Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nine Lives je vlastně jen o ženách, tedy o jejich životní síle (od těhotenství, po porod, potrat a samozřejmě sexu) v podání krásných hereček.

Spisovatel a režisér Rodrigo Garcia vytvořil devět postav, každá z nich je tu představena v jednotlivých kapitolách. Zhruba za deset minut jejich působení na plátně jela každá herečka, a v některých scénách i muži ve vedlejších rolí, z nuly k deseti a tak se z jejich tvářích může zdát, že improvizují. Opak je pravdou.

každá žena zde čelí emocionální krizi zahrnující vztah k milovanému člověku, ať už je to rodič, dítě, milenec, partner, sestra. Někdy příběhy začnou pěkně z ostra a pak se změní v očistec, jiné jsou v dění každodenního stresu a v naprosté rovnováze. Každý se pokouší udržet kontrolu nad vlastními situacemi a emocemi. Asi polovina osob se krátce objeví i v jiném příběhu, většinou jim však přidá ironický význam k situaci nebo dialogu. a refrén: "Nemůžu na tebe přestat myslet" jdu ruku v ruce s různými významy o lásce, vině nebo posedlosti, ačkoliv tento film je více o vztazích mezi lidmi.

Některé scénky:
-----------------

Robin Wright Penn a Jason Isaacs (s velmi chvályhodným americkým přízvukem, ačkoliv již hrál podobnou postavu ve West Wing), kteří se potkají při nákupu v obchodě s potravinami coby bývalí milenci. Nakupování v dlouhých uličkách obchodu v sousedství nemusí mít nikdy stejná očekávání. Garciova klouzavá kamera postupně odhaluje více informací o dvou rolích.

Podivuhodné jsou výkony všech herců známých i neznámých. (Vig)

(více)

Recenze (8)

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Poslední příběh mě vážně vzal.. Kdybych měla hodnotit jen ten, bylo by to jasných pět *. Ostatní příběhy taky fajn, některé lepší, některé horší. Ale ten poslední měl největší hloubku. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Jednoduchým pospojením vznikl komorní film Nine Lives vyprávějící 9 intimních příběhů žen a lidí v jejich životech. Některé postavy se vyskytují víckrát a dodávají tak větší náhled na vlastní příběh. Známí i neznámí herci hrají nečekaně dobře a velice přirozeně se všemi chybami, které denně v životě pozorujeme. Mnohdy nevíme, co předcházelo a taky se nedozvíme, jak to bude pokračovat. Chvilkami může film Nine lives působit nudně, avšak právě příjemná všednost mě osobně oslovila nejvíce. Zajímavé segmenty R.W. Penn & J. Isaacse a A. Brenneman & W. Fichtnera. Nadprůměr určitě. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Ťažko to zaradiť a hodnotiť. 9 príbehov, kde v hlavnej úlohe hrajú ženy. Skoro nikdy nevieme, čo príbehu predchádzalo, ako bude pokračovať - je tu teda veľký priestor pre interpretácie. Ja to vidím ako experiment, na ktorý je treba mať náladu. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) ...intimní příběhy...intimní herectví...intimní...jako kdyby si přátelé sedli ke sklence a vyprávěli si bez lží o nejskrytějších pocitech...ne odkud přišli, ale jak se cítí tam, co právě žijí...teď a tady. Fascinující... - děkuji. A: "Všichni jsme propojeni..." - a vůbec! Zaleží na tom čím? Žasnu nad nápadem a nad spracováním...často se to nestává a to miluji - takže ještě jednou za to dík! =´) ()

nettopyrek 

všechny recenze uživatele

Výborný, ale bohužel (i podle počtu hodnotících) téměř neznámý film. Velmi zajímavá kamera. Každý z devíti příběhů je natočen zcela bez střihu, což samozřejmě vyžadovalo především kvalitní herecké obsazení a to je také asi jeden z největších kladů tohoto snímku. Všechny hlavní představitelky hrají opravdu skvěle a i jednotlivé (občas se prolínající) příběhy, jsou dobře napsané. Nadprůměrné dílko, který by si zde rozhodně zasloužilo vyšší hodnocení.... ()

bmolko 

všechny recenze uživatele

Rodrigo Garcia (Odpočívej v pokoji, In Treatment) vtiskl svůj charakteristický rukopis i do tohoto neznámého,ale kritiky kladně hodnoceného filmu. 9 příběhů o životních zklamání a beznaději, které nejsou dějově nijak propojené, často chybí nástin pozadí konkrétní situace. Ale komornost, minimalistické, emotivní herectví a citlivá režie dávají filmu velmi silný náboj. Povídky jako Diane, Holly nebo Sonia vás nechají přemýšlet. ()

Reklama

Reklama