Reklama

Reklama

Dospívající dívka s přehnaným zájmem o chirurgii bojuje s postem vyvržence společnosti a přitom spřádá plány, jak přijít o panenství a zachránit svou sestru od pustošících účinků cystické fibrózy. Když je vám sedmnáct, život stojí za starou belu. Dospívající Pauline (AnnaLynne McCord) je prostě jiná. Ocitá se pod tlakem, protože se snaží zapadnout na střední školu, naplnit očekávání rodičů a k tomu všemu hoří touhou přijít o panenství. Jenže kvůli jejímu grotesknímu zájmu o temnější stránky života ji všichni kolem považují za vyvržence společnosti. A protože ji láká lidské tělo, uzavírá se do vlastní fantazie a doufá, že z ní jednou bude skvělý chirurg... tedy pokud do té doby nezešílí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co jsem od Excision čekala. A ještě obtížněji se definuje, co jsem dostala. Zatímco zpočátku film sází na nadsázku a psychicky narušenou hrdinku, v závěru už zbývá jen psychicky narušená hrdinka. I když oni tam jsou narušení úplně všichni...To filmu láme vaz, protože Pauline (a zbytek magorů) to zkrátka celé neutáhne. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sympaticky pridrzlý film jemne sa navážajúci do inštitúcií vzornej rodiny, školy či katolíckych vychovávateľov. Ironizuje a prevracia naruby úprimne žitú vieru. Krvavé červeno biele sny v akejsi imaginárnej psycho márnici trefne dotvárajú príhody a aktuálne prežívanie študentky strednej školy - necítiacej sa príliš fit v koži navliekanej jej matkou, učiteľmi, spolužiakmi i farárom. Žiaľ, záver v znamení kultúry smrti v prospech zdravej rodiny zase len skĺzol k banálnemu (a akože veľmi ironickému a vtipnému) klišé, že v mene rodiny je možné vykonať akýkoľvek čin. Týmto sa film odklonil od predchádzajúcej undergroundovej poetiky a celkove trefného glosovania situácie pubertiakov. Moje hodnotenie tak šlo zákonite o hviezdičku nadol. Poznámka: V úlohe kňaza-psychiatra sa predviedol režisér "zlého vkusu" John Waters. Jeho prehrávajúca postava služobníka cirkvi reaguje na priame obvinenia študentky - pacientky zmesou tragikomických poškľabkov. Akoby vypadol kdesi z jeho starších filmov (v "Hairspray" z roku 1980 sa tiež objavil v úlohe psychiatra - agresívneho vymetača rasovej tolerancie). Všedohliadajúcu matku, ktorej sa napriek snahe mať všetko pod kontrolou, opraty kontroly postupne vykĺzavajú z rúk, si zase strihla Tracy Lordsová (účinkujúca vo Watersových filmoch Šesť vrážd stačí, mamička!, či Cry-Baby). Zlostne nervný učiteľ matematiky Malcolm McDowell zase zapôsobil ako pripomienka svojej niekdajšej hereckej slávy (Mechanický pomaranč, Caligula, Stíhači na štart!, Zúrivý mesiac, Postavy v krajine, Keby...). ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[SF 2012, Sydney] "Teeth meets Welcome to the Dollhouse." Tak by asi znel neoficiálný názov pre nový žánrový flick od talentovaného sympaťáka Richarda Batesa Jr., ktorý sa nechal inšpirovať aj osobitými filmármi a natočil jeden nesmierne vtipný, rafinovaný, doslova až grafický hororový pop art. Tam je (okrem Lichteinsteina a Solondza) Cronenbergova "Mucha", podobnosti sa neubráni Argentova "Suspiria" a nemusíme sa ani extra namáhať aby sme zbadali nepotlačiteľnú familiárnosť s McKeeho "May." Perličky tu vyzrádzať určite nebudem, uskromním sa na konštatovanie, že obsadenie je kráľovská žranica pri ktorej si prídu na svoje hlavne tí, čo radi pokrivené charaktery, ikonické legendy, úchylných pošukov a nové objavy. Tu mi ale nedá nespomenúť, že tým objavom je prevažne seriálová buchtička AnnaLynne McCord, ktorá rolu okolím zavrhnutého a záľubami nezaraditeľného tínedžera stvárnila s najväčšou bravúrou. Jej zvrátené snívanie na pozadí spoločenského boja za toleranciu je suprovou predprípravou na onen maniakálny verdikt, ktorý predstavuje tu pravú chilli ozdôbkou na tomto obdivuhodne zrealizovanom psycho-suburban genre cvičení. "Excision" je pýchou nízkonákladovej produkcie, darčekom pre fandov pokleslého/kreatívneho umenia a ráznym impulzom pre začínajúcich autorov...pretože tadiaľto milí zlatí cesta istotne vedie. ()

MA.KI odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak jsem se chtěl podívat na něco řekněme ostřejšího, ale přesto ne úplně blbého. Avšak i přes výběr z alternativních festivalových vod musím konstatovat, že se v případě Excision jednalo o nebetyčnou sračku, přičemž většinu stopáže vycpávalo množství nezajímavé, rádoby efektní vaty. Ač se snaží být sofistikovanějším než obdobné výrony tvůrčí geniality, zůstane jen pouhou zábavou především pro americké teenagery s popcornem v ruce. Být však v kůži autorů, dbal bych raději na větší pospolitost jednotlivých motivů a hloubku obsahu než na počet a dokonalost provedení uhrů na obličeji psychicky narušené ošklivky v hlavní roli. ~ Protagonistčiny snové vize byly jen lacinou zástěrkou k vyobrazování oněch perverzních / nekrofilních scén v litrech krve a ten vynikající závěr, byť též řádně krvavý a kontroverzní, už bohužel nic nezachrání. Vydat se jinou cestou, nemusel by výsledek být zas až tak špatný. Z námětu šlo vytřískat mnohem víc. Včetně humoru. ()

Havaj8 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že sem ještě nikdy v životě asi neviděl takovouhle zvrácenost. Krev mi naprosto nevadí, ale tohle byl po celou dobu přímo nechutný a přitom úplně o ničem. Ono by možná stačila jenom ta narušená holka, ale nechápu kdo tohle může mít rád. Měl sem problémy to vůbec dokoukat, už nikdy nechci nic takovýho vidět. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama