Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nine Lives je vlastně jen o ženách, tedy o jejich životní síle (od těhotenství, po porod, potrat a samozřejmě sexu) v podání krásných hereček.

Spisovatel a režisér Rodrigo Garcia vytvořil devět postav, každá z nich je tu představena v jednotlivých kapitolách. Zhruba za deset minut jejich působení na plátně jela každá herečka, a v některých scénách i muži ve vedlejších rolí, z nuly k deseti a tak se z jejich tvářích může zdát, že improvizují. Opak je pravdou.

každá žena zde čelí emocionální krizi zahrnující vztah k milovanému člověku, ať už je to rodič, dítě, milenec, partner, sestra. Někdy příběhy začnou pěkně z ostra a pak se změní v očistec, jiné jsou v dění každodenního stresu a v naprosté rovnováze. Každý se pokouší udržet kontrolu nad vlastními situacemi a emocemi. Asi polovina osob se krátce objeví i v jiném příběhu, většinou jim však přidá ironický význam k situaci nebo dialogu. a refrén: "Nemůžu na tebe přestat myslet" jdu ruku v ruce s různými významy o lásce, vině nebo posedlosti, ačkoliv tento film je více o vztazích mezi lidmi.

Některé scénky:
-----------------

Robin Wright Penn a Jason Isaacs (s velmi chvályhodným americkým přízvukem, ačkoliv již hrál podobnou postavu ve West Wing), kteří se potkají při nákupu v obchodě s potravinami coby bývalí milenci. Nakupování v dlouhých uličkách obchodu v sousedství nemusí mít nikdy stejná očekávání. Garciova klouzavá kamera postupně odhaluje více informací o dvou rolích.

Podivuhodné jsou výkony všech herců známých i neznámých. (Vig)

(více)

Recenze (8)

bmolko 

všechny recenze uživatele

Rodrigo Garcia (Odpočívej v pokoji, In Treatment) vtiskl svůj charakteristický rukopis i do tohoto neznámého,ale kritiky kladně hodnoceného filmu. 9 příběhů o životních zklamání a beznaději, které nejsou dějově nijak propojené, často chybí nástin pozadí konkrétní situace. Ale komornost, minimalistické, emotivní herectví a citlivá režie dávají filmu velmi silný náboj. Povídky jako Diane, Holly nebo Sonia vás nechají přemýšlet. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Poslední příběh mě vážně vzal.. Kdybych měla hodnotit jen ten, bylo by to jasných pět *. Ostatní příběhy taky fajn, některé lepší, některé horší. Ale ten poslední měl největší hloubku. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Jednoduchým pospojením vznikl komorní film Nine Lives vyprávějící 9 intimních příběhů žen a lidí v jejich životech. Některé postavy se vyskytují víckrát a dodávají tak větší náhled na vlastní příběh. Známí i neznámí herci hrají nečekaně dobře a velice přirozeně se všemi chybami, které denně v životě pozorujeme. Mnohdy nevíme, co předcházelo a taky se nedozvíme, jak to bude pokračovat. Chvilkami může film Nine lives působit nudně, avšak právě příjemná všednost mě osobně oslovila nejvíce. Zajímavé segmenty R.W. Penn & J. Isaacse a A. Brenneman & W. Fichtnera. Nadprůměr určitě. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Ťažko to zaradiť a hodnotiť. 9 príbehov, kde v hlavnej úlohe hrajú ženy. Skoro nikdy nevieme, čo príbehu predchádzalo, ako bude pokračovať - je tu teda veľký priestor pre interpretácie. Ja to vidím ako experiment, na ktorý je treba mať náladu. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) ...intimní příběhy...intimní herectví...intimní...jako kdyby si přátelé sedli ke sklence a vyprávěli si bez lží o nejskrytějších pocitech...ne odkud přišli, ale jak se cítí tam, co právě žijí...teď a tady. Fascinující... - děkuji. A: "Všichni jsme propojeni..." - a vůbec! Zaleží na tom čím? Žasnu nad nápadem a nad spracováním...často se to nestává a to miluji - takže ještě jednou za to dík! =´) ()

nettopyrek 

všechny recenze uživatele

Výborný, ale bohužel (i podle počtu hodnotících) téměř neznámý film. Velmi zajímavá kamera. Každý z devíti příběhů je natočen zcela bez střihu, což samozřejmě vyžadovalo především kvalitní herecké obsazení a to je také asi jeden z největších kladů tohoto snímku. Všechny hlavní představitelky hrají opravdu skvěle a i jednotlivé (občas se prolínající) příběhy, jsou dobře napsané. Nadprůměrné dílko, který by si zde rozhodně zasloužilo vyšší hodnocení.... ()

Reklama

Reklama