dozvěděla, že Piers spal s její sestrou ještě předtím, než jsem se o tom zmínil v proslovu. Fakt, že spal s její matkou, přišlo jako rána z čistého nebe, ale nemyslím si, že by to nějak souviselo s nočními můrami a násilím, které doprovázelo jejich dvoudenní manželství." Znovu vynikající scénář Richarda Curtise, stejně jako v Lásce nebeské, Notting Hillu, Deníku Bridget Jonesové (včetně druhého dílu) a Mr.Beanovi. Trailer: http://www.sms.cz/film/ctyri_svatby_a_jeden_pohreb/ukazka ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Až se budu za necelé tři týdny ženit, tak si pozvu Rowana Atkinsona, aby mě oddal, Hugh Grant pronese slavnostní projev, Simon Callow zatančí a všichni svatebčané se budou královsky bavit, jak to má na pořádné svatbě být. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není nic horšího na svatbě než kněz s erekcí." Tak o tom pochybuju, nicméně své kouzlo to má. Mě tedy nejvíc pobavilo, když si Carrie s Charlesem skládali sexuální účty, přičemž konstatování: "Vyrůstala jsem na venkově. V senících se děje spousta věcí. " mě hodně pobavilo a rozlítostnilo mě to nad mým městským původem. I Charlesovi blízcí se mi jevili býti poměrně zábavnými figurami, ale přesto jsem vynaložil značný úsilí, aby se nedozvěděli o mý svatbě a neučinili z ní riskantní podnik s nejistým výsledkem. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Za to, že jste dokázali promluvit za celou ztracenou generaci, co čeká na životní lásku, vám, Newelle a Curtisi, odpouštím i to, že vaši hrdinové jsou neuvěřitelní snobové. ()

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama