Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný fotoreportér Harrison Llyod se rozloučil s nebezpečným povoláním válečného zpravodaje, aby se konečně mohl věnovat svým dětem a manželce Sarah. Ambiciózní mladý kolega ovšem Harrisona přemluví, aby s ním naposledy vyrazil zachytit pravdivou tvář války, která přávě vypukla v Jugoslávii. Když dorazí zpráva o Harrisonově tragické smrti, neváhá Sarah ani minutu. Milující žena se vydává s několika Harrisonovými kolegy do pekla jugoslávské války pátrat po jeho osudu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $1,871,025Tržby Celosvetovo $3,033,646 ║ Nijak zvlášť zaujímavé, prišlo mi to dosť odbito až v jednoduchosti prezentácie televízne... /35%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

STV 1 tento film zaradila ako zmenu programu (hlavný vysielací čas, 23. 1. 2006). Reagovala tak na Štátny sviatok, pripadnúci na toho dňa. 19. 1. 2006 sa totiž zrútilo slovenské vojenské lietadlo AN-24 so štyridsiatimi tromi vojakmi, vracajúcimi sa z mierovej misie v Kosove. Lietadlo sa zrútilo desať kilometrov od maďarskej dediny Hejce. Prežil jeden vojak. Dôsledkov bolo viacero, vrátane dobrovoľnej abdikácie ministra obrany SR, Juraja Lišku (27. 1. 2006). HARRISONOVE KVETY je strhujúci, mrazivý film, ktorý nie že musí byť, ale má byť v „červených číslach“. Pretože spoločnosť, ktorá dopustí jeho pád do priemeru, sa mení na živočíchov bez pamäte. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Důstojná pocta umírajícím fotoreportérům.. aneb konflikt v Jugoslávii na počátku devadesátých let se rozhořel naplno. Žádné šarvátky, ale skutečná válka. Hlavním lákadlem pro mě jednoznačně byla účast Andie MacDowell, v roli pro ni relativně nezvyklé, přesto silné ženy, která respektuje práci svého muže Harrisona – válečného fotografa a zpravodaje. Pravdivá informace, respektive fotografie tu má cenu zlata a to i v případě, že Harrison uprostřed válečné vřavy pochopil, že milující Sarah a dvě děti mají v jeho životě tu skutečnou cenu a rozhodl se, že následující „šichta“ bude tou poslední. Jenže osud tomu chtěl a v jugoslávském Vukovaru padá dům a Harrison pod jeho sutinami tragicky umírá. Nebo je všechno úplně jinak? Sáru zpráva nezlomí a rozhodne se k nebezpečnému kroku. Komorní zpracování, autentická kamera Nicoly Pecoriniho, věrné reálie a etnické čistky v bývalé Jugoslávii jsou tím hlavním, co bere dech. Drama se vedle výtečné a za lásku urputně „bojující“ MacDowell opírá i o tehdy širokému publiku prakticky neznámého „pianistu“, tady suverénního Adriena Brodyho. 80%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je dosť nepravdepodobné a neuveriteľné , že by sa nejaká novinárka vybrala hľadať ihlu v kope sena práve do oblasti kde zúria tuhé boje. Pristúpil som na to a i keď ma tento nedostatok sral počas celého filmu, musím uznať, že inak je to film veľmi podarený. Bojové scény sú výborne natočené a zaujímavá je hlavne celá cesta do nebezpečného Vukovaru. O napínavé scény nieje núdza a herecké obsadenie je veľmi zaujímavé, takže celkovo spokojnosť. 80%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Válka je zde tak autentická, že z ní sálá strach. Zvlášť když se přesvědčivě podává, jak tupě a fakticky bez hlubších motivů, jen pro radost z působení utrpení se v bývalé Jugoslávii zabíjelo. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh.A skvělé herecké výkony. Jeden z mála kvalitních filmů o válce v bývalé Jugoslávii. za mě 90% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Krutě opravdové. Ode dneška začínám na ty Chorvaty, co prodávají kukuřici na pláži, koukat jinak....(jako na Jugoslávce) ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Strašně trapný mi připadají ty prostřihy, kde mají herci blbý keci a mluví do kamery, aby to vypadalo jako polodokument. To se nepovedlo a namísto herců bych tam dal skutečné lidi, co to prožili, pak by to bylo věrný. Jinak film je naturální a mám na něj celkem pozitivní vzpomínky. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi silne naivné dielo, ktoré stojí na hlinených nohách alebo inak povedané na nepravdepodobnom príbehu, kde sa židovka z USA, ktorá si mýli Rakúsko s Austráliou (vzhľadom na podobné názvy v angličtine Austria a Australia) vyberie hľadať svojho partnera novinára do vojnou zmietanej Juhoslávie. Neviem ako vyzerali hranice s Rakúskom, no takto otvorený hraničný priechod mi prišiel nezmyselný, vzhľadom na to, čo som videl v inom filme so silno zabezpečeným talianskym priechodom. Juhoslávia je síce menšia, no tak rýchlo ako prešli Slovinskom a Chorvátskom až k Vukovaru, ktorý vtedy ovládli Srbi, mi prišlo hlúpe, proste zjednodušenie, pretože väčšina na detailoch asi neľpie. To, ako sa na idúce auto zrazu vynoril tank, nad tým mi zostával rozum stáť. Bolo vidno, že chcú priblížiť tamojšiu atmosféru, čo najviac, no vyzeralo to, ako keby režisér o vojne nič nevedel. Potom sme mali možnosť vidieť, ako chorvátske vojsko bojuje, no vojaci boli nezmyselne popri blízko idúcich tankoch, kde ich strieľali ako zver, to veru nie je realistické a tí, ktorí to ospevujú, že ako krásne vylíčili vojnu, by sa mali zamyslieť aj nad tým, čo to stále v tých domoch nezmyselne vybuchovalo, či ako je možné, že vojak, ktorý granátom zabije niekoľko detí, v zápätí nezastrelí novinárov, ktorí si to fotia a všade pobehujú s tým, že oni sú "press". Vojnou zničené mestá vyzerali reálne, sem tam aj nejaké akcie, no film je príliš dlhý na to, aby úvod odbil takým poloromantickým príbehom a dej bol len naivným vykreslením toho, čo sme už mali možnosť vidieť v množstve iných filmov. Žasnem, že niečo takéto natočili Francúzi, ktorí boli účastníci mnohých udalostí a dej zapustili aj do USA. Aj keď napríklad Bojovníci (Warriors) tiež pôsobili slabo, boli v skutočnosti silným príbehom s odkazom, kde každé romantické odbočenie vo filme sedelo. Navyše som film videl v dabingu, kde sa spomínalo, že Srbi katolíci a Chorváti ortodoxní, tak keď niekto šplechne takúto hrubú neznalú myšlienku a pritom postava tým vo filme mudruje, tak film jednoducho nemôžem brať vážne. Neviem, či sa jednalo len o chybu v preklade pri dabovaní alebo to bolo myslené inak, no nezdalo sa mi, žeby postava, ktorú hral Adrien Brody, robila výraznejšie pauzy, skôr to vravela v rýchlosti. Toto je televízny film, ktorý mal aj záver príliš nerealisticky snový a to, ako toho novinára našla na záver, to bolo na mňa tiež priveľa. Chouraqui podľa mňa zvládol lepšie svoj neskorší film o Jeruzaleme. Tu nemôžem pochváliť ani bojové scény, ani príbeh, je to len silná téma s čiastočne romantickým príbehom, ktorý vyrába pre mňa vlastne len tá sympatická žena. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Občanská válka (v bývalé Jugoslávii) hodně zblízka, se všemi krutostmi a neštěstím. Příběh je chvílemi možná méně pravděpodobný, ale jako celek hodnotím téměř maximem. Zejména Adrien Brody hraje skvěle. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film není jen o válečném konfliktu v bývalé Jugoslávii, který můžeme vidět prostřednictvím objektivu fotoaparátu. Je o čisté a nehynoucí lásce, o naději a o schopnosti se obětovat pro druhého. Když někoho milujete jste schopni pro něho udělat cokoliv a jít ho hledat i do válkou zmítané země. Velmi silný snímek. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Strhující film. Příjemný svou přirozeností a absencí teatrálních gest. V paměti mám skvělé výkony zejména Andie MacDowel a Adriena Brodyho. Myslím, že i reálie byly zachyceny naprosto věrně. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Téma dobré, ale provedené tak trochu, že se člověk moc do toho nevžije. To mi tam chybělo. Jinak by to bylo na jasných 5 hvězd. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Ozbrojená bezohladná krutost versus žena ozbrojená čistou láskou.Mali by sme sa modlit aby aj niekto nás tak miloval ako ona miluje Harrisona.Štastim filmu je aj to,že má v sebe aj Kleopatrinu limču. 5 hviezdičiek ako bič. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu nudná, nic zajímavého se tam neděje a upřímně jsem do téhle chvíle uvažovala, že dám 3 hvězdy, ale po tom, co se Andie MacDowell stane součástí Jugoslávské války je to obrat o 360 stupňů. Je to zajímavé, napínavé, dojemné. A herci jsou opravdu přesvědčivý. První půlka je na nic, druhá půlka opravdu stojí za to! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kurva! Nebýt těch úvodních čtyřiceti minut plných keců, asi bych si dával Harrisoonvy květy do TOPky, protože v mnohém překonaly i nepřekonatelné Válečníky. Jugoslávie v tom nejhorším obraze, jaký kdy někdo mohl natočit a který mě, netečné hovado, bolelo sledovat. Hlavní příběh tam vlastně vůbec není důležitý, jde o pozadí celého konfliktu. Jednoznačně jeden z pěti nejbrutálnějších filmů, které jsem kdy viděl. 90% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo po shlédnutí filmu bylo, jak strašně důležité dílo to je, a hned potom jak strašně málo filmů se zabývá tématikou oné zrůdné války v civilizované Evropě, bývalé Jugoslávii, se kterou se žádná velmoc a organizace nedokázala vypořádat dostatečně rychle, aby zabránila takovým masakrům. Viděla jsem několik filmů, které se zabývaly touto, většinou opomíjenou problematikou, a za sebe tak mohu říct, že tohle mě dostalo hned po Warriors snad nejvíc, bez citového vydírání krutá realita podivné války, ve které není nikdo dobrý a je dobré obávat se všech. Asi žádný podobný válečný počin ve mě nevyvolal ono velice důležité uvědomění si, že se tohle stalo na tolik vyspělém kontinentě, v tak nedávné době..... už jen, když přejeli hranice, bylo mi ouzko, a co se dělo potom, pro to už nemám slov.....hrůzy války jsem snad v žádném filmu tolik intenzivně nevnímala, jako zde. Mimořádně dobrý film, o mimořádně příšerné době. Z tohohle se dost možná nevzpamatujete, a to je dobře. Tleskám. ()

Reklama

Reklama