Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Los Angeles 1962. Dvanáctiletý Steven Lidz nemá příliš všední život: jeho tatínek Sid je vynálezce a svými nápady i sněním o hvězdách často trochu ztěžuje rodině život. Čas od času vcelku poklidnou hladinou života Lidzových rozbouří potrhlí strýčkové Danny a Arthur. Milovaná maminka Selma však vážně onemocní a Steven s malou sestrou Sandy se postupně dozvídají, že umírá na rakovinu. Chlapec hledá pomoc u strýčků, k nimž se přestěhuje a u nichž hledá útěchu v zoufalství, s nímž si neví rady. Jejich podivné zvyky, ale především jejich židovství mu nakonec pomohou vyrovnat se se zdrcující rannou. Zdá se, že nalezne cestu i k otci, který mu připadá cizí a nechápavý...

Film je režijním celovečerním hraným debutem Diane Keatonové, která se prosadila jako herečka (především ve filmech Woodyho Allena). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Že je Keatonová skvělá herečka, vím už dávno. Že je navíc víc než zručná režisérka, mě přesvědčila Hrdinami mého dětství a následně i Zavěste prosím. Ano, jsou to možná spíše filmy pro jemnější duše, pro leckoho možná nezáživné, ale já přesně tyhle typy filmů mám rád. Vřelý snímek o lidech a zvláštních světech, ve kterých žijí, o rodině a o tom, co je vlastně v životě důležité a taky o vzpomínkách, které jen tak nevyblednou. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Diane Keatonová prostě natočila nenápadný malý film, který svým lidským nábojem a smířlivým vyzněním nepochybně předčí nablýskané, leč chladné a vykalkulované velkoprodukce. 80 % (Ci 02/1996, str. 60) ()

Reklama

Reklama