Reklama

Reklama

Džúbei ninpúčó: Rjúhógjoku hen

(seriál)
  • Japonsko 獣兵衛忍風帖「龍宝玉篇」 (více)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál natočený jako pokračování úspěšného anime filmu Ninja scroll. Děj se odehrává ve fuedálním japonsku na pozadí války ninjovských klanů čtrnáct let po událostech zobrazených ve filmu. Hlavním hrdinou je opět potulný ninja Jubei Kibagami. Ten se zařekne chránit mladou dívku Shigure a artefakt nazývaný dračí kámen o které jeví znesvářené ninjovské klany eminentní zájem. V tomto nelehkém úkolu mu pomáhají špión Dakuan (též známý z původního filmu) a mladičký zloděj Tsubute. Seriál se vyskytuje v japonsky i anglicky namluvené verzi. (Seifgard)

(více)

Recenze (12)

Spock 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke kvalitě filmu tento seriál lehce pokulhává. Není to ovšem vůbec špatné. Postava Jubeie se vyznačuje opět svojí nečitelností. Nejvíce ztratil na kvalitě příběh. Děj mi připadal moc rozvláčněný bez toho, aby si držel voje tempo. Občasné epizodní odbočky byly sice fajn, ale nic pro obohacení hlavní linie příběhu. Spolehlivě ovšem fungovaly souboje s různými „pochybnými individui“. Líbil se mi jejich optimismus před tím než je Jubei rosekl vedví. V hitparádě nepřátel u mě vede „lesní žena“ její schopnosti byly inspirativní stejně jako její vizáž. Trochu mě pak zklamal také konec. Jako zarytý romantik jsem čekal že Jubei zapustí s princeznou kořeny ale on ne. Snad nás čeká nějaké další dobrodružství tohoto sympaťáka. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Prostá fantasy rubačka beze snahy o jakýkoli hlubší přesah nabízející kromě spousty řádně krvavých soubojů občas zajímavě použitou hudbu a velké spektrum nápaditě vymyšlených démonů, kteří mi mnohdy připomínali stvoření ze hry Final Fantasy VII. Lepší 2*. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Velkou škodou téhle v bojích nápadité sekanice je fakt, že chybí nějaký pořádný záporák (dva vůdci jednotlivých klanů jimi rozhodně nejsou). Bojeschopných a trénovaných kreatur je tady dost, ale když se mihnou v jednom, maximálně dvou dílech, načež jsou Jubeiem rozseknuti vejpůl, člověk si je ani neužije, i boje ztrácí na napínavosti, protože je jasné, jak nakonec Jubeiův soupeř dopadne. Bohužel ani na straně "kladných" hrdinů moc zajímavých postav není, těžko si někoho pořádně oblíbit. Shigure je tady jen na zachraňování, a nějaké její váhání a dilema na konci jsou jen aby se neřeklo, že je to úplně plochá postava. Tsubuteho do seriálu evidentně nacpali, aby ho zpestřili trochou "humoru" (moc vtipný chlapec ale není, spíš otravný). Děda Dakuan, který ve filmu vychytrale se všemi manipuloval, je tady taky jen do počtu, i když na konci ho pár zajímavých momentů čeká. Zkrátka jediná pořádná postava je titulní bijec Jubei. Naštěstí se občas z kupy lehce zapomenutelných útočníků vynoří někdo jako dřevěná slečna, incestní "sešívačka", která neváhá řezat vlastní části těla a přišívat si jiné, lepší, či můj osobní favorit, muž, který se chce zbavit parazita ve svém těle a proto hledá nejsilnějšího bojovníka (kdo to asi bude, že...:-), který jediný mu může pomoci. Děj je shrnutelný ve dvou větách, ale tak co už, hlavně že se všichni řežou a teče krev. Škoda že se Jubei nezatoulal do lepšího seriálu... PS: Správný šmejd se pozná podle toho, že má dostatečně dlouhý jazyk na slíznutí krve s obličeje;-) ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Motivován filmem jsem shlédl tento seriál a byl lehce zklamán. Animace je kvalitní, souboje moc pěkné a Jubei stejný sympaťák jako předtím, ale co zde pokulhává je příběh resp. náplň jednotlivých dílů. V drtivé většině z nich jde o to, že se objeví nějaký hrozivě vypadající a potenciálně neporazitelný záporák, zaútočí na hlavní hrdiny, načež mu Jubei po pár vážně vypadajících sekundách nakope řiť resp. rozporcuje mečem. Ne že by to nebylo zábavné, v posledních dvouch třech dílech jde navíc kvalita nahoru, ale prostě od kvalitního anime očekávám trochu víc než neustálé, byť efektivní a atraktivní bitkaření. Přesto však díky lepším posledním dílům dávám 4*, i když dost slabé. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Slaboduchá sračka arogantně parazitující na kawajiriho nesmrtelném filmu. Už od cca pátého dílu jsem tušil na čem jsem a že se to už nikam neposune-dokoukal jsem to vlastně jenom proto abych se přesvědčil a mohl to tu s klidným svědomím pomazat hovnama. Na dobrém anime si vždy cením toho, že postavy s vývojem děje rostou, odhaluje se jejich psychologie, prokresluje charakter a i dějová linie dostává nové motivace a hlubší rozměr.. Nic takového se tady nekoná. Postavy jsou na konci naprosto stejně ploché jako když se v prvním dílu objevily-a to všechny(!!). V celé sérii jsou možná dvě okrajové a vedlejší postavy, které možná mají nějáký nevyužitý potenciál-vše ostatní je plochost, omezenost, prvoplán, šablona a zakrnělost. Děj je naprostá demence, která by mohla dobře působit na prostoru devadesátiminutového videofilmu, ale třináctidílnou sérii to nemá šanci utáhnout. Žádné hlubší odbočky, žádné zvraty, žádná dilemata, emoce, "rozvětvování" , "košatění"..nic.. To co se v prvním díle nastřelí, to jede ve stejném vzorci díl za dílem až do konce a překvapivé je na tom akorát to, že to fakt nemá absolutně žádnou ambici nabídnout něco více(aspoň něco-třeba jen málo) nic-NIC. Každý díl aspoň 2-3 nová monstra, která Jubei zabíjí skoro pokaždé stejně, pořád ta samá hudba(střídají se tam asi 2 výraznější songy pořád dokola..vše ostatní je taková vata). Animace není nejhorší ale často je lenívá, kde to jen jde je smyčka, žádné hračička, složitější pohyby ani odvážnější záběry se nekonají........... Tam kde byl původní film temným, atmosférickým hororem s drajvem, dynamikou a provokativní erotičností -tam je tahle série nudná, sterilní, plochá, zdlouhavá a bez zásadnějšího nápadu....................... A protože už úplně slyším jak frajeři co tomuhle škváru napařili 5 brblají, že je to přece jen akčňák a řežba a co víc bych jako chtěl? Tak odpovídám: Chtěl bych -podobně jako u jiných špičkových anime- hloubku, přesah, art, progres..prostě snahu vyprávět něco více, neco hodnotného kde akce, litry krve, monstra a rafinované zápletky slouží postavám jako odrazové můstky pro další vývoj (jak vlasního charakteru, tak příběhu)................... Ostuda. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

je to tezky, i kdyz je ninja scroll myslenkove trochu prazdny ma urcite svy kouzlo a predevsim zaujme celou radou bizarnich postav, ktere by s klidem mohly davat lekce uchylnosti mlekari danovi, no pan Sato si asi vecer nad salkem houboveho caje peclive zapisoval. Navic me dostala uvodni znelka, ktera je proste smrtelna a trochu evokuje stare herni automaty. Souboje nutno podotknout, jsou opravdu napadite a vetsinou se neobejdou bez nejakeho toho krvetrysku, ale tak...brutality neni nikdy dost ze? ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Oproti verzi, na níž navazuje jen velmi volně, ztrácí hodně ze svého ztvárnění zenové krásy. Taky ztrácí čisté plynutí děje směrem k nevyhnutelnému. Místo toho se rozplizavá do soubojů, které by spíše náležely do PC hry, kdyby i tam nenudily svým nedostatkem smyslu směrem k dalšímu vývoji. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Řada pisatelů komentátorů chválí animaci a výtvarné zpracování a stěžuje si na chatrný děj. Vysvětluji si to tím, že Ninja Scroll není porovnáván s ostatní seriálovou produkcí, ale s filmem, který patří k naprosté špičce anime. A také mezi hodnotícími nebyli pouze skalní příznivci anime a mangy, ale řada diváků, kteří jinak o anime ani nezavadí, kteří pochopitelně hodnotí přísněji, než fandové žánru. Shodou okolností jsem před nedávnem dokoukal Claymore, které má na ČSFD mnohem vyšší hodnocení, než Ninja Scroll. Přitom Claymore je o dost slabší seriál - a to ve všech ohledech (tedy pokud lze tyto anime vůbec vzájemně porovnávat). ____ Pak jsem také zaznamenal výtky na průběhy soubojů. Většinou se protivníci chvíli nahánějí a pak šmik šmik... a je po všem. Ovšem proč by v šaolinském souboji mělo vadit, že se dvakrát šmikne a je hotovo... Když si odmyslím nadpřirozeno a supermanní výkony, připadá mi to mnohem realističtější, než když do sebe soupeři 3 epizody rubou a 20x se zvednou i po smrtelném zásahu. Zde je to ovšem dotaženo ještě k větší absurditě a Jubeiův oponent je občas mrtvý dřív, než si vůbec uvědomí, že zemřel. Beru to jako trochu svérázný druh humoru. _____ Po shlédnutí celého seriálu snižuji na 3*. Ale je to o fous. Pokud by se vynechalo prostředních 6 epizod, prakticky nic by se nestalo. Většinu seriálu někde Shigure a Dakuan trčí a Jubei pobíhá v přilehlém okolí a honí záporáka. Konec se slušně rozjede, ale zakončení mě nějak rozhodilo, nebo co. Asi mi to přišlo už příliš... absurdní. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Seriál už nedoznáva kvalít svojho predchodcu filmu, ale stále je v záplave animáčov lepší priemer. Má dynamiku, dobrý hudobný doprovod, jedno čo ho sťahuje je otrepaný príbeh a trochu nelogické putovanie. Stále omieľaná fráza Jubei Kibagamiho už z filmu je tu tiež ˝Nezáleží na tom, kam kráčame, obloha zostáva stále oblohou...a ľudia ľudmi...˝. Na koniec príde ešte pár zvratov, ktoré už seriál nevysvetlí. ()

Virtus 

všechny recenze uživatele

V podstatě mám názor jako většina zde. Nejdříve jsem viděl film a ve srovnání s ním je seriál dost slabý. Snad až na poslední tři díly, kdy divák trochu zpozorní a děj ho konečně začne zajímat, ale to je málo a pozdě. Kdybych neviděl film tak seriál nedokoukám. Návaznost dílů také v podstatě nulová, v každém díle jen někoho rychle a snadno sejmout a jít dál. Animace je sice opravdu hezká, ale to se můžu dívat na obrázky a ne na film. Kvůli jednomu silnějšímu momentu v jedenáctém díle jsem váhal jestli tři hvězdičky, ale jeden silný moment je na nějakých šest hodin materiálu sakra málo... ()

Zofan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle s filmem nemá bohužel skoro nic společného. Je to taková náhodná generická překombinovaná nuda. A potvory jsou tentokrát roztodivnější a na dvě půlky mnohem rychleji a častěji. Nějak to šlo celé mimo mě. ()

Reklama

Reklama