Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Cival 

všechny recenze uživatele

Yeah, yeah, yeah. Film, který tu letos chyběl, a proto se měl dostat do regulérní distribuce! Nekompromisní, nasrané, krvavé. Co víc si v dnešní politicky korektní době přát. Kramer zvládá konstruovat nádherně vyhrocené situace, vyhledávat v nich ryzí emoce, které nepotřebují hollywoodské kašírování, a všechno to maniakální běsnění na hranici života, smrti a krvavých cákanců přímo do obličeje prosypávat ještě nestoudným množstvím režijních nápadů. Tolik funkčních vizuálních ines snad nepamatuju. Což platí i o postavě Paula Walkera, který představuje přesně ten typ odhodlaného, naštvaného a amorálního hrdiny, který post-McCkaneovská doba nezná. Jediné výraznější mezery vidím v krkolomnosti příběhu (oslí můstky) i v tom, jak jsou natočeny bitky (trochu nepřehledně, s hokejistou i nevěrohodně). Konec se mi zamlouval, i když chápu stesky ostatních. Přeci jen to trochu ztratilo na kulervoucnosti. :-) Kramere, Kramere, máš to dobře rozjeté... ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je svižně a originálně natočená a v tu chvíli měl u mě snímek nakročeno k nejvyššímu hodnocení. Skoro celý film ale zabil absolutně nepovedený konec a pointa jak z blbého seriálu. Rozhodně se ale jedná o velmi odvážný projekt, kde o krvavé (hned úvodní přestřelka) a napínavé scény (třeba když sexy Vera Farmiga hledá Olega v domě pedofilů) není nouze. K tomu si připočtěte řádně démonického Rodena a výjde vám skvělá podívaná jen pro otrlé diváky. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný thriller. Má výborný príbeh o gangsterovi, ktorý sa má zbaviť zbrane použitej na zabitie skorumpovaného policajta, ale schová ju len u seba doma, no keď ju nájde susedov syn a použije na svojho nevlastného otca, pričom aj s pištoľou ujde, gangster si uvedomí, že urobil najväčšiu chybu svojho života a chlapca s pišťoľou musí nájsť skôr, než polícia alebo jeho spoločníci. Spracovaný je vynikajúco, už na začiatku si stanoví rýchle tempo, ktoré si udrží až do konca, keďže dej je veľmi zaujímavý a nápaditý, s množstvom skvelých situácií a momentov, nechýba napätie a dej celý čas zásobuje mnoho chvíľkových, ale o to zaujímavejších vedľajších postáv. A navyše celý film pôsobí správne tvrdo a nekompromisne. Akčné scény tu sú len dve a sú aj celkom vydarené. Sú to prakticky len prestrelky, ale sú vizuálne nápadité, celkom originálne, krvavé a drsné. Ale aj tak na celom filme najviac zaujme skvelá časť s úchylným párom, ktorú by som teda v takomto filme vôbec nečakal. Herecké obsadenie je výborné, Paul Walker vo svojej najlepšej úlohe, perfektný Karel Roden so skvelo napísanou a aj zahranou postavou a plno výborných postáv. Réžia je vynikajúca a rovnako je na tom aj technická stránka. Tento typ filmov o rôznych gangsteroch so svojimi problémami moc nevyhľadávam, aj tie najslávnejšie mi väčšinou prídu len priemerné, ale tento sa skutočne vydaril, rozhodne je to špička svojej kategórie. Objektívna kvalita filmu- 85%, film sa páči mne na 78%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Noční New Jersey, plné temných zákoutí jak v ulicích, tak v relativně přepychových bytech, v režisérském vizuálním fetiši, na který se jen tak nezapomíná. Práce s kamerou, filtrováním a střihem možná v první chvíli připomene Tonyho Scotta, ale Wayne Kramer po pár minutách ještě přitvrdí a ukazuje, že s patnáctimilionovým budgetem a „erkovým“ ratingem se dají dělat divy. Příjemně odvázaný sex, střelba hlava nehlava (doslovně!) a takový koncentrát „fucků“, že na jiné řeči pomalu ani nezbylo místo. Což nebrání v dobře rozehrané dějové partii udělat režisérovi (a scénáristovi v jedné osobě) několik působivých zlomů, takže o napětí a divákův zájem není nouze. A nářky nad konečným vyústěním jsou zcestným výkřikem těch, kteří prostě nejsou schopni akceptovat jistá žánrová pravidla, která však mohla být (jen tak mezi námi) projednou porušena. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Šokující akční thriller, který v sobě (dle mého) skrývá víc, než se na první pohled zdá. Ten hojný výskyt č...áků, kurev a pr..elí může někoho snadno odradit, u mě se to naštěstí nepovedlo a musím říct, že ke konci jsem zůstala na obrazovku zírat s otevřenou pusou. Celou dobu jsem měla úplně nervy v kýblu. Výborná kamera a především příběh natřískaný různými druhy parchantů, až si říkám, že je škoda to narvat do jediného filmu. Na druhou stranu to pak na diváka více zapůsobí. Alespoň pro mě je to šílená depka, po které musím přemýšlet, kolik je na tom světě zla (domácí násilí, mafie, prostituce, pedofilové, úplatní policisté...). Kramer má zřejmě hodně nápadů a nijak jimi nehodlá šetřit. Ale co, tady se to vyplatilo. Mimochodem jednoznačně nejlepší část je s Verou Farmigou, která objeví útočiště zvrhlíků. PS:Rodena musí mít Američané už nadobro zapsaného v paměti jako toho českého psychopata.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Na začátku filmu ve scéně s přepadením jsou všichni vyzváni, aby odhodili své zbraně pod postel, a to včetně hlavní postavy. V další scéně ji však Joey Gazelle (Paul Walker) opět drží v ruce. (Ignus.cz)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama