Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Recenze (718)

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika z doby, kdy Eddie z Iron Maiden právě odpaňoval pyramidy. Freddy se stal idolem ženských srdcí a časem se objevil i na albu Debustrol. Ovšem v dnešní době jsme už asi zvyklí na jinou formu stachu, v lepším případě hledáme vodopády umělé krve či výkalů. Slavná pokojová scéna nás spíš pobaví, než aby vyděsila. Ani to však kvalitu filmu snížit nemůže! ()

Snathoras 

všechny recenze uživatele

No...čekal jsem, že se budu aspoň trošku bát...a že se nebudu tolik smát xD Ale to jsem se pletl no, ale tak co se dá dělat...ale celkově na tento film budu mít příjemné vzpomínky (ale ty nemají moc co dělat s filmem no.. xD) ()

vZeč 

všechny recenze uživatele

Ultimátní ejtýs, ta hudba mě strašně bavila (spíš škodolibě), moje první setkání s Freddym. Nevěděl jsem, že je to tak vyšinutej he he zabiják a byla to celkem sranda. Koukal jsem poctivě v noci a musím uznat, že některé výjevy fungují dodnes poměrně strašidelně i přes ty hory parodií. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Originální a dnes již legendární kultovní snímek. Kde jinde potkáte chlápka s pařáty na rukou, vánočním tričku a stylovým kloboukem? Přeci ve snu... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Fascinující. Ono to pořád funguje!! Ten film absolutně nestárne!! Propojení se světem snů, nad kterým nemáte kontrolu, ani když si i ve spánku uvědomíte, že spíte, je zpracováno naprosto bravurně. Lekačky fungují i po letech. Noční můra i několika desetiletích jede na plné obrátky a nenechá vás při sledování vydechnout. Klaním se filmařům, takto vypadá genialita. ()

MindTuber 

všechny recenze uživatele

Jedna dvě Freddy jde, tři čtyři už se blíží... další z řady hororů, který se už dneska řadí mezi klasiky. Co se Noční můře nedá upřít je originální záporák, ať už jde o jeho zevnějšek (ne opravdu nemyslím pleťovou masku z popálenin, ale klobouk, pruhovaný svetr a rukavičku), tak i způsob jakým trápí své nebohé oběti. Právě schopnost vstoupit do snů svých budoucích obětí, dává tomuto fantastovi, který upsal svoji duši ďáblu (démonům), nepřebernou paletu možností, jak si s nimi pohrát. Na tom celý film stojí a jak se ukázalo diváka takové hraní baví. Díky tomu se bohužel stal z Noční můry takový miniseriál, jehož díly přestanete počítat někde tak za třetí číslovkou. Trochu to tak Freddymu kazí image. Jednička je však výborná a mladičká Heather slaďoučká, takže kdo by s ní nerad usnul... Je zde hodně scén, které mi zůstaly v paměti na vzdor toku času. Třeba scéna ve škole, která ukazuje, proč by se nemělo během vyučování potulovat po chodbách (protože když vidíte svoji mrtvou kamarádku v krvavým pytli, jak se sama odtahuje někam za roh, tak se tam prostě musíte jít mrknout). Koupelnová scéna s rukavicí nebo postelová scéna mladičkého Johnnyho Deppa (Fatality). Takže, jedna dvě Freddy jde, tři čtyři hvězdy. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem kolik dát, proto jsem si připomenul Noční můru v HD a to díly 1, 2, 3, 4.. A podle mého je nejlepší 1, 3, 4, 2 Jednička si drží svoje kouzlo a i původní myšlenku ze které se jistě dalo vymáčknout mnohem víc, ale i ták je to pro mě srdeční záležitost z dětství. I když v dnešní době už asi nikoho nevyděsí, tak Freddy je jednoznačně jedna z hlavních ikon hororového žánru. Dávám 75% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Klasický horor. Skvelý záporák, výborná atmosféra a pomerne slušné vraždy. Wes Craven bol proste majster v tomto obore. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Kultovní zrození ikonické hororové postavy, avšak tak hororový to zas není, spíš děsivý jsou ty (ne)herecký výkony, špatný ozvučení, či laciná skřípavá hudba, která sice má děsivý podtón, ale vzhledem ke zbytku filmu dělá spíš jen medvědí službu. Jelikož jsem na tom nevyrůstal, jenom jsem vždycky znal postavu Freddyho, tak nemůžu z pohledu dnešní doby říct, že by šlo o nějak promakaný či progresivní horor. Námět se ale ovšem cení. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Dneska už se u toho člověk moc nebojí, horor jako takový se hodně vyvinul a v dnešní době je to úplně někde jinde, než před 30 lety. To ale není podstatou tohoto komentáře. Jednoduše na tu dobu to musel být opravdu hit, ptž i po 36 letech to bylo koukatelné a když to máte v pořádný kvalitě, tak i dnes to slušně zabaví. Můra mě bavila na 80 léta musím ocenit fakt dobrý efekty, tohle a Scream se Cravenovi fakt povedlo. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Doby, kdy mě děsil pouze Freddyho ďábelský smích, jsou už sice nenávratně pryč, ale i po tolika letech si dovedu "noční můru" docela užít. Nikdy jsem moc nepochopil, proč se tajuplná hudební složka v "kontaktních" scénách s Freddym změnila ve směsici zběsilých tónů ještě víc umocňující danou komickou situaci tzv. souboje s obětí. Černý humor k této sérii neodmyslitelně patří, ale ty potyčky byly opravdu občas jak z grotesky, což netvrdím, že je přímo špatně, ale trochu se tím vytrácí ona napínavá atmosféra, kdy Freddy pomalu pronásleduje svou oběť v kotelně, chichotá se a pronese i nějaké to "moudro". Kdyby takový byl celý film, pak by to možná bylo na horor roku, když se oprostím od přehrávajících mladých hereček. Takhle je to pořád slušná odreagovačka s nostalgickými vzpomínkami. ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

U nás v roce 83 vznikaly legendy typu " Když rozvod, tak rozvod", nebo větší legendy "Mladé víno ". Tak jak by tohle nemohla být naprostá pecka pro mladistvého ve dvacátém století .. Dneska už to není tak Super jako když mi bylo 10, ale je to musím uznat i na dnešní poměry poměrně dobré - ale zklamání pro mne je zjištění, že Freddy je pedofil,to mi bylo 22 let zatajeno ()

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama