Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvojky to někdy mají s diváckou přízní nespravedlivě ztížené. Třeba Scream 2. V čem byl horší než jednička? Stejný režisér, stejný scénárista, stejní herci (tedy ti, co přežili), stejná porce zábavy, vtipu, nadsázky a vypečených dějových kotrmelců. Druhý díl Screamu byl evidentně plánovaný od začátku (postava Cottona) a jel svižně ve starých osvědčených kolejích. Nevím tedy, proč ho neohodnotit stejně jako díl první. Oddechový film podle mého gusta a s kupou sympatických herců - David Arquette byl k sežrání, Courteney Cox umí mrchy navýsost dobře, legračně šílení Laurie Metcalf a Timothy Olyphant (jehož krátké obživnutí mě hodně pobavilo), standardně dobří Campbell i Schreiber, nějaké ty hezké holky v minirolích (Gayheart, Gellar), "vtipná" role pro Tori Spelling (narážka na jednu větu v jedničce) a navíc v rámci rasové vyváženosti hafo negroameričanů (a na Asiaty se zase vykašlali)... Jen ta bájná Trója nestála "na kopcích Sparty", jak se nám snaží namluvit chorus v divadelní hře. Ale to je jen detail, z mé strany jinak naprostá spokojenost. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ten film nado mnou vyhráva, váham nad piatou hviezdičkou. Na jednej strane perfektne natočený, s postavami, o ktoré sa bojíte, miestami skutočne napínavý. Odkazy a rozhovory o filmoch sú super a vtipné, dialógy perfektné. Prostredie, nadväznosť na prvú časť a záverečné odmaskovanie paráda. Na strane druhej sa až príliš hraje na umeleckú, divadelnú, osudovú nôtu a film sám nespĺňa, čo sám hovorí o pokračovaniach- bloodier, gorier etc., čo v slasher filme zamrzí, aj keď Ghostface je skvelá maska a právom mu patrí miesto v sieni žánrovej slávy. Hlavne v druhej polovici je film trošičku zdĺhavý, ale to je subjektívne. Nostalgia je ale silná čarodejnica, našepkáva mi dať piatu hviezdičku. Možno jej časom dám zapravdu, viem ale, že si po rokoch , tak ako tento, strašne rád zopakujem aj tretí a štvrtý diel. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Rozzuzlení bylo na Vřískot málo. Jednoho jsem tipoval dobře. Taky nechápu, proč se nepodívala, když byli v autě a jak se bavili hned na začátku o tom, že dvojka nikdy nebude lepší než první díl, tak s tím souhlasím. U pár filmů to je vyjímka, ale tady se to potvrdilo. Kulka pro jistotu? No to snad ne! Díky tomu jsem se rozhodl jen pro dvě hvězdy, protože to bylo fakt trapný. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#2 Scream. Jeden z mých nejoblíbenějších kino zážitků 90. let. Tehdy jsem pravidelně chodila do horažďovického kina Otava a v Praze do nově zrenkonstruovaného bývalého kina Moskva v Ládví. A napsala jsem taky recenzi do školního časopisu. Vřískot 2 má v sobě všechno, co začínající aktivní divák ocení. Film ve filmu (Vřískot / Ostří), popkulturní odkazy pomalu v každém dialogu, humor, napětí, hodně atypickou romanci a zkarikované vysokoškolské prostředí. Hostovat se tu nebála Tori Spelling, výborně graduje vzájemné špičkování mezi Arquettovými (pokračují i odkazy na Přátelé), cituje se tu Top Gun i Upír Nosferatu. Jenom škoda, že ta skutečná filmověda nikdy nebyla tak zábavná, jako když na hodiny chodil Randy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

WTF!!! Toto som vážne ale vážne nečakal. Dvojka vreskotu je TO ISTÉ ako jednotka. Samozrejme sa tu nachádza pár nových scén to ano ale celkovo sa nejedná o nič nové a williamson sa tentoraz scénaristicky nepredviedol. Replika im talking serious. its serious, je začiatok nezrovnalostí a hlúpostí ktorými zaváňa celý film. Samozrejme je tu vysvetlená aj začiatočná scéna v kine ktoré je skvelá ale celkovo je film tak strašne dlhý a ťažkopádny že keby ste zabudli na tú scénu tak je to pochopiteľné. Mne to príde ako keby nevedeli prísť s niečim novým ale to nie je to najhoršie. Celkovo sa celá trištvrtina filmu dá pozerať. Je napínavá, scéna v stižni, v aute aj keď aj to narúša neustále vystupovanie postáv a neustále dohady , kto to je a kto to nie je, je to hlúpe trápne a hlavne som tomu už tak neveril ako pri NAOZAJ strašidelnej jednotke. Kennedy ktorého postrehy hororových filmov boli príjemným sprestrením zabili a to ma mrzelo úplne najviac , lebo bol pamätná postava. Koniec je odfláknutý a trápny. Takže film drží nad vodou len režisér ktorý je predsa len majstrom napätia a v niektorých scénach je to vidieť, Campbellová v úlohe Sindy, Arquette v úlohe deweyiho a Coxová v úlohe Gail. Potom Kennedy a Olyphant ktorého mám rád ale bohužiaľ jeho finálny prejav takpovediac rúca celý charakter postavy. Ostatné postavičky sú tu na okrasu. Plus vrah vám musí byť jasný od momentu kedy sa na scéne vytratí jedna z postáv a prekvapívý komplic je na smiech. Celkovo je to ako zlá komédia ktorá kopíruje vynikajúcu jednotku ale tvári sa vážne. Slabé tri ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Herci, kteří byli na konkurzu pro postavu Dereka (Jerry O'Connell), byli požádáni, aby zahráli scénu z jídelny, v níž Derek zpívá píseň "I Think I Love You" bez hudebního doprovodu. (Ruuzha)
  • Když Randy (Jamie Kennedy) mluví o nahých fotkách Gale (Courteney Cox) na internetu, Gale řekne: "Bylo to tělo Jennifer Aniston." Jennifer Aniston a Courteney Cox jsou ve skutečnosti velmi dobré kamarádky, které v době vzniku tohoto filmu ještě čile natáčely seriál Přátelé (od r. 1994). (beyli)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama