Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný fotoreportér Harrison Llyod se rozloučil s nebezpečným povoláním válečného zpravodaje, aby se konečně mohl věnovat svým dětem a manželce Sarah. Ambiciózní mladý kolega ovšem Harrisona přemluví, aby s ním naposledy vyrazil zachytit pravdivou tvář války, která přávě vypukla v Jugoslávii. Když dorazí zpráva o Harrisonově tragické smrti, neváhá Sarah ani minutu. Milující žena se vydává s několika Harrisonovými kolegy do pekla jugoslávské války pátrat po jeho osudu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kurva! Nebýt těch úvodních čtyřiceti minut plných keců, asi bych si dával Harrisoonvy květy do TOPky, protože v mnohém překonaly i nepřekonatelné Válečníky. Jugoslávie v tom nejhorším obraze, jaký kdy někdo mohl natočit a který mě, netečné hovado, bolelo sledovat. Hlavní příběh tam vlastně vůbec není důležitý, jde o pozadí celého konfliktu. Jednoznačně jeden z pěti nejbrutálnějších filmů, které jsem kdy viděl. 90% ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela, co mi na tom filmu vlastně celou dobu trochu vadilo a přišla jsem na toto: Že nám ukazuje, jací jsou novináři stateční hrdinové a jak je dobré být taková cílevědomá pani, co klidně nechá doma dvě malé děti a odjede do válečné země. Vlastně mi nebyla moc sympatická, a to je u filmu o statečné a sympatické ženy špatné. Hvězdičky jen za A. Brodyho. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu nudná, nic zajímavého se tam neděje a upřímně jsem do téhle chvíle uvažovala, že dám 3 hvězdy, ale po tom, co se Andie MacDowell stane součástí Jugoslávské války je to obrat o 360 stupňů. Je to zajímavé, napínavé, dojemné. A herci jsou opravdu přesvědčivý. První půlka je na nic, druhá půlka opravdu stojí za to! ()

tron 

všechny recenze uživatele

STV 1 tento film zaradila ako zmenu programu (hlavný vysielací čas, 23. 1. 2006). Reagovala tak na Štátny sviatok, pripadnúci na toho dňa. 19. 1. 2006 sa totiž zrútilo slovenské vojenské lietadlo AN-24 so štyridsiatimi tromi vojakmi, vracajúcimi sa z mierovej misie v Kosove. Lietadlo sa zrútilo desať kilometrov od maďarskej dediny Hejce. Prežil jeden vojak. Dôsledkov bolo viacero, vrátane dobrovoľnej abdikácie ministra obrany SR, Juraja Lišku (27. 1. 2006). HARRISONOVE KVETY je strhujúci, mrazivý film, ktorý nie že musí byť, ale má byť v „červených číslach“. Pretože spoločnosť, ktorá dopustí jeho pád do priemeru, sa mení na živočíchov bez pamäte. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Silný příběh z jugoslávské války, který zobrazuje nejdůležitější kapitolu a to bitvu o Vukovar, kde zvítězili srbové. Dnes je to chorvatské město ve východním cípu Chorvatska, velice mě šokovala scéna kdy A.MacDowell přijíždí do války, a jejího spolucestujícího zastřelí bez milosti. Rád sem ve filmu viděl takové herce jako je Adrien Brody nebo Elias Koteas... celkově silné podání velké lásky a skutečné události. Nelze jinak než za 5 hvězd. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Velká část filmu se natáčela také v Čechách, kde se simulovaly válečné scény a vesnice v Chorvatsku. Konkrétně probíhalo filmování v bývalém vojenském prostoru u Milovic, v Čachovicích a na severu Čech v Teplicích, konkrétně v ulicích Dubská, Brožíkova a Hornická. (Sifaka)

Reklama

Reklama