Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (718)

hippyman 

všechny recenze uživatele

i po letech je slušně psychotický horor stále velmi dramatickou podívanou s notně hutnou atmosférou... snímek napínavý až do konce, nesázející na pouhé lekačky, dobře promyšlený, zvrhlý, krvavý a vygradovaný je prostě parádně (ne)příjemnou večerníčkovou záležitostí. jdu si sehnat zelenočervenej svetřík. 70% p.s.: nezdá se vám, že je johnny depp tak trochu zatíženej na filmy s břitvama? :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Možná žánrový milník, pravděpodobně při zhlédnutí v tom správném věku (třeba ve 12 letech, muhehe) předmět doživotního lehce posvátného respektu i poté, co dospějete (a zjistíte, že to vlastně zas tak hrozné a hrozivé není). Pro mě ale rozhodně dnes už jen krátká hříčka s fascinujícími efekty, zručně pracující s napůl podvědomými snovými zkušenostmi každého z nás. Přes všechno, co a jak se v ní děje, je to ale ve výsledku právě jen ta hříčka - ze které je navíc jasně vidět, že si z vás někdo dělá pr... (viz závěrečný záběr). Maximálně 70%, i když za vytvoření ikonického Freddyho Kruegera by si možná z hlediska globálně popkulturního Craven zasloužil zvláštní ocenění. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

"Come to Freddy". Originalita. Toto slovo vás určite napadne, ked si spomeniete na tento kulový horor. Niet čudo, že najúspešnejším hororom dekády sa stal film Nočná Mora z Elm Street, ktorým sa na scénu uviedol spálený vrah detí Freddy Krueger. Jeho otec, režisér Wes Craven, geniálne využil "objavy" svojich predchodcou. Nancy, hlavná hrdinka, nielen behá a jačí, ale má aj svoje city a problémy ako vačšina jej vrstovníkov: pochádza z rozvedenej rodiny jej matka pije, a čo je najhoršie, trpí nedostatkom spánku. Len čo si na chvílu zdriemne, už je tu Freddy.A jeho úmysly nie sú čestné... Parazitný sposob existencie Freddyho Kruegera poskytol filmárom široké manévrovacie pole: v snoch sa može stat naozaj hocičo. Ked vás počas spánku Freddy poreže, zobudíte sa s ranou na ruke. Ked vás zabije už sa neprebudíte :) Freddy je nepredvídatelný, zákerný a má zmysel pre humor, samozrejme, že ten najčiernejší. Nečudo, že sa s neho stal Mickey Mouse hororu. Film je vdaka ustavičnému striedaniu snových a reálnych scén krásne neprehladný a nás divákou sprevádza pocit neustáleho ohrozenia. TOTO JE KULT! Celá recenzia: TU ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nancy, po chodbách se neběhá! Hororový kult Wese Cravena, který se (stejně jako v budoucnu Vřískot) zapsal do dějin žánru, myslí filmových fanoušků a jednoznačně se zařadil mezi klasiku. Nepolapitelný snový přízrak Fred Krueger, v otrhaném klobouku, zeleno-červeném svetru, s ohněm znetvořenou tváří a noži místo rukou, je dnes absolutně kultovní postavou hororového průmyslu. Po hodně dlouhé době jsem Noční můru zhlédl a byl jsem spokojen. Co, spokojen? Nadšen! Líbí se mi Freddyho originální útoky na své oběti, např. když nepřirozeně natahuje ruce, honí Tinu po zdech ložnice či vystrčí svá ostří z vany. Fajn vychytávky. Už se filmu neděsím jako v deseti letech, když jsem ho sledoval v pozdních nočních hodinách na satelitu a s německým dabingem, ale skvěle se u něho bavím. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti do 12 let, pro starší diváky podívaná pro pobavení a pro zasmání. Freddy Krueger je pojem, o tom žádná, Noční můra je takřka kultovní záležitost, zejména díky výbornému R. Englundovi, originálnímu nápadu a geniální hudbě, která je snad to nejlepší na celém snímku. Hned při prvních tónech poznáte, že film spadá do 80. let :) Potěší i mladý Johnny Depp. Noční můra v Elm Street je takovou jednohubkou pro jeden večer - zkonzumovat a... :) ()

Galerie (178)

Zajímavosti (134)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 25,6 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Wes Craven napsal scénář k filmu už v roce 1981, ale žádné studio nemělo o projekt zájem. Teprve až společnost New Line Cinema se filmu chopila. (HellFire)

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama