Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (387)

Jordan 

všechny recenze uživatele

mať v pätnástich trojku s fairuzou balk a annou paquin, písať o rockovej kapele do rolling stones a jazdiť s ňou po turné a festivaloch, kde hrajú dylan s bowiem a po večeroch si telefonovať s legendou hudobnej kritiky - to by bolo niečo pre mňa... ja som síce raz napísal recenziu na koncert miroslava žbirku do školského časopisu. no on nemá také pôvabné sexuchtivé groupies a môj život sa tým nijak zásadne nezmenil - asi že nežijem v USA, krajine, kde americký sen čaká na každého na každom rohu, stačí mať len šialenú matku a sestru s kopou LP-čiek pod posteľou... inak ma to až na scény, kde som sa mohol kochať vyberaným mäskom, pomerne nudilo, hoci ako coming-of-age film to je celkom originálne poňaté ()

penylane 

všechny recenze uživatele

Scénárista musel přesně vědět, jak to v hudební branži chodí. Když jsem tento film viděla poprvé, přála jsem si to všechno zažít. Sen se mi splnil. V dnešní době to není až tak drsné jako v USA v 70.letech, ale najde se tu spousta věcí, které fungují stejně dodnes. A jet s kapelou na turné znamená prožít vše, co v tomhle filmu vidíte... Pro mě je toto nejlepší film na světě. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Když se ke mně dostal tenhle film, řekl jsem si, nu což, kouknu jaká hudba válela v 70. letech 20.stol. A ikdyž jsem ročník 91 a dávám přednost novější hudbě, tahle "stará dobrá" mě potěšila. Ale nebyl to jen film o hudbě a humbuku kolem ní, bylo tu i plno kousavého a ironického humoru (hlavně rozhovory Wiliama a jeho sestry s matkou). Pohodový film, u kterého se pobavíte a někteří zavzpomínají. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hudební životopisy nejsou úplně moje krevní skupina, ovšem Cameron Crowe tenkrát zkrátka uměl. Z dnešního pohledu je důležité, že film vůbec nestárne (resp sedmdesátky byly postaru vystihnuté už na tom počátku tisíciletí), Kate Hudson je pořád neskutečná v tom nejlepším slova smyslu a je škoda, že film tak trošku zapadl a já sám jsem se o něm dozvěděl a dostal se k němu o mnoho let později. PS : Jimmy Fallon má strašně hustou image...8/10 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre pozerateľný hudobný film s realisticky zobrazenou dobovou atmosférou a pohľadom na rockovú scénu z nekrytej strany. Slabinou filmu je podľa mňa Patrick Fogit, ktorý mi vzdialene pripomínal Píďu z Brynychovho nepodarku Romance za korunu. Na druhej strane je Kate Hudson veľmi príjemným prekvapením. Aj keď film nie je možné prijať bezvýhradne, určite patrí vo svojom žánri k tým vydareným. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (44)

  • Cameron Crowe rozeslal scénář několika studiím, aby zjistil, zda o něj někdo projeví zájem. Steven Spielberg, zakladatel společnosti DreamWorks, si Croweův 172stránkový scénář přečetl přes víkend a v pondělí Croweovi zavolal se slovy: "Natoč každé slovo". (Hal_Moore)

Reklama

Reklama