Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleské obchůdky už mají delší čas zajímavé téma na přetřes. Právě tento druh nevelkých prodejen se totiž v poslední době stal hned několikrát terčem útoku neznámého maniaka, který rád zabíjí před očima uzavřených kamerových bezpečnostních systémů. A jelikož na něj byla právě vypsána odměna 500.000 dolarů, nejeden z návštěvníků by si na brutálního vraha rád počíhal. Ostatně podobné plány zrovna rozpřádají i přátelé, kteří si ve skladu jednoho takového obchodu dnes hodlají zamastit poker. A čím více proteče alkoholu, tím jejich strategie dostává jasnější kontury. Jenže pak se začne zabíjet. Bez milosti, krutě, brutálně a sadisticky. A z uzavřeného prostoru, odkud se nedovoláte pomoci, nevede žádná cesta ven. Je lepší přestat mluvit, protože je jisté, že někdo naslouchá. V americkém hororu narazíte na Steva Guttenberga, bývalou hvězdu série Policejních akademií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V Los Angeles vyčíňa psychopatický sériový vrah. Polícia je bezradná. Bola vypísaná pol miliónová odmena za jeho dolapenie. Jedného večera sa vkradne tento nebezpečný maniak do neveľkého obchodu s alkoholom, kde po záverečnej ostalo niekoľko zamestnancov, aby si zahrali poker. Neškodná partička kariet sa zmení na krvavý masaker. Chvíľami som mal pocit ako keby som sledoval hodne nepodarený remake slasher horroru "Narušiteľ" (Intruder). * ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Solidní útlumovka, daleko účinnější než zatracovaná lobotomie. Možná by to vyřešilo i neúnosnou situaci přeplněných věznic. Pouštět denně Cornered! muklům, tak dozajista zmagořej a ke spásné sebevraždě je už jen krůček. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších hororů, kdy hlavně první polovinu jsem měl problémy u filmu vůbec vydržet. Děj je absolutně předvídatelný, kdo je vrah mně přišlo hodně brzy taky celkem jasné, takže celkově o prsa dvě hvězdy. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Normální děj bez náročného příběhu.. Prostě takový oddechový hororový snímek, který nějak zvlášť neurazí a nepřekvapí.. V této době stojí horory za pěknou bačkoru a toto je jen čistý střed.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A mně se tenhle horor s komediálním podtonem docela zamlouval. V Los Angeles řádí masový vrah a za jeho dopadení město vypsalo tučnou odměnu. Vrah se soustředí na jeden zapadlý mini mart ve kterém je více švábů než zákazníků a po pracovní době se ve skladu scházejí jeho zaměstnanci k oblíbené partičce pokeru. Ke stolu zasednou černá tlustoprdka, štětka, narkoman, žrout koblih a majitel obchodu, kteří ještě předtím detailně vylíčí, jakým způsobem by zabijáka sprovodili ze světa, kdyby se jim náhodou připletl do cesty. A přesně takovým způsobem jeden po druhém zemřou. Když se na začátku filmu v roli závozníka objeví vyhaslá hvězda filmů z 80 let Steve Guttenberg, tak je každému jasné, že tady nebyl obsazen jen tak. Ano, uhodli jste Guttenberg je oním masovým vrahem a to nic nevyzrazuji dopředu, je to totiž do očí bijící. Ve vyhrocené situaci, kdy dojde k zamčení všech uvnitř obchodu, jsem očekával maximální využití nehostinných a temných prostor a zákoutí skladu a to se filmu podařilo perfektně. Co se mu už tolik nedařilo bylo odbourání podle mě zbytečných komických momentů nebo selhání logiky v chování postav. V jedné scéně štětka se žroutem koblih shodí na zabijáka ze schodů plechovou skřínku a následně se oba ustrašeně před ním schovají, i když nastalá situace šla vyřešit úplně jinak. V jiné scéně je zase celkem zbytečně věnován větší prostor abstinenčním příznakům narkomana vidícího "švábí" halucinace. Oproti tomu jsou však tady dobře zvládnuté zabijákovi vraždy a film postupně gradoval do příjemně napínavého finále. Guttenberg se předvedl pro něj v atypické roli a za Elizabeth Nicole hráli její vnady. Nenudil jsem se. 80% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ak niekoho baví čumieť na vypatlanú partičku prazvláštnych existencií z nejakj švábmi zamorenej večierky, ako si odbiehajú od hrania pokru po jednom do skladu, kde sa im prihodia všelijaké "nehody", tak prosím. Ja na toto však žalúdok nemám. Steve Guttenberg a takisto postava obtlstnutej pracovníčky erotickej linky boli už snáď od scenáristu len zlým žartom. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi už stárnu, nebo jsem byl rád že jsem po dlouhý době viděl Guttenberga, nebo nevím čím to bylo, ale film se mi celkem líbil, teda ne že by to byla nějaká pecka, ale vidím to na průměr. Atmosféra obchodu se mi zdála celkově dobrá, jen ty blbí kecy byly strašný, navíc konec celkově potěšující. Prostě jednoduchá jednohubka s blbím příběhem a zábavností. Jen škoda těch vražd, které nejsou vidět. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Utahaná a dlouhá noc plná švábů. Parta nesympatických lidí, z nichž tu smrt od začátku přeju všem (dočkal jsem se - palce hore!), Mahoney bez fantazie, ale se smyslem pro humor, a hezoučká Elizabethka, jejíž sledování jako jediné mě dovedlo udržet ve stavu bdělosti. Režisér dobře věděl, proč si svou hvězdičku oblékl právě tak, jak to udělal. A tak se hodinu a půl díváme, než je konec, abychom si uvědomili, že se kromě jediné zajímavé myšlenky - vrah zabíjí lidi tak, jak prohlásili, že by zabili jeho - vlastně nic nedělo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Daniel Maze se pokusil svou prvotinou nastartovat svůj přínos hororovému žánru, ale tento slasher se mu moc nepovedl. Nevím, jestli bylo dobrým krokem angažovat vyhasínající hvězdu osmdesátých let Stevea Guttenberga, který sice v ulítlých komediích kdysi zářil, ale za poslední roky to s ním šlo jen z kopce. Ani on však nebyl největší slabinou, která tu byla k vidění. Nedostatků tu bylo mnohem více, vlastně ani nevím kde začít. Přitom ze začátku to vůbec nevypadalo špatně. Pokud tedy překousnete opravdu pestré charakteristiky ostatních postav. Sešla se nám tu vážně ujetá partička potencionálních obětí. No a na nich se asi nejvíce vyřádil scénárista, který se nás snažil zasypat celou řadou rádoby humorných hlášek a situací. Jenomže ne všechny byly vydařené a spíše to v mnohých případech zavánělo laciností a co hůře i trapností. Právě tento fakt mnozí diváci nepřežvýkali, stejně jako pokus smíchat komedii s hororem. Přišlo mi totiž, že se tvůrci spíše soustředili na komické prvky, nežli ty hororové a podle toho i celý film dopadl. Přitom nápad o „předpovězení vlastní smrti“ nebyl špatný a už vůbec ne okoukaný. Jenže to by bylo ještě zapotřebí vytvořit pořádnou atmosféru a s každou přibývající vraždou i slušnou porci napětí a kreativity. Leč to se bohužel nestalo. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů který mě bavil mnohem více zpočátku, než se to všechno rozjelo a začalo jít do tuhého. Když začal úřadovat vrah, jehož totožnost jsem odhadl hned v začátku a to vinou samotných tvůrců, trošku to upadlo. Zajímavý a zábavný byl však fakt, kdy si oběti svůj osud v podstatě předpověděly samy. To je ale jediný zášleh něčeho zajímavého. Jinak potěší po mnoha letech vidět zase Guttenberga. 2,5* ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Další pro mě nevyužitá sračka a ještě jich hodně poznám je škoda že film v sobě nemá aspoň špetku pro hvězdu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Řekni jí, že jestli má zase hlavu v tom mrazáku, tak jí zabiju !! ;) Velmi zábavný, byť i poněkud hloupoučký, a lehce netypický slasher režiséra Daniela Mazea pro diváka kdesi na smetišti filmových dějin vyhrabal již poněkud pozapomenutého Steva Guttenberga, jednoho z nejznámějších komediálních herců 80.let, který však tentokrát přichází s naprosto nečekanou rolí maskovaného sériového zabijáka, na něhož je vypsaná vysoká odměna !! Velmi mě zaujala zápletka, respektive způsob provedení jednotlivých vražd, ty si totiž vlastně oběti, které se později sejdou na noční partičku pokeru, nevědomky samy předem zvolily, když tlachaly, jak by hledaného maniaka sprovodily ze světa, aniž by tušily, že ten je mezi nimi, a tím ho tak inspirovaly !! Každá z pozdějších obětí trpí nějakou závislostí od cigaret přes drogy až k cukru, všechny postavy snad až na Jess v podání sexy Elizabeth Nicole vyznívají silně nesympaticky, a tak jednoho to postupné vyvražďování s neobvyklou vynalézavostí poměrně hodně baví.. Nedá se říct, že by se Mazemu dařilo budovat napětí, protože Cornered! vyznívá opravdu velmi směšně, ačkoliv se rozhodně nebere vážně ani v nejmenším, bohužel se dá mluvit i o jeho značné předvídatelnosti, což nemůže změnit ani ten rádoby dramatický závěr se zvratem působícím jako výstřel do tmy, skutečný vrah se totiž snaží diváka zmást, čímž však spíš jen vyvolává škodolibý posměch !! Nicméně i díky výbornému Stevu Guttenbergovi, který mě rozhodně nezklamal, a rozkošné Elizabeth Nicole, vtipným a ostrým dialogům a v neposlední řadě i podařenému soundtracku Konstantinose Zacharopoulose mě tahle bizarní a především nenáročná záležitost opravdu hodně bavila a zcela bez diskuze jí neupřete v rámci žánru nevídanou originalitu !! ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Ve filmu hraje Steve Guttenberg, už jsem ho dlouho neviděl v dobrém filmu. Tento film je stupidní a sprostý, režisér Daniel Maze musel být hodně v úzkých, že to vůbec natočil. Majitel obchodu a jeho zaměstnanci hrají večer po práci karty, jsou zamčení v obchdě, nemaj telefon ( nechtějte vědet, jak se do té situace dostanou ) a ještě ke všemu je začne vyvražďovat šílenec, na kterého je vypsána velká odměna ( 500 000 dolarů ). Nesmyslné uzavřené prostředí, šíleně nudný dialog, hroznej děj...to si raději zahrát karty, než vidět ještě někdy tento snímek. CITÁT - Pro vykouření zmáčkněte jedničku, pro vyhonění zmáčněte dvojku, zezadu trojku, na missionáře čtyřku... Hrají : MONA - Ellia English, STEVE - Eduardo Antonio Garcia, DONNY KOBLIHA - Peter Story, JESS ( Moc pěkná ) - Elizabeth Nicole, JIMMY - James Duval, MORTY - Steve Guttenberg. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kreativita hororových tvorcov, je (ne)konečná.Tento slasher síce neponúka žiadny update a ani kontroverzné vyznenie, ale je zábavný, či už po stránke charakterov ( myslím si, že je tu presne tá zmeska magorov, ktorú vídame najradšej ), po stránke hlášok, alebo aj po - a to je paradoxne stránka najslabšia - tej hororovej, viď splatter slasherovskej. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Hm, pro mě spíš ta komedie než horor. Postavy se snaží hláškovat, místo aby vytvářely atmosféru. Žádná z nich není zajímavá a jejich postupné umírání jak nebaví, tak netrápí. Samotný provedení vražd je pak nezajimavý a neoriginální. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„V úzkých“ je snímek, který nemá co nabídnout, a to ani jako horor/slasher, ani jako komedie. Není vtipný, což je jeho velký problém. I když by zde byly nějaké scény, které se skoro snaží o to donutit diváka k úsměvu, ve skutečnosti se to ani jednou nepovede. „V úzkých“ se jen poklidně zařadí po bok dalších vyvražďovaček, které směle zapadnou do zapomnění, což je nakonec jen dobře. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být fakt super, potenciál to mělo. Herci jsou fajn, režisér umí natočit i levný film tak, aby vypadal dráž a Steve Guttenberg je borec. Jenže to by muselo tomu pánovi, co to napsal dojít, že píše horor, nikoliv komedii o zábavných postavičkách z místního koloniálu. Akce se začíná rozjížděz až v 50. minutě a film jich má jen 80. Do té doby jen řeči, řeči, řeči. A pokud někdo četl "The Law of Economy of Characters" od Rogera Eberta, dojde mu kdo to dělá, naprosto okamžitě. Ale ne, co to kecám. Na to, aby někomu došlo kdo je vrah, nic od Eberta číst nemusí. Pozná to i malé dítě. Kdo se těšil na podobnou zábavu jakou je Narušitel od Scotta Spiegela, ten si může nechat zajít chuť... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Co to bylo?Už scéna se švábama a tim zfetovanym indiánem byla trapná až hrůza.Pět minut tam vřískal jak hovado,aby ho pak zabil.Mohl dřív a tak nás toho ušetřit.Horror?To nevim ,bál jsem se jen o ten krám,aby to tam moc nerozmlátili.Zabíjení ?Kamera uhybala do tmy,ať toho co nejmíň vidíme. Herci?Jeden horší jak druhej.Rozpočet?Tipnul bych tak pětset dolarů,víc ne.Verdikt?10% a to je asi až moc! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy odehrávající se v komorní atmosféře jsou poměrně dobré, k tomu prostředí jakési samoobsluhy. Kdy po zavíračce si jde osazenctvo zahrát poker. Jenže se nevyplácí snít o odměně za dopadení vraha a nahlas říkat co by mu kdo provedl, neboť ne nadarmo se říká jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Skvadra místní komunity je přinejmenším dost různorodá, feták, šlapka, tlustá černoška co se žíví sexem po telefonu a jiný lidi. Co asi následuje je víc než jasné, jeden po druhém jsou masakrováni, kdo z toho nakonec vyleze je docela překvapivé. Solidní podívaná občas černý humor. Ps-tam asi hygiena hodně dlouho nebyla, zamořený švábama. ()

Reklama

Reklama