Reklama

Reklama

Vítejte na střední škole Ettinger Academy, kde se z neukázněných dětí stávají dokonalí studenti... možná až příliš. Jsou to spíš... zombíci! Virginia Madsenová se představí v roli nové studentky, která odhalí děsivé tajemství školy. Mladá žena Andrea (Virginia Madsenová) se přihlásí na prestižní soukromou internátní školu. Když se seznámí s okolním prostředím, všimne si, že jsou její noví spolužáci mnohem poslušnější a ukázněnější, než je zdrávo. Ztrácejí svou individualitu a všechny činnosti vykonávají zcela bezduchým, automatickým způsobem. Andreino podezření narůstá a dívka nakonec odhalí ďábelské a systematické spiknutí fakulty, která přetváří tyto privilegované budoucí vůdce v otupělé, přizpůsobivé zombíky. (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Slovo zombie v názve filmu je trochu zavádzajúce, rovnako ako aj jeho primárne žánrové zaradenie. Vôbec sa totiž nejedná o zombie horor, skôr o akúsi teenagerskú komédiu z prostredia americkej vysokej školy, v ktorej zákutiach sa dejú čudesné experimenty s ľudským mozgom. Klasických zombíkov sa tu divák nedočká, namiesto toho väčšinu času sleduje mladú Virginiu Madsen, riešiacu pre americkú študentku typické pubertálne problémy a snažiacu sa aklimatizovať na prestížnej fakulte. Oživenie prináša až finálnych cca 20 minút a nebyť tohto záveru, tak by táto osemdesiatková snímka dokopy nestála za nič... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film má neskutečně nevhodný název, mělo se to jmenovat spíše Stepfordští studenti. A v okamžiku, kdy vám to dojde, film ztratí veškeré možné kouzlo, které snad ve vás mohl vyvolat. Dokoukat se to dá snad jen díky Virginii Madsen (patrně její nejmladší role, co jsem zatím viděl) a řádně jiskřivé Sherilyn Fenn. ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Mal som chuť na nejakú hororovú komédiu, tak som si pustil tento film, že zombieci súc celkom vtipný... Bohužiaľ komédia to bola len okrajovo, nebolo to ani o zombiekoch a nebol to dokonca ani horor, to ma poser. Ale pozerať sa na to dalo... 50%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem býval dosti průměrným studentem a ani naši nebyli zrovna moc bohatí, takže jsem byl „snobské“ společnosti ušetřen. Nicméně název tohoto filmu je opravdu dost zavádějící, protože se zombie subžánrem toho společného moc nemá. Divných filmů z prostředí škol bylo natočeno už bezpočet, stejně jako o společnostech (spolcích) lidí, kteří dokázali ovládnout nejen bandu studentů, ale i celé město. Tudíž mi tento námět rozhodně nebyl cizí, jen jsem netušil, že si budu muset počkat skoro tři čtvrtě filmu, než se začne dít konečně něco zajímavého. Ono jako se na mladou Virginii Madsen pěkně dívalo – byla vážně docela atraktivní a stejně tak i dospívající Sherilyn Fenn, ale já bych přeci jenom ocenil více hororové podívané. Těch pár únosů a následná operace mozku, totiž zrovna moc záživné podívané nenabídli. Nebudu-li brát v potaz několik teen hlášek a sexuálních narážek. Naštěstí se to v druhé polovině alespoň částečně zlepšilo a já se vydržel dívat až do samotného konce. Ti staří dědci bažící po „elixíru života“ a rozpadající se ve sklepení byli zřejmě zlatým hřebem večera. Masky sice nebyly žádná velká sláva, ale podařilo vytvořit alespoň snesitelnou atmosféru – čemuž pomohl i zběsilý úprk z policejní stanice. Za což dávám tomuto filmu plusové body. Tím však většina pozitivních prvků byla vyčerpána až do samotného dna. 40% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Námet - spraviť z ľudí poslušných a chovajúcich sa presne podľa niekoho predstáv - bude asi vždy aktuálny a lákavý pre filmárov. No po Stpefordských paničkách už to predsa nie je také originálne. Ale príbeh je v poriadku, horšie je to so spracovaním. Prvá polovica je dosť nudná, sledujeme bežný internátny život študentky. No ani v tej druhej, napínavejšej, to napätie nefunguje tak ako by malo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama